Pass og visum Estland

Utsikt over gamlebyen i Tallinn

Les om pass og visum i forbindelse med reiser til Estland her.

Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder fra hjemreisedatoen fra Estland. Det kreves ikke visum for norske statsborgere på opphold i Estland på under 90 dager.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har de korrekte reisedokumentene med deg når du møter på flyplassen.

På noen av reisene vår til Estland må du sende oss en kopi av fotosiden i passet. Dette vil fremgå av fakturaen din.
 

Før reisens start vil vi informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for reisemålet, men det kan skje endringer helt frem til avreise, så det er viktig at du selv holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på flyselskapets hjemmeside, da de kan stille ytterligere krav. Dette kan for eksempel være bruk av spesifikke munnbind eller andre testkrav. Du skal også være obs på eventuell mellomlanding - om landet man mellomlander i for eksempel har testkrav eller at man skal utfylle et innreiseskjema.

Vi gjør deg oppmerksom på at det alltid er den reisendes eget ansvar å sikre seg at alle krav for innreise er oppfylt på avreisetidspunktet. Er ikke kravene for innreise oppfylt vil vi ikke refundere reisen.

Ovenstående gjelder for alle, uansett om man er vaksinert eller uvaksinert, eller tidligere smittet med Covid19.
 

Innreiseskrav til Estland

Alle reisende skal utfylle et innreiseskjema tidligst 72 timer før avreise. Når det er utfylt vil du motta en PDF-fil på mail som skal fremvises ved innsjekk.

Utover dette er det forskjellige regler for innreise til Estland:

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig koronasertifikat, skal du medbringe dette og utfylle innreiseskjemaet som er beskrevet på denne siden. Vi anbefaler at du henter og skriver ut ditt EU-koronasertifikat på engelsk på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_estland/id2417117/
 

Innreiseskjema

Før avreise fra Norge til Estland skal alle reisende fylle ut et innreiseskjema. Har man ikke utfylt dette, vil man bli avvist på flyplassen. Skulle dette skje kan reisen ikke refunderes.

Vi har laget en veiledning til utfylling av skjemaet som vi anbefaler deg å følge, for å sikre at alt blir utfylt riktig. Vi foreslår at man skriver veiledningen ut eller har den åpen i en annen fane når man utfyller skjemaet.

Som reisende er det ditt ansvar at innreiseskjemaet er korrekt utfylt innen avreise.

Fremvisning av PDF-fil på flyplassen

Når skjemaet er utfylt vil du motta en mail med en PDF-fil med som skal fremvises ved innsjekk på flyplassen, og ved ankomst i Estland. PDF-filen kan fremvises utskrevet eller digitalt.

Klikk her for å hente Albatros veiledning til innreiseskjemaet:

Veiledning kommer

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://iseteenindus.terviseamet.ee/
 

Ofte stilte spørsmål

Når kan jeg utfylle PLF-skjemaet?

Tidligst 3 dager før avreise.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk vår veiledning og følg ett steg av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det kan gi deg utfordringer.

Skal jeg utfylle alle felter?

Vi anbefaler at du kun utfyller feltene som er påkrevde, og hopper over dem som er valgfrie.

Skal jeg utfylle ett innreiseskjema per person, eller per booking?

Alle skal utfylle en individuell PLF, men barn under 18 år kan registreres på en voksen ledsagers skjema.

Skal jeg betale noe for innreiseskjemaet?

Nei, det er gratis å fylle ut. Hvis du blir bedt om å betale noe, er du mest sannsynlig på feil nettside. Følg linken og veiledningen som ligger på denne siden.

Baltikum – en rundreise i Estland, Latvia og Litauen

Opplev de gamle bydelene i hovedstedene Tallinn, Vilnius og Riga, ridderordeners stolte borger, livet på landet og interessant historie

4,4
  • 5 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 10 498,–
fra Oslo