Fakta Estland

Her kan du få nyttig information i forbindelse med reiser til Estland
  • Språk Estisk
  • Hovedstad Tallinn
  • Innbyggertall 1, 3 mill.
  • Religion Forskjellige former for kristendom
  • Valuta Euro
  • Areal 45 000 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

+1 time

Estland er én time foran norsk tid.

Transport

Transporten på Albatros Travels rundreiser i Estland foregår oftest med chartret buss. Standarden på busser i Estland er svært lik den vi er vant til fra Norge.

Hvis du på egen hånd benytter deg av offentlig transport i Tallinn, så legg merke til at byens innbyggere reiser gratis i sentrum, mens turister må kjøpe billett.

Økonomi
Prisene i Estland er lavere enn i Norge. Et måltid mat på en gjennomsnittsrestaurant koster omkring 150 kr, mens en kopp kaffe på en kafé koster omkring 20 kr.
Driks

På restauranter er det normen at man runder regningen opp eller gir 5–10 procent i driks. Hotellpersonale, taxisjåfører og lignende vil også sette pris på en liten påskjønnelse. Det er naturligvis alltid frivillig å gi driks.

Ved cruise  gjelder andre regler, se det spesifikke programmet for reisen din.

Valuta og kredittkort

Valutaen i Estland er euro. Du kan både veksle penger hjemmefra og i Estland. Alle vanlige kredittkort kan brukes til å betale med nesten overalt. Du kan ta ut penger i minibanker i alle byer.

Elektrisitet
I Estland bruker man 230 V/50 hz. Stikkontaktene er av samme type som de norske, så det er ikke nødvendig å ta med adapter. 
Telefon og internett

Den internasjonale landkoden for Estland er +372. Det kan være dyrt å ringe hjem og bruke mobildata i Estland. Hør gjerne med ditt eget mobilssleskap om gjeldende priser.

Nesten alle hoteller, restauranter, kafeer, shoppingsentre og lignende har trådløst internett som du kan benytte deg av. Oftest er det gratis. Internettkafeer er ikke så utbredte i Estland, men de finnes i de større byene.

Hygiene

I Estland er toalettforholdene som i Norge. Det kan allikevel være en god ide å ha en flaske hånddesinfeksjonsmiddel med i veska.

Takt og tone

Esterne ligner oss, og det er ikke vanskelig å begå seg i landet.

Røyking

Under all flyvning og transport er det røykeforbud. Det er ikke tillatt å røyke innendørs på offentlige steder, med mindre det foregår i spesielle røykerom.

Baltikum – en rundreise i Estland, Latvia og Litauen

Opplev de gamle bydelene i hovedstedene Tallinn, Vilnius og Riga, ridderordeners stolte borger, livet på landet og interessant historie

4,3
  • 21-09-2024
  • 8 dager
  • 12 998,–
fra Oslo