Fakta om Malta

Nedenfor kan du lese en rekke praktiske opplysninger i forbindelse med reiser til Malta
  • Innbyggere 450 000
  • Hovedstad Valletta
  • Språk Maltesisk og engelsk
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Euro
  • Areal 316 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Der er ingen tidsforskjell mellom Malta og Norge.

Transport i Malta

De bussene vi benytter oss av i Malta, er av god standard. Alle busser har naturligvis klimaanlegg.

Prisnivå

Prisene i Malta ligger en del lavere enn i Norge. Prisen på et måltid mat er i gjennomsnitt 200–250 kr, men det er naturligvis mulig å få et måltid i alle prisklasser.

Driks

Det er kutyme å gi driks på restauranter og hoteller i Malta. Hvis betjeningen har vært tilfredsstillende, kan du legge 5–10 prosent til det samlede beløpet, med mindre regningen viser at serviceavgiften allerede er lagt til.

Ved cruise gjelder andre regler, se programmet for reisen din. 

Valuta og kredittkort

Valutaen i Malta er euro (EUR). Du kan kjøpe euro hjemme eller veksle i Malta. 

Visa, MasterCard og American Express kan brukes som betalingskort nesten overalt i Malta. I de større byene er det minibanker der du kan ta ut kontanter.

Elektrisitet

I Malta bruker man 230 volt, som i Norge. Stikkontaktene har firkantede stolper som de engelske, så ta gjerne med en adapter.

Telefon og internett

Den internasjonale landskoden i Malta er +356. Det kan være dyrt å ringe hjem fra Malta og bruke mobiltelefonens internettadgang. Sjekk eventuelt med eget mobilselskap om dekning og priser for oppringning til og fra Malta og bruk av datatrafikk.

Mange hoteller, restauranter, kafeer og selv den sentrale plassen i de større byene har gratis trådløst internett, men enkelte steder må man betale for bruken. Signalet og hastigheten på nettverket kan være svært varierende.

Takt og tone

Hvis du besøker kirker, må du sørge for å være tekkelig kledd med tildekkede armer og ben for å vise respekt. Badetøy hører bare til på stranden.

Røyking

Under all flyging og transport er det røykeforbud. Det er ikke tillatt å røyke innendørs på offentlige steder, med mindre det foregår i spesielle røykerom.