Vårcruise i Nederland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Ta en båttur gjennom våren og opplev noen av Nederlands mest kjente kulturbyer

Opplev Nederland når våren står i fullt flor! Reisen begynner i den tyske byen Köln. Derfra stevner vi ut og går gjennom hundreårige kanaler langs Europas gamle vannveier og anløper en ny spennende by hver dag.

I løpet av reisen kan du gå en tur gjennom den billedskjønne gamle byen Nijmegen, besøke fiskerbyen Enkhuizen og se på kanalene i gullaldermalernes Amsterdam. Du kan også besøke den berømte blomsterparken Keukenhof og se med egne øyne hvorfor nederlenderne har så stor kjærlighet til nettopp tulipaner. Det moderne Nederland ser vi i Rotterdam, Europas største havneby.

Helpensjon er inkludert på det hyggelige skipet Rhein Melodie.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dager
Dag 1
Oslo–Frankfurt–Köln. Kölns domkirke og innsjekking på skipet
Dag 2
Rotterdam. Mulighet for utflukt med rundtur i Rotterdam
Dag 3
Enkhuisen. Seilas over Markermeer og IJsselmeer. Byrundtur til fots i Enkhuizen med mulighet til besøk i Zuiderzeemuseum på egen hånd
Dag 4
Amsterdam (Coenhaven). Mulighet for utflukt til blomsterparken Keukenhof og kanalbåttur i Amsterdam
Dag 5
Nijmegen. Byrundtur til fots i hansastaden Nijmegen
Dag 6
Köln, Tyskland. Hjemreise

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 198 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en herlig middag i restauranten, på det store soldekket eller i din egen lugar. Skipet har også en liten butikk og et bibliotek/leserom.

Fartøyet er 132 meter langt og 11,4 meter bredt, ble bygd i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig stemning. Du kan nyte utsikten i loungebaren, koble av i soldekkets liggestoler eller lese i biblioteket. Alle måltider spises i skipets restaurant, som varierer mellom buffet og servering ved bordene av den vennlige kelnerstaben.

Klikk her for å se lugaroversikt

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
14 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Frankfurt–Köln. Kölns domkirke og innsjekking på skipet
Kölner Dom er den største gotiske kirken i Nord-Europa

Ved ankomsten til Frankfurt kjører vi direkte til Köln.

Etter ankomsten til Köln gir reiselederen en kort byvandring i den gamle romerske byen, hvis vi rekker det. Köln var etter sigende en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellerne støter man ofte på rester fra romersk byggevirksomhet.

Kölns Altstadt er ikke så imponerende som gamlebyen i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som imidlertid ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det fortelles at beboerne etter de siste bombardementene kom opp fra tilfluktsrommene, så seg omkring og begynte å diskutere om de skulle bygge byen opp igjen eller flytte et annet sted. Men da de så at Kölner Dom på helt mirakuløst vis fremdeles stod der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Den imponerende domkirken er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.

Vi kjører til Rhinens bredde og sjekker inn på skipet som skal være vårt hjem de neste 5 nettene.  Kort etter blir kursen satt mot Rotterdam, dit vi kommer neste morgen.

Dag 2
Rotterdam. Mulighet for utflukt med rundtur i Rotterdam Ankomst Rotterdam kl. 10.30, avgang kl. 21.00
Den flotte Erasmusbroen i Rotterdam

I løpet av natten har vi gått fra Köln til det sørlige Nederland og Rotterdam.

Deltaet rundt Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat av de mange elvene som renner sammen i området før de når Nordsjøen. Det blir ofte bare kalt Rhin-deltaet, siden Rhinen er den største enkelte bidragende elva. Det gjør området rikt på øyer, innsjøer og kanskje viktigst av alt: vannveier!

Vannveiene gjør Rotterdam til en dynamisk internasjonal by som har verdens fjerde største havn og absolutt en av de travleste. Her er det alltid livlig trafikk av tankskip, containerskip og de karakteristiske lange transportelvebåtene som vi i løpet av turen trolig får se flere ganger.

Dagens Albatros-utflukt går til den moderne byen Rotterdam. Vi skal selvfølgelig se Erasmusbroen over elva Maas og få et inntrykk av Rotterdams maritime miljø.

(Dagens utflukt i Rotterdam er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 3
Enkhuisen. Seilas over Markermeer og IJsselmeer. Byrundtur til fots i Enkhuizen med mulighet til besøk i Zuiderzeemuseum på egen hånd Avseiling fra Amsterdam kl 08:00, ankomst til Enkhuizen kl 13:30. Avseiling fra Enkhuizen ca. kl 22:00
Hyggelig stemning i Enkhuizen

I dag går skipet til Enkhuizen i provinsen Noord-Holland og forlater derfor i løpet av morgenen elvene, slusene og kanalene og går ut på Markermeer. Etter lunsj kan du utforske den lille fiskerbyen sammen med reiselederen. Enkhuizen ligger i IJsselmeer og har historie helt tilbake fra 700-tallet. Det er allikevel først på 1500- og 1600-tallet den blomstrer opp, i den perioden som også er kjent som den nederlandske gullalderen. Enkhuizen var en av basene for Det nederlandske ostindiske kompani, som tjente mange penger på å importere krydder som pepper, muskatnøtt og nelliker fra Asia.

Da havnen etter hvert ble fylt igjen av sand gikk det meste av handelen over til Amsterdam, og Enkhuizen falt fra sin stormakt.

Byens lille torg, den hyggelige marinaen, tårnet og små, snirklete gater er vel verdt et besøk. I byen ligger også det spennende Zuiderzeemuseum som forteller om livet gjennom tiden ved Zuiderzee med både en utendørs og en innendørs utstilling (entré for egen regning).

Dag 4
Amsterdam (Coenhaven). Mulighet for utflukt til blomsterparken Keukenhof og kanalbåttur i Amsterdam Ankomst kl 03.30, avseiling kl 18.00
Amsterdams hyggelige kanaler

Vi kommer til Amsterdam om morgenen. Etter frokost begynner dagens utflukt hvis du har kjøpt Albatros’ utfluktspakke. Vi skal med buss besøke den verdenskjente blomsterparken Keukenhof. I parken står hele sju millioner av de vakreste blomsterløk i full blomst med over 800 forskjellige sorter tulipaner. I parken som kun har åpent noen få uker i året, melder våren sin ankomst med et hav av vakre farger. Parken er på 32 hektar og her finner vi en rekke blomsterutstillinger og flere nydelige inspirasjonshager. Blant annet den historiske hagen som visuelt med tulipaner forteller om den vakre blomstens 400 års utvikling til den kultiverte planten den er i dag. Her finner vi til og med eksempler på farger og varianter som vi kommer til å kunne kjøpe i fremtiden men som enda ikke er på markedet. Det er mye inspirasjon her, og man kan få gode tips og råd med på veien. Vi drar ut i parken for å se på det fantastiske blomsterhavet. Etterpå kjører vi tilbake til Amsterdam.

Etter lunsj starter dagens utflukt for de som har kjøpt Albatros utfluktspakke og vi drar på en stemningsfull båttur gjennom byens mange kanaler – med utsikt mot husbåter og de karakteristiske smale pakkhusene som preger byens sentrum. Byen viser seg fra sin aller beste side i det gamle arbeiderkvarteret Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene er best kjent som ”De ni smågatene” – De negen straatjes. Disse gatene er hjemsted for en rekke interessante designere, som får selskap av spesialbutikker, gallerier og de såkalte brune kafeene, som er gamle, patinerte vertshus med godt lokalt og belgisk øl.

Hvis det ikke er for mye trafikk på de smale kanalene i dag, ser vi også en av Amsterdams aller største attraksjoner, Anne Franks hus, som ligger ved kanalen Prinsengracht tett ved kirken Westerkerk. Her, der Anne Frank skrev sin berømte dagbok, får vi høre den rystende historien om jenta og hennes jødiske familie, som gjennom flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset, inntil de ble avslørt og sendt i konsentrasjonsleir.

Velger du å tilbringe dagen i Amsterdam på egen hånd, kan du for eksempel besøke noen av byens museer. Amsterdam er på alle måter en sterk museumsby og arnested for en rekke av verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger som har fått plass på museumsveggene. Gå for eksempel på oppdagelsestur omkring Museumplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling mesterverker: fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet kan man se verdens største van Gogh-samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren.

Moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte medvirker til å kaste lys over Nederlandenes historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler folder ut den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens utflukt til Keukenhof og rundturen i Amsterdam er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Bemerk vennligst: Rederiet prøver så vidt mulig å få kaiplass i Amsterdam sentrum. Det er dessverre ikke alltid mulig, for selv om en kaiplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid rett til å flytte et skip – og det opp til få timer før ankomst. Det betyr at vi de tilfellene der kaiplassen er langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller en buss i forbindelse med byturer og andre arrangementer i programmet og utfluktspakken. Deltar man ikke i det planlagte programmet, eller ønsker man å legge inn egne programpunkter, er transport fra og til skipet på egen regning. 

Dag 5
Nijmegen. Byrundtur til fots i hansastaden Nijmegen Ankomst til Nijmegen kl 02.30, avgang kl 13.30
Sjarmerende Nijmegen

Om morgenen er vi framme i Nijmegen, som er Nederlands eldste by i landets største provins Gelderland. Vi kan nyte utsikten over de gamle kirkespirene og den flotte hanseatiske arkitekturen.

Albatros’ reiseleder tilbyr en frivillig rundtur til fots i byen.  Den bli avsluttet i det historiske bysentret Grote Markt, der det er rikelig med kafeer som kan slokke evt. oppstått kaffetørst underveis. Man kan også besøke det nasjonale sykkelmuseet Velorama, der utstillingen på tre etasjer går igjennom utviklingen av sykkelen og byr på atskillige små historier/kuriosa som vedrører tohjulingene.

Et yndet sted å besøke for både lokalbefolkning og turister på utkikk etter en mer avslappet opplevelse er parken Kronenburgerpark, som er anlagt midt i sentrum. Flotte fontener, ender, hegrer, velstelte gressplener og god stemning kjennetegner parken her. Byens andre kjente park, Valkhof Park, ligger også ganske tett ved sentrum, men i motsatt retning. Her kan man se ruinene av den gamle borgen og det bevarte borgkapellet – parken er alt i alt fin å besøke.

Etter lunsj setter vi kursen mot Tyskland og nærmere bestemt Köln, der vi ankommer neste morgen.

Dag 6
Köln, Tyskland. Hjemreise Ankomst kl. 07.00

Etter frokost om bord på skipet sier vi farvel til besetningen og kjører til lufthavnen i Frankfurt, der flyet hjem til Norge venter.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår Albatros-reiseleder. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Amsterdam. Halvdagsutflukt til blomsterparken Keukenhof
 • Amsterdam. Halvdagsutflukt med byrundtur til fots i Amsterdam med Grachten-området
 • Rotterdam. Halvdagsutflukt rundt i Rotterdam med besøk i det historiske Delft

Pris kr 1 998,–

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • Transport ifølge program
 • Byvandringer i Nijmegen og Enkhuisen
 • 5 netters cruise på Rhein Melodie i delt dobbeltlugar med vindu på Hoved-dekk kategori C
 • Helpensjon på skipet (evt. måltider i land er for egen regning)
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke med 3 utflukter og evt. øvrige utflukter i land
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer utenom de nevnte
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 10-13 euro pr. person pr. natt)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 6 euro pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
 • Skatter og avgifter
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk kategori C: kr 6 998,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk kategori D: kr 6 398,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Middle-dekk kategori B: kr  10 798,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Upper-dekk kategori A: kr 15 398,–
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for utvendig lugar på Middle-dekk kat. B: kr 2 198,– per person
 • Tillegg for utvendig lugar på Upper-dekk kat. A: kr 4 798,– per person
Rabatt for lugarkategori – delte dobbeltlugarer
 • Rabatt for lugar på Main-dekk kategori D: kr 400,– per person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.
Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 30 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Hånden på hjertet

Tidsangivelser i flodkrydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk slusetider, vandstand og flodtrafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på en flod!

Keukenhof

Navnet Keukenhof leder tankerne hen på en køkkenhave, hvilket er lidt misvisende. Men besøget er en oplevelse i særklasse. Den efterhånden kæmpestore blomsterpark er uden tvivl et besøg værd og et af højdepunkterne ved rejser til Nederlandene i denne periode. Det skal dog siges, at mange har fundet ud af det samme, så man må dele oplevelsen med omkring de 45.000 besøgende der i gennemsnit besøger ”køkkenhaven” dagligt.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til kai, ligger skipene ofte fortøyd inntil hverandre opp mot kaia. Det betyr at du kan oppleve å se inn i siden av et annet skip, i stedet for å ha utsikt over landskapet eller en by, når skipet ligger til kai. Og at man må gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet «vårt».

Rederiet prøver så langt det er mulig å få til båtplasser i sentrum av byene vi besøker. Dette er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en båtplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte vårt skip inntil noen timer før ankomst. Det betyr at i tilfeller hvor båtplassen ligger langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller vi buss eller bruker kollektivtransport til sentrum når vi skal på utflukt, jf. programmet. Dersom du ikke deltar i det planlagte programmet, eller ønsker å inkludere egne programpunkter, er transport fra skipet for egen regning.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Fin reise med flotte opplevelser Besøket i Keukenhof var en fantastisk opplevelse og må bare oppleves
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from Flott reise med spesielt hyggelig reisegruppe. Fin tulipanpark, behagelig reiseleder, alle lokale reiseledere var bra. Sightseeing med båt i Amsterdam: Flott.  Rotterdam: Stressende tur med mye folk, lite utbytte.  Sightseeing med buss ble mye stillesitting ellers bra. Fottur i byer med reiseleder: Flott.
Date published: 2023-05-03
Rated 5 out of 5 by from Ei fin reise med utroleg mange flotte opplevinga. Reisa var interessant og spanande. Reiselederen var så hyggeleg og hjelpsom med alt.
Date published: 2023-05-03
Rated 4 out of 5 by from En finfin tur. Et fantastisk sted Keukenhof med tulipaner i full blomst. I tillegg hadde vi en fantastisk reiseleder.
Date published: 2023-05-03
Rated 3 out of 5 by from En fin reise, men middels opplevelse på grunn av feilaktig informasjon Reisen var fin, men vi fikk ikke sett Kølner-domen. Vi ble ikke informert om dette før ved ankomst i Frankfurt. Vi ble heller ikke gjort oppmerksom på at det kun var oss 4 fra Norge. Turene som ble arrangert av våre reiseledere var fine. Problemet var at vi ikke hørte hva reiseleder sa på den ene turen da det ikke var batteri på reiseleders sender. Dette burde vært sjekket på forhånd. Maten ombord var av meget varierende kvalitet. Du forventer ikke nødvendigvis gourmet, men enkelte dager var maten ikke veldig appetittlig og smakte heller ikke veldig godt. Andre dager var det bra. Lugarene var flotte, og renholdet var veldig bra. Vi fikk beskjed fra Albatross om at vi MÅTTE ha FFP2 munnbind og at vi ville bli testet for Corona før vi gikk ombord. Ikke noe av dette var tilfelle. Albatross burde oppdatere sine reisebrev slik at de er mer oppdaterte. Det var heller ikke nødvendig å fylle ut innreisepapirer til Nederland slik det ble informert om. Dette er ikke noe negativt for reisen som sådan, men vi ble litt forbauset da vi ikke behøvde FFP2 munnbind, og alle papirene vi hadde fylt ut ikke skulle leveres.
Date published: 2022-05-06
Rated 3 out of 5 by from helt på gjennomsnittet vi kunne fått informasjon om at KølnerDom var tatt ut av programmet, dette var noe arrangøren har visst lenge. Reiseleder Yves og Eliza hadde nok en stor jobb med medreisende som ikke var så moblie som det var antatt at de skulle være,og det gikk selvfølgelig mye tid til å vente, og vente på disse personer. Litt ergelig, men ut over det var reiselederne både imøtekommende og kunnskapsrike og gjorde det beste ut av situasjonen. Båten, lugarene og Crew ombord var meget bra, fine lugarer,hyggelig salong og ekstremt vennlig og hyggelig crew. Turen til Keukenhof var satt opp til 4,5 timer men det ble den ikke og det var veldig synd, for der hadde vi trengt den tiden. Ellers var utfluktene fine,men preget av lite mobile personer,som vi ventet på.
Date published: 2022-05-05
Rated 4 out of 5 by from Koselig vårcruise Vi hadde en fin tur i april/mai, og en kjempeflink reiseleder. Marianne kunne alt om landet og var fantastisk. Tulipanene i blomsterparken Keukenhof var flotte, tiden gikk for fort. Kunne vært der lenger. Rotterdam og kubehusene en opplevelse. Alle utfluktene var bra. Elveskipet var fint, vi oppgraderte lugar til Middle-dekk og angret ikke på det. Bedre utsikt og litt større lugar.
Date published: 2019-07-16
Rated 4 out of 5 by from Fin tur Gode utflukter med kunnskapsrik norsk guide
Date published: 2019-05-12
 • y_2024, m_2, d_24, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_16
 • loc_no_NO, sid_DECRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser