Australia og Stillehavet

Vulkanøyer og korallrev, trekking og dykking, euforiserende mudderdrikker og franskinspirert gourmetmat.

Oseania byr på alt fra moderne storbyer med arkitektur i verdensklasse til middelalderlandsbyer der stammefolk ikledd penishylstre følger tusen år gamle tradisjoner. Skyskraperne kneiser i Auckland og Sydney, og kokospalmene svaier på de avsidesliggende Stillehavsøyene. I Oseania er det mulig å besøke noen av verdens minste stater samt landet som i seg selv er et helt kontinent.

Areal 8,5 mill. km²
Antall innbyggere 36 mill.
Største land (etter innbyggertall) Australia - 23 mill. Papua Ny Guinea - 5 mill. New Zealand - 4 mill. Fiji - 850.000 Salomonøyene - 500.000
Visste du...

Marianergraven er havets dypeste punkt. Bare fire ganger har det vært mennesker der nede!

at New Zealand var det første landet i verden som ga kvinner stemmerett? Det gjorde de i 1893.

Oseanias geografi

Verdensdelen Oseania består av tre øyområder i Stillehavet (Polynesia, Melanesia og Mikronesia) samt landene New Zealand og Australia. Sistnevnte er så stor at det både er en stat og et selvstendig kontinent.

Australia

Australia er det sjette største landet i verden, og du bør ha god tid for å få med deg alt fra det urbane livet i Sydney og Melbourne. Kenguruer og aboriginske hulemalerier i Mutawintji Nationalpark, fornøyelsen ved å håndfore delfiner utenfor Brisbane og gleden ved å komme helt tett innpå livet til havskilpaddene ved det fascinerende korallrevet Great Barrier Reef.
Great Barrier Reef ved Australiens kyst

Stillehavs­øyene

Stillehavsøyene byr på mange maritime eventyr – fra synet og lyden av knølhvaler som oppfostrer kalvene sine i det varme vannet utenfor Tongaøyene, til dykking blant enorme skipsvrak fra den andre verdenskrigen rundt Marshalløyene, Salomonøyene og Mikronesia, og til avslapningsferie i lagunene på Kiribati og Tuvalu. Det er også verdt turen å dra på oppdagelsesferd i Samoa, der den store forfatteren og eventyreren Robert Louis Stevenson fant den siste hvile på livets reise. Du kan også følge i Kaptein Cooks kjølvann rundt mellom øyene – den legendariske engelske kapteinen foretok ikke mindre enn tre oppdagelsesreiser til Oseania.

New Zealand

I tillegg til en mengde korallrev som passer bra for snorkling, er Oseania også rik på vulkaner, flere av dem er fortsatt svært aktive. Det gjelder også i New Zealand, der den fantastiske naturen fikk mye bra reklame da regissøren valgte å bruke både Nordøya og Sørøya som innspillingssted for det eventyrlige dramaet om ringen og hobittene i filmatiseringen av Ringenes herre.

Opplev for eksempel Tongariro Nationalpark som fungerte som kulisser for ondskapens land Mordor i Ringenes herre, og som maori-høvdingen Te Heuheu Tukino IV ga til staten New Zealand i 1877. Parken er på UNESCOs verdensarvliste og domineres av de tre store vulkanene Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe og Mount Tongariro, som alle spyr ut svovel.

Doubtful Sound i New Zealand

Papua Ny Guinea

Vi må heller ikke glemme Papua Ny Guinea, som er en sann miks av gamle, innfødte kulturer, stammetradisjoner og religioner og fremdeles et av verdens mest gåtefulle land. Mer enn 700 forskjellige språk snakkes i landet som har omtrent like mange stammer. Livet rundt middelalderlandsbyene ved elvene Sepik og Fly gir et sjeldent innblikk i en verden som er fremmed for oss.

Reiser i Australia og Stillehavet

 • Australia og New Zealand

  Den ultimate rundreisen til Australia og New Zealand med Sydneys operahus, Uluru og den røde outback krydret med naturopplevelser i verdensklasse på New Zealand

  4,4
  • 29-01-2025
  • 21 dager
  • 99 998,–
  fra Oslo
 • Waltzing Matilda – den store Australiareisen

  Opplev det ultimate Australia-eventyret. Strender i verdensklasse, storslått natur og hyggelige storbyer

  4,6
  • 18-02-2025
  • 21 dager
  • 94 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere