Reis til Australia

Australia er kjent for sine lange strender og enorme bølger som tiltrekker seg dristige surfere fra hele verden. Men det store landet er mer enn surfing og bading. Det finnes blant annet meget raske, opp til seks meter lange saltvannskrokodiller, søte koalaer, eukalyptustrær i et utall av varianter og moderne, flerkulturelle storbyer.

Innbyggere 22,5 mill.
Hovedstad Canberra
Språk Engelsk
Fem stjerner danner stjernebildet Sydkorset, som kun ses fra den sydlige halvkule
Visste du...

at en av de største gruppene av diasporagrekere bor i Australia? Det er ca. 600 000 mennesker av gresk avstamning i landet.

at den tidligere autralske statsministeren Bob Hawke også var innehaver av en verdensrekord? I 1954 ble han tatt opp i Guinness’ rekordbok for raskeste inntak av øl!

Australias geografi og befolkning

Avstandene i Australia er enorme. Landet er det sjette største i verden og er ikke bare et land, men et helt kontinent. Dette landet, og kontinentet, ligger på den sørlige halvkule nordvest for New Zealand og sør for Indonesia, Øst-Timor og Papua Ny Guinea. På tross av at Australias areal bare er litt mindre enn Europas, er befolkningen ikke på mer enn 20 millioner. Det er altså mye plass å boltre seg på. Til sammenligning bor det over 700 millioner mennesker i Europa. De fleste australiere er av britisk herkomst, men det er også etterkommere av andre europeere i tillegg til en del asiater samt en knapp halv million aboriginere. Aboriginere er betegnelsen for Australias urbefolkning, som eventyreren og forfatteren Bruce Chatwin gjorde berømt i boken sin Drømmespor fra 1988.

Severdigheter i Australia

De fleste australske innbyggerne bor i større byer, men den australske naturen har sin helt egen magiske tiltrekningskraft. Ferieturen til Australia bør blant annet inkludere et besøk ved Blue Mountains nasjonalpark. Parken ligger 60 km fra Sydney og tiltrekker utallige besøkende med sine snødekte, forrevne klipper, som ligger i et blålig slør skapt av dampen fra oljen i eukalyptustrærnes blad.
Reis videre til New South Wales, der kan du se kenguruer og urgamle hulemalerier i Mutawintji nasjonalpark. Gå på oppdagelsesferd i Australian Capital Territory i hovedstaden Canberra, eller i Queensland utenfor Brisbane der du kan mate delfiner og komme tett innpå havskilpaddene ved det fascinerende Great Barrier Reef. Det sørlige Australia med Adelaide som forpost, er perfekt for rike, kulinariske opplevelser. I Northern Territory kan man drikke øl i Darwin og gå i Crocodile Dundees fotspor i Kakadu nasjonalpark. Glem heller ikke den okerfargede ørkenen i Sentral-Australia, eller delstaten Victoria, der den livlige millionbyen Melbourne lokker med spennende markeder og grensesprengende kunst i Carlton. Her er det også mulig å se pingviner på slak linje på Philip Island, sammen med koalaer og seler.

Severdigheter i Sydney

Sydneys operahus er verdenskjent. De hvite takbuene står som spente seil på spissen av Bennelong Point, mens et par operagjester kikker over på Sydney Harbour Bridge, som ligger som et lysende bånd over havneløpet. Jørn Utzons arkitektoniske bedrift beundres med uhemmet kraft som et av verdens nye vidundere. Sydneys drøyt fire millioner innbyggere får hvert år besøk av millioner av folk utenfra – og de kommer ikke bare for å kikke på arkitekturen. I en av verdens vakrest beliggende storbyer er det også mulig å svømme og surfe på stillehavsbølgene og å sole seg på Bondi Beach. Stranden er et velegnet startsted for en aftenpromenade i byen når mørket senker seg.

Severdigheter på Tasmania

Sommerferieøya og delstaten Tasmania er adskilt fra fastlandet av det 200 km brede Bass-stredet. Den har en variasjon av landskapsbilder, tett regnskog, fjellområder med buldrende fosser, hvite sandstrender og vinmarker samt nasjonalparker, der man kan høre ekko av de tasmanske pungdjevlenes fryktinngytende hyl. Reis ikke hjem fra ferien uten å ha opplevd Cradle Mountain – Lake St. Clair Nasjonalpark med det legendariske The Overland Track – et 80 km langt trav fra Nord- til Sør-Tasmania – eller nasjonalparkene Franklin-Gordon Wild Rivers, Freycinet og Southwest.

Australiareiser

 • Australia og New Zealand

  Den ultimate rundreisen til Australia og New Zealand med Sydneys operahus, Uluru og den røde outback krydret med naturopplevelser i verdensklasse på New Zealand

  4,4
  • 29-01-2025
  • 21 dager
  • 99 998,–
  fra Oslo
 • Waltzing Matilda – den store Australiareisen

  Opplev det ultimate Australia-eventyret. Strender i verdensklasse, storslått natur og hyggelige storbyer

  4,6
  • 18-02-2025
  • 21 dager
  • 94 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden