Langtidsferie i Vietnam

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Vietnams pulserende storby Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelene og Mekongdeltaet samt få hele 14 dager på herlig 4-stjerners hotell ved Sør-Kina-havet

Bli med til fantastiske Vietnam i hele tre uker. Du får både spennende utflukter og god tid til å slappe av på denne herlige langtidsferien! Reisen begynner i den moderne storbyen Ho Chi Minh City, der vi drar på utflukt til de berømte Cu Chi-tunnelene fra krigstiden og til det frodige Mekongdeltaet der den mektige elva løper ut i havet.

Herfra går turen til den lille feriebyen Mui Ne ved Sør-Kina-havet. I hele 14 dager skal vi bo og kose oss på et herlig 4-stjerners resort som ligger helt ned til stranden. Det blir god tid til å slappe av og dra på utflukter i området.

I tillegg til de planlagte utfluktene arrangerer reiselederen jevnlig fellesmåltider, foredrag og spillekvelder, som er med på å gi reisen en ekstra koselig dimensjon.

Halvpensjon er inkludert for hele turen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Dong, amerikansk dollar

Dagsprogram 21 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsutflukt til Mekongdeltaet
Dag 5
Mekong Nature Lodge. Market, matlagingskurs og sykkeltur
Dag 6
Mekongdeltaet til Mui Ne ved Sør-Kina-havet
Dag 7–19
Mui Ne på egen hånd
Dag 20
Hjemreise. Buss til Ho Chi Minh City og fly til Oslo
Dag 21
Ankomst til Oslo

Hoteller

Pandanus Resort Mui Ne

 • 257 rom
 • 24-timers resepsjon
 • Beliggenhet ved stranden
 • 2 restauranter
 • Bar
 • Heis (i bygningen for Superior standard/deluxe rom)
 • 2 x utendørs svømmebasseng
 • Håndklær på stranden/bassenget
 • Solstoler ved bassenget/i hagen og stranden
 • Internasjonale kredittkort godtas
 • Spa- og treningsavdeling
 • Gratis Wifi på hotellet
 • TV på rommet
 • Minibar på rommet
 • Safe på rommet
 • Aircondition på rommet
 • Kaffe/te fasiliteter på rommet
 • Hårføner på rommet

Pandanus Resort er et nydelig hotell bygget i sjarmerende vietnamesisk Cham-stil. Hotellet ligger i rolige omgivelser nær den gamle fiskerlandsbyen, Mui Ne og med direkte tilgang til stranden. Hotellets store hage med mange fargerike blomster og tropiske planter danner rammen for et hyggelig avslappende opphold.

Vi bor i de fine Superior Standard/Deluxe-rommene, som alle har egen balkong/terrasse med god utsikt over hotellets hage. På rommene er det TV med internasjonale kanaler, minibar, safe, kaffe- og tekoker og hårføner. Alle rommene har også klimaanlegg.

Det er mulig å oppgradere til en av de vakre bungalowene, som ligger i den frodige hagen. Alle bungalowene har egen terrasse med utsikt over bassengområdet eller hagen. Rommet er stort og med ekstra stor dobbeltseng, og i tillegg til innredningen som også finnes i Superior standard/deluxe-rommene, er det også et herlig privat utendørs bad.

Hotellet har to svømmebasseng med solsenger og parasoller samt håndkleservice. Her tilbyr også bassengbaren Sun Terrace kjølige forfriskninger og lette måltider. Restaurant Blue Lagoon serverer en stor frokostbuffé samt à la carte til lunsj og middag. Etter middag kan du nyte en drink i Waterfall Lounge, hvor det i blant vil være livemusikk.

Hotellet har en deilig spaavdeling, hvor du kan få massasje og spabehandlinger. Det finnes også et treningssenter, tennisbane, yoga og flere forskjellige vannsportaktiviteter. Det er også mulighet for å bli kjent med den vietnamesiske matkulturen på en praktisk måte, da hotellet også tilbyr matlagingskurs.

De røde sandåsene ligger bare 5 minutter unna. gange fra hotellet og skyttelbuss til bl.a. Mui Ne-markedet kjører daglig fra hotellet. Vær oppmerksom på at enkelte aktiviteter/utflukter koster ekstra.

Les noen mer om hotellet på deres hjemmeside: https://www.pandanusresort.com/

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
29 998,–
Oslo
Utsolgt
28 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo mot Vietnam og er framme neste dag.

Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag
Ho Chi Minh-byen har verken t-bane eller trikk

Vi lander i den pulserende metropolen Ho Chi Minh City i det sørlige Vietnam. Byen har gjennomgått en imponerende utvikling i de senere årene, og gatebildet er dominert av store, moderne bygninger, fargerike reklameskilt, splitter nye biler og bokstavelig talt millioner av motorsykler. Men midt i det moderne finner vi fortsatt det vidunderlige Vietnam, og den franske kolonitiden preger fremdeles bybildet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kjører direkte til det sentralt beliggende hotellet vårt, der det blir tid til å friske seg opp før vi spaserer til en lokal restaurant, der vi nyter en velkomstmiddag. Har du energi til det, kan du stikke innom det livlige nattmarkedet på veien tilbake til hotellet.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelene og byrundtur
Cu Chi-tunnelene strakte seg over 250 km

Etter en god natts søvn er vi klar til å ta fatt på opplevelsene. Vi begynner med en tur til de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong i perioden 1940–60 – i første omgang for å hjelpe den lille bondehæren mot helikoptre og annen moderne krigføring, men da Vietnamkrigen var på sitt høyeste, strakte tunnelene seg hele veien fra Ho Chi Minh City til den kambodsjanske grensen. Bare i Cu Chi-distriktet er det over 250 kilometer med underjordiske tunneler.

Tilbake i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur noen av Ho Chi Minh Citys mange historiske severdigheter. Vi besøker blant annet Gjenforeningspalasset, som tidligere var kjent som Presidentpalasset eller Uavhengighetspalasset. Palasset er en klassisk konstruksjon bygd i 1960-årene, da den sørvietnamesiske presidenten Ngo Dinh Diem bestemte seg for å skifte ut den gamle franske guvernørboligen med dette storslåtte palasset. Vi får virkelig følelsen av svunne tiders storhet og rikdom når vi vandrer gjennom de store salene, som står akkurat slik de ble etterlatt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygd i årene 1877–1883, som har to 40 meter høye tårn med jernspir som kan ses på lang avstand. Vi ser kirken utenfra og nyter samtidig utsikten til det berømte posthuset, som ligger overfor kirken. Begge bygningene er fra kolonitiden.

Vi besøker også krigsmuseet, som viser Vietnams lange vei til selvstendighet. Museet forteller om frihetskrigen mot Frankrike og den amerikanske krigen, som Vietnamkrigen kalles her. Utstillingene er som historien en barsk opplevelse, men absolutt interessante og relevante for å forstå Vietnams historie.

Vi kjører tilbake til hotellet vårt, og du har tid til å slentre rundt i nærområdet før vi møtes til en felles middag for de som ønsker det.

Dag 4
Ho Chi Minh City. Heldagsutflukt til Mekongdeltaet
Det frodige Mekong-deltaet

I dag skal vi på en eventyrlig utflukt i Mekongdeltaet, som er et av verdens mest frodige områder. Den mektige Mekong-elva, som har sitt utspring i det sørlige Kina, strekker seg nesten 5000 kilometer gjennom fem land før den munner ut og forgrener seg i deltaet. Dette unike området blir også kalt Vietnams spiskammers, og man høster ris tre–fire ganger om året.

Etter et par timers kjøring kommer vi til Cai Be, en liten provinsby ved Mekong-elva. Vi skifter bussen ut med en båt og seiler ut mot lodgen vår som ligger på en mindre øy i deltaet.

Underveis går vi i land og besøker frukthager og ser også hvordan lokalbefolkningen bearbeider avgrøden. Vi skal blant annet se fremstilling av kokoskarameller, rispopcorn og hjemmebrent brennevin. De modige kan få lov til å smake.

Senere seiler vi gjennom en av de store kanalene som forbinder to av de store forgreningene av Mekong-elva og ankommer til øya An Binh. Her ligger den fine Mekong Nature Lodge som er vårt hjem de neste par dagene. Stedet et nybygget i tradisjonell og autentisk Vietnamesisk til og oser av idyll. Lodgen har bare 16 rom, alle med veranda som vender ut mot den frodige hagen.

Vi nyter vår lunsj på lodgens restaurant og får deretter rommene våre.

Om ettermiddagen drar vi på en kort sykkeltur i området blant frukthagene som omringer lodgen vår. Det er stort sett ikke noe trafikk her i vår fredfylte oase i hjertet av Mekongdeltaet.

Middagen spiser vi sammen på lodgen i idylliske omgivelser.

Dag 5
Mekong Nature Lodge. Market, matlagingskurs og sykkeltur

Etter frokost skal vi lære mer om vietnamesisk mat. På reisen har vi allerede blitt kjent med den smakfulle vietnamesiske maten. I dag skal vi prøve oss på matlaging.

Vi går om bord i en mindre båt som tar oss til det lokale markedet i byen Vinh Long ca. 15 minutter med båt fra lodgen vår. De lokale markedene i Vietnam er alltid en spesiell opplevelse, med hektiske folkemengder og hvor det handles med alle slags varer og avlinger. Her ute i deltaet kan vi også være så heldige å se de mer eksotiske gjenstandene som store frosker, slanger og kanskje grillede vannrotter.

Vi skal også handle selv, selv om det ikke er i den mest eksotiske avdelingen, men i stedet ferske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst urter, som er hele hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkkenet.

Med posene fulle av varer, seiler vi tilbake til lodgen vår og gjør restauranten om til en kokkeskole, hvor vi – alle iført forkle – lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene.

Etterpå skal vi selvfølgelig nyte våre godt tilberedte retter – velbekomme!

På ettermiddagen skal vi igjen utforske området i deltaet på en herlig sykkeltur. Deltaet består av tallrike øyer skapt av Mekong-elvas mange grener og sideelver, i tillegg til de mange gravde kanalene i forskjellige størrelser. Vietnamesernes favoritttransportmiddel i dette området er også de små scooterne som vi også så i storbyen.

Derfor er det bygget gode sementerte stier og små bruer nesten overalt i deltaet. Disse stiene er eminente sykkelveier og trafikken er ekstremt sparsom, så på alle måter det perfekte stedet å gå på sykkeltur. Turen er variert, vi kjører langs rismarker, gjennom små landsbyer og stopper ved lokale verksteder og frukthager.

Dag 6
Mekongdeltaet til Mui Ne ved Sør-Kina-havet
Innbydende strand ved den lille kystbyen Mui Ne

Etter frokost er det tid for å ta farvel med våre lokale verter på hytta. Vi seiler til Vinh Long, og videre derfra med buss mot kysten og det vakre strandområdet ved Mui Ne, hvor vi ankommer tidlig på ettermiddagen.

Tradisjonelt har Phan Thiet vært kjent blant vietnamesere for sin fiskesaus, men da turistene begynte å komme til landet, fikk de raskt øye på den lange innbydende stranden ved den lille kystbyen Mui Ne, kun 10 km fra selve byen Phan Thiet.

Her i den lille kystbyen Mui Ne er vi innlosjert på et vakkert 4-stjerners resort, som ligger rett ved den deilige sandstranden. Les mer om hotellet Pandanus Resort lenger ned på siden.

Når vi har fått tildelt rommene våre, går vi en tur med reiselederen på feriestedet og blir kjent med de nye omgivelsene.

Dag 7–19
Mui Ne på egen hånd
Bassenget på Pandanus Resort hotel

De dagene vi ikke har et fast program vil reiselederne arrangere ulike aktiviteter for de som ønsker det. Under oppholdet holder reiselederne foredrag, arrangerer filmvisninger og ekstrautflukter.

Hvis du for eksempel vil spille bridge, kan reiselederne hjelpe deg med å finne likesinnede.

Kort sagt, våre reiseledere er alltid til stede for å sikre at du får den beste opplevelsen og har mulighet til å nyte andres selskap i den grad du ønsker det. Ellers kan dagene brukes på å nyte stranden, bassenget eller utforske Mui Ne.

Området rundt Mui Ne er også et populært reisemål for kitesurfere på grunn av de gunstige vindforholdene. I vintermånedene vil du oppleve at spesielt ettermiddagene kan være vindfulle, noe som gjør at temperaturen ikke føles like varm og for noen kanskje mer behagelig.

På ettermiddagene når det blåser har du ikke lov til å bade fra stranden og derfor må du finne deg en plass ved bassenget hvis du vil bade.

Dag 20
Hjemreise. Buss til Ho Chi Minh City og fly til Oslo

Alle gode ting har en slutt og i dag tar vi farvel med Vietnam, i hvert fall for denne gang. Vi kjører til flyplassen i Ho Chi Minh City og flyr hjem til Oslo

Dag 21
Ankomst til Oslo

Vi ankommer Oslo med bagasjen full av gode minner fra en begivenhetsrik reise til Vietnam.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 28 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
7 498,–
Tillegg for oppgradering til Bungalow på Pandanus Resort i Mui Ne:

Tillegg pr. person i delt dobbeltrom Bungalow Garden/Pool View: 3 298,–
Tillegg for en person i enkeltrom Bungalow Garden/Pool View: 10 498,–

Opgradering til Helpension Plus*

Tillegg for oppgradering til helpensjon plus* på Pandanus Resort: 4 598,–

*I reisens pris inngår halvpensjon på oppholdet på Pandanus Resort. Halvpensjon inkluderer frokost og middag a la carte og består av en forrett, en hovedrett og en dessert (drikkevarer er ikke inkludert).
Du har mulighet til å kjøpe Helpensjon Plus. Helpensjon Plus inkluderer a la carte menyen både til lunsj og til middag samt drikkevarer til begge måltider, som består av husets vin, lokal øl, mineralvann og van
n.

Prisen inkluderer
 • Svensk/norsk reiseleder
 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City t/r med mellomlanding
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • 2 netter på godt turistklassehotell i Ho Chi Minh City
 • 2 netter på Nature Lodge i Mekongdeltaet
 • 14 netter på 4-stjerners Pandanus Resort
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3,4 og 5
 • Middag alle dager (dag 2–19)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tips til lokalguider og sjåfører – beregn ca. 30 USD per person
 • Drikkevarer til måltidene
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Visum til Vietnam

Les mer her

Vietnamesisk nyttår

For vietnameserne er nyttår, også kalt Tet Nguyen Dan, en nasjonal høytid og en av årets største begivenheter.

Feiringen av det nye året er preget av en helt spesiell og forventningsfull atmosfære. Gatene er vakkert dekorert med tusenvis av blomster og kinesiske lykter henger overalt. Du kan derfor glede deg til å oppleve denne helt spesielle folkefesten, som strekker seg over flere dager. Samtidig må vi påpeke at mange butikker vil holde stengt de dagene den festlige begivenheten feires. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å gjøre de mest nødvendige innkjøpene, og restaurantene er også åpne. Programmessig kan og vil det bli noen endringer som følge av det nye året, men som et utgangspunkt vil reisens program selvfølgelig følges.

Datoene for nyttår følger "månekalenderen" og varierer derfor fra år til år:

2024: 11. februar – 14. februar

Værforhold

I området rundt Mui ne kan det blåse en del i vintermånedene. Det er som regel i løpet av ettermiddagen at det blåser opp. Om formiddagen er det stort sett mer stille og solrikt vær. Dagtemperaturen ligger på rundt 25–27 grader i januar, februar og mars.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly er desværre ikke muligt på denne rejse.

Mer om Vietnam

Her kan du lese mer om Vietnam: www.albatros.no/reisemaal/asia/vietnam

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser