Fakta om Armenia

Nedenfor kan du lese en rekke praktiske opplysninger i forbindelse med reiser til Armenia. Les blant annet om prisnivå, driks og internett.
  • Innbyggere 3 mill.
  • Hovedstad Jerevan
  • Språk Armensk
  • Religion Armensk-kristne
  • Valuta Armenske dram
  • Areal 29 743 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Armenia er 2 timer foran Norge; det vil si at klokken skal stilles 2 timer frem.

Transport i Armenia

De bussene vi benytter i Armenia, er valgt i den best mulige kategori med klimaanlegg hvis det er mulig.

Prisnivå

Prisnivået i Armenia er absolutt i den rimelige ende av skalaen. Et måltid koster ca. 50–60 NOK på en gjennomsnittlig restaurant.

Valuta og kredittkort

I Armenia betaler man med armenske dram (AMD). Der er minibanker i Jerevan og andre større byer, der Visa og Mastercard mv. kan benyttes. Der er også gode muligheter til å veksle kontanter – US-dollar, euro eller russiske rubler. 

Driks

Mange restauranter i Jerevan legger automatisk driks på regningen, men personalet får ikke del i dem, så ytterligere driks er velkomne.

Elektrisitet

I Armenia har man 220 volt, og stikkontaktene er av europeisk standard som i Norge.

Telefon og internett

Den internasjonale landskoden til Armenia er +374. Det er dyrt å ringe hjem, så forhør deg eventuelt med din mobiloperatør om dekning og priser for samtaler fra Armenia. Der er flere internettkafeer i Jerevan, og større hoteller har internettforbindelse mot betaling.

Drikkevann og hygiene

Hoteller og større restauranter har moderne toalettforhold. Standarden ute i byen, på offentlige toaletter og i landlige områder kan forekomme primitiv. Ta med toalettpapir/våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjons-gel. Da er behovet for vann ikke så påtrengende.

Du bør ikke drikke vann fra kranen; kjøp i stedet vann på flaske.

Røyking

Under flyvning og transport er det naturligvis røykeforbud. I Armenia er anti-røyketiltak på vei, men siden langt over halvdelen av den voksne befolkningen røyker, er man ikke kommet så langt på dette området. Noen steder vil der være røykeforbud – andre steder ikke.

Takt og tone

Armenia er et kristent ortodokst land, og utenfor hovedstaden er befolkningen mer konservativ. Tekkelig påkledning anbefales, og ved besøk i kirker skal klærne dekke knær og skuldrer.

Mellom Europa og Asia: Armenia og Georgia

Kaukasus venter! Stor historie, fascinerende natur og sjarmerende storbyer

4,6
  • 2 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 20 998,–
fra Oslo