Fakta Island

Her kan du få nyttig informasjon i forbindelse med reiser til Island.
  • Språk Islandsk
  • Hovedstad Reykjavík
  • Innbyggere 332 000
  • Religion Protestantisme
  • Valuta Islandsk krone
  • Areal 103 000 km2

Verdt å vite

Valuta og kredittkort
Islands myntfot er króna – flertall krónur (ISK). Vekslekursen er ofte bedre på Island enn i norske banker. Kredittkort kan brukes de fleste steder.
Tidsforskjell

Island hører under Greenwich Mean Time (GMT) året rundt. Tidsforskjellen mellem Norge og Island avhenger av om vi har sommer- eller vintertid i Norge.

Sommertid: - 2 timer
Vintertid: - 1 time

Økonomi
Siden de fleste varene skal importeres til Island er prisnivået generelt høyt, ca. det samme som i Norge. Likevel er enkelte ting billigere enn i Norge. 
Transport
På utfluktene våre på Island kjører vi i moderne busser av høy standard.
Driks
Driks er inkludert i prisene på serviceytelser på Island. Det er ingen forventning om å få driks, men man har ingenting imot det.
Elektrisitet
Island har 220 volt. De fleste steder er stikkontaktene som i Norge, men de kan være av amerikansk type enkelte steder, så ta med deg en adapter for sikkerhets skyld.
Telefon og internett
Den internasjonale landskoden for Island er +354. Det er ikke mobildekning i de mest øde områdene, og dekningen kan dessuten falle ut på øde strekninger. Forhør deg gjerne med teleselskapet ditt om priser for mobiltelefoni til og fra Island. Det er god internettadgang på de fleste hoteller, barer og og kaféer i Reykjavík.
Drikkevann og hygiene
Springvannet på Island er trygt og velsmakende. Toalettforholdene er av norsk standard, men det kan være langt mellom toalettene ute på landet.
Takt og tone

Bevar den islandske naturen. I mange områder er bevoksningen følsom og jorden ujevn og løs. På grunn av Islands korte årlige vekstperiode kan det ta lang tid før skader på planter heler. Respekter privat eiendom, kryss avsperringer med forsiktighet, og lukk porter etter deg.

Røyking
På Island er det forbudt å røyke på alle offentlige steder.

Island – rundreise i sagaenes land

Storslått opplevelsesreise gjennom det vakre landskapet på lavaøya og fargerik historie fra sagatiden til i dag

4,5
  • 2 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 25 998,–
fra Oslo