Fakta om Kasakhstan

Nedenfor kan du lese en rekke praktiske opplysninger i forbindelse med din reise til Kasakhstan
  • Innbyggere 19 mill.
  • Hovedstad Astana
  • Språk Kasakhisk, russisk
  • Religion Islam og russisk-ortodoks kristendom
  • Valuta Tenge (KZT)
  • Areal 2 724 900 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Kasakhstan varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.

Sommertid: + 4 timer
Vintertid: + 5 timer

Transport i Kasakhstan

Buss
De bussene vi benytter i Kasakhstan, er valgt i den best mulige kategorien og med klimaanlegg der det er mulig. 

Fly
På våre rundreiser i Kasakhstan flyr vi ofte de lengre strekningene med innenriksfly. I disse tilfellene vil reiselederen orientere om de praktiske forholdene.

Økonomi

Selv om Kasakhstan har opplevd stor økonomisk vekst med de store naturressursene, er det ikke kommet den alminnelige befolkningen til gode. Prisnivået ligger langt under det norske, og et måltid kan fås for ca. 125 NOK.

Drikkepenger

På hoteller, restauranter, kafeer og lignende vil det noen ganger fremgå av regningen at det er lagt til 10–15% service på de angitte prisene. I så fall behøver man ikke å gi ytterligere drikkepenger.

Valuta og kredittkort

Valutaen i Kasakhstan er tenge (KZT). Visa og MasterCard kan brukes på hoteller og i restauranter. I de større byene er det minibanker. Ellers tilrådes det å ta med kontanter (US-dollar eller euro), som kan veksles til den lokale valutaen i Kasakhstan.

Elektrisitet

Kasakhstan har som Norge 220 volt vekselstrøm. Stikkontaktene kan variere, så ta for sikkerhets skyld med et adaptersett.

Telefon og internett

Den internasjonale landkoden til Kasakhstan er +7. Sjekk ev. med ditt mobilselskap om dekning og priser for oppringning til og fra Kasakhstan og for bruk av mobiltelefonens internettadgang. Det er gode muligheter for internettadgang på hoteller og kafeer.

Drikkevann og hygiene

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Standarden på offentlige toaletter og i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke intimservietter, og ev. hånddesinfeksjons-gel, for da er behovet for vann ikke så påtrengende.

Det frarådes å drikke vann fra kranen. Kjøp i stedet vann på flaske.

Røyking

Under all flyging og transport er det naturligvis røykeforbud. Som i Norge er det forbudt å røyke innendørs på offentlige områder. Der er likevel visse unntak, der det er innredet spesielle røykerom.

Takt og tone

I Kasakhstan møter man en vennlig, imøtekommende og gjestfri befolkning.

Sovjetistan – rundreise gjennom Sentral-Asia

Besøk de fem sentralasiatiske landene Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Kasakhstan

4,3
  • 5 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 39 998,–
fra Oslo