Pass og visum til Malta

Idyllisk havnestemning på Gozo

Les om reglene for pass og visum ved reiser til Malta på denne siden.

Passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen fra Malta. Det kreves ikke visum til Malta for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager.

Er du ikke norsk statsborger, må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har de korrekte reisedokumentene når du møter opp i lufthavnen.
 

Før reisens start vil vi informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for reisemålet, men det kan skje endringer helt frem til avreise, så det er viktig at du selv holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på flyselskapets hjemmeside, da de kan stille ytterligere krav. Dette kan for eksempel være bruk av spesifikke munnbind eller andre testkrav. Du skal også være obs på eventuell mellomlanding - om landet man mellomlander i for eksempel har testkrav eller at man skal utfylle et innreiseskjema.

Vi gjør deg oppmerksom på at det alltid er den reisendes eget ansvar å sikre seg at alle krav for innreise er oppfylt på avreisetidspunktet. Er ikke kravene for innreise oppfylt vil vi ikke refundere reisen.

Ovenstående gjelder for alle, uansett om man er vaksinert eller uvaksinert, eller tidligere smittet med Covid19.
 

Innreiseskrav til Malta

Norske reisende skal vise frem det europeiske koronasertifikatet for ferdigvaksinasjon, tidligere smitte (immunitet) eller en negativ PCR-test som ikke er mer enn 72 timer gammel eller en hurtigtest (antigen, ikke hjemme-test) som er under 24 timer gammel. Man er færdigvaksinert med to vaksiner og minimum 14 dager etter andre vaksinsjon. Andre vaksinasjon må ikke være eldre enn 270 dager ellers er det krav om en tredje vaksine ved innreise til Malta. 

Du kan lese mer på: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Krav om koronapass gjelder ikke barn under 6 år. 

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig EU koronasertifikat skal du ha dette med på reisen. Vi anbefaler at du henter og skriver ut ditt EU-koronasertifikat på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_malta/id2416492/

Ofte stilte spørsmål

Når får jeg informasjon om mitt setenummer på flyet?

Det avhenger av når Albatros mottar denne informasjonen fra flyselskapet, men du får enten denne informasjonen i avreisebrevet som sendes ut senest en uke før avreise, eller i en separat mail senest 48 timer før avreise. Hvis ditt setenummer endres underveis anbefaler vi at du lar dette være. Flyselskapet har de korrekte setenumrene hvis det blir behov for det i forbindelse med eventuell smittesporing.