Pass og visum Australia

Les om pass og visum ved reiser til Australia

Passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen.

Det er krav om visum når man reiser til Australia. Man søker selv om australsk turistvisum som gir adgang til opphold i Australia i 3 måneder om gangen og som er gyldig i 12 måneder fra utstedelsesdatoen. Søknaden er gratis og gjennomføres på internett, og etterfølgende blir visumet koblet til passet ditt elektronisk.

Det kan ta inn til 72 timer før visumsøknaden går igjennom så vi anbefaler derfor å søke i god tid før avreise. Vi anbefaler også at du skriver ut bekreftelsen (IMMI Grant Notification) og har den med deg på reisen.

At alle opplysninger er korrekte og ikke avviker på visumet er ditt ansvar alene. Manglende eller feil opplysninger kan innebære avvisning ved innsjekking og dermed tap av reisen. Sørg derfor for å vær ekstra nøyaktig.

Vær oppmerksom på at hvis du reiser med barn skal barna ha hvert sitt pass. Barn som står oppført i sine foreldres pass aksepteres ikke.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte reisedokumentene når du møter opp på flyplassen.

I tiden opp til reisen din vil vi naturligvis informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for ditt reisemål, men det kan skje endringer i innreisereglene helt opp til avreise, så det er viktig at du også selv holder deg oppdatert. Det kan du gjøre på Utenriksdepartementets reisesider (https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/)  og på de aktuelle flyselskapers nettsider, da det kan være andre krav til for eksempel munnbind eller test enn innreiselandet har. Vær dessuten oppmerksom på eventuelle transittland og deres mulige innreisekrav som for eksempel test og registrering.

Vi gjør oppmerksom på at det alltid er ditt eget ansvar å sikre deg at du kan oppfylle de krav til innreise som måtte være gjeldende på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette, vil du kunne miste reisen din.

Denne informasjonen gjelder for alle, uansett om man er vaksinert, ikke-vaksinert eller tidligere smittet.

Klikk her for veiledningen til eVisitor Australien:

https://documents.albatros-travel.com/no/Veiledning_Australien.pdf

Klikk her for å utfylle formularen til eVisitor Australien:

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

Australia og New Zealand

Den ultimate rundreisen til Australia og New Zealand med Sydneys operahus, Uluru og den røde outback krydret med naturopplevelser i verdensklasse på New Zealand

  • 08-02-2023
  • 21 dager
  • 75 998,–
fra Oslo