Den franske rivieraen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med Albatros til den franske Côte d’Azur-kysten – bo ved marinaen i Saint-Raphaël og opplev Saint-Tropez, Cannes og middelalderbyen Saint-Paul de Vence

Saint-Raphaël ligger mellom Nice og Saint-Tropez på en strekning av den franske rivieraen som er kjent for jetsett, god mat og fantastiske strender. Området har gjennom årene vært mål for historiske begivenheter og ikke minst militære operasjoner av historisk betydning, og der er mange herlige steder der man kan nyte utsikten eller det lokale folkelivet. Vi bor på det deilige Best Western Plus Hotel La Marina. Som navnet røper, ligger det ved marinaen på havnefronten i Santa Lucia-havnen.

Derfra drar vi på en utflukt til Saint-Tropez, Cannes og middelalderbyen Saint-Paul de Vence, og hvis du ikke bare vil slappe av og nyte omgivelsene, har du mulighet til å melde deg på en togtur til Nice. En deilig vårtur til det skjønne Côte d’Azur venter i Sør-Frankrike!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EURO

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
Oslo–Nice. Videre til Saint-Raphaël og velkomstmiddag
Dag 2
Saint-Raphaël. Utflukt til Saint-Tropez 
Dag 3
Utflukt til Cannes, til middelalderbyen Saint-Paul de Vence og vinsmaking 
Dag 4
Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt med tog til Nice (ekstrakjøp)
Dag 5
Hjemreise

Hoteller

Best Western Plus Hotel La Marina, St. Raphael

 • 60 rom
 • 4 km til sentrum
 • 24/7 resepsjon
 • 4 restauranter
 • Strandbar og jacuzzibar
 • Heis
 • 2 utendørs bassenger og 1 oppvarmet innendørs basseng
 • Wifi i alle rom
 • Spa 
 • Tennisbaner

Best Western Plus Hotel La Marina ligger i Santa Lucia-havnen med utsikt over Middelhavet, omgitt av flotte sandstrender. Hotellet har fått den europeiske miljømerke-sertifiseringen, som betyr at det har høy standard og miljøriktig drift.

Det ligger et provencalsk marked i gåavstand fra hotellet.

Samtlige rom har kabel-tv, kjøleskap, kaffe-/tefasiliteter og hårføner.

Andre hotellfasiliteter inkluderer et treningssenter, svømmebasseng, sauna og wellness-senter med massasje og skjønnhetspleie.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Nice. Videre til Saint-Raphaël og velkomstmiddag

Vi flyr fra Oslo og kommer til Nice, der vi kjører til hotellet vårt.

Etter at vi har sjekket inn, blir det tid til å orientere seg i området rundt hotellet. Vi bor ideelt på Best Western Plus Hotel La Marina, som ligger ned mot marinaen på havnefronten i Santa Lucia-havnen med utsikt over Middelhavet – i gangavstand fra et ekte provençalsk marked og vakre sandstrender.

Saint-Raphaël har gjennom årene vært skueplass for historiske begivenheter og ikke minst militære operasjoner av historisk betydning ikke bare for Frankrike, men også for resten av Europa.
I 1799 kom Napoleon Bonaparte og hans styrker før hans statskupp
i Paris med skip fra Egypt og landet i en fiskerlandsby nettopp
i kommunen Saint-Raphaël. Under andre verdenskrig, den 15. august 1944, gikk de allierte i land her og det nærliggende Saint-Tropez under Operation Dragoon, den allierte invasjonen av det sørlige Frankrike. Det var i slutten av 1800-tallet at Saint-Raphaël begynte å se ut som den gjør i dag. Eksport av keramikk, esterellittstein og kork gav området et økonomisk løft til det nivået som i dag har gjort det til den moderne badebyen vi kjenner. Casinoet og atskillige imponerende villaer ble sammen med basilikaen Notre Dame de la Victoire med sin unike bysantinske stil bygd i samme periode og har medvirket til å gjøre byen attraktiv for besøkende. Blant disse kan man også telle mange kunstnere, som kommer for å nyte klimaet og landskapet.

Bare for å nevne noen få tilbrakte Gounot, Georges Sand og Maupassant tid i Saint-Raphaël. Om kvelden spiser vi sammen en velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2
Saint-Raphaël. Utflukt til Saint-Tropez 

I dag skal vi ut på en halvdagsutflukt til Saint-Tropez. Vi blir hentet i buss og kjører langs kysten til Saint-Tropez, en levende sommerby med knapt 6.000 innbyggere. Saint-Tropez var en militær høyborg og fiskerby inntil begynnelsen av 1900-tallet. Det var den første byen på denne kysten som ble befriet under andre verdenskrig som en del av Operation Dragoon.

Etter krigen ble den internasjonalt kjent som badeby, hovedsakelig på grunn av tilstrømningen av kunstnere. Den ble senere verdenskjent for sitt jetsett, de mange luksusyachtene og kjendisene. Byen er sjarmerende og har et søtt lite sentrum, og i den gamle bydelen finner man spennende forretninger der ”hippie”-kulturen har satt spor flere steder. Saint-Tropez lukter av luksus og penger. Her finner man ofte kongelige gjester, milliardærer og kjendiser. Kjempestore yachter og polerte seilbåter konkurrerer om vår oppmerksomhet i denne jetsettets høyborg.

Etter utflukten til Saint-Tropez blir det tid til å nyte omgivelsene på egen hånd. 

Dag 3
Utflukt til Cannes, til middelalderbyen Saint-Paul de Vence og vinsmaking 

Etter frokost kjører vi østover på den berømte og vakre La Corniche d'Or-veien til Cannes, der vi begir oss ut på vandretur. Her ser vi blant annet havnen Rue de Antibes, Palais des Festivals – best kjent fra filmfestivalen – og den gamle bydelen Suquet.

Vi fortsetter litt lenger østover til Saint-Paul de Vence, som er
en vidunderlig middelalderlandsby på en åstopp, der det er
en betagende utsikt utover landskapet og mot havet.

Den var tidligere en fredelig brolagt landsby, men i dag tiltrekker
den tusener av turister på grunn av sin sjarm. Den er velhavende
og nydelig, ikke minst på grunn av de mange kunstnerne som i tidens løp har besøkt og malt byen og utsikten. Her vil vi også ha tid til
å finne en deilig restaurant og spise en lunsj for egen regning. Reiselederen vil stå klar med gode råd og anbefalinger.

Etter lunsjen fortsetter vi til en vingård, der vi skal smake på noen sørfranske viner – nesten et ”must” når man besøker den franske rivieraen. Etter vinsmakingen kjører vi tilbake til hotellet vårt i Saint-Raphaël, der vi har resten av dagen fri til å utforske eller slappe av.

Om kvelden er det igjen tid til å spise en deilig middag og nyte omgivelsene på egen hånd.

Dag 4
Tid på egen hånd eller mulighet for utflukt med tog til Nice (ekstrakjøp)

I dag har vi mulighet til å nyte de deilige omgivelsene i Saint-Raphaël, slappe av på hotellet eller delta i dagens ekstrautflukt. Utflukten foregår til fots og med tog. Togene i Frankrike er av god kvalitet, og jernbanestrekningen vi kjører, tilbyr en utsikt som ofte er skjult når man kjører i bil eller buss. Den to-sporede jernbaneforbindelsen mellom Saint-Raphaël og Nice passerer over en viktig viadukt konstruert like ved kysten tett ved Anthéor.
Denne jernbanestrekningen hadde stor strategisk betydning for aksemaktene under andre verdenskrig, for de benyttet den til
å levere materiell til enhetene i Frankrike. Der var i alt tre separate engelske luftangrep på denne viadukten mellom september 1943 og februar 1944. Angrepene involverte i alt 31 Lancaster-bombefly, som opererte ca. 1100 km fra basen, og som etterpå måtte fly til Rabat og Sardinia. Ingen av angrepene lyktes, og jernbaneforbindelsen forble intakt.

Etter frokosten vandrer vi i rolig tempo de ca. 1500 meterne til togstasjonen i Saint-Raphaël. Her går vi om bord på toget og kjører godt og vel en times tid langs rivieraen til sentrum av Nice, der vi etter ankomsten begir oss ut på en byvandring som blant annet bringer oss til den gamle bydelen, Place Massena og den berømte Promenade des Anglais. Nice er en levende by som er åpen hele året, og den sentrale delen er kun cirka 3 x 2 kilometer, så ganske mye kan gjøres til fots, selv om det er noe kupert. Det er ikke tale om anstrengende fotturer, men det vil være en god idé å ha gode tursko.
Vi spiser en deilig 3 retters lunsj i Nice og drar deretter til togstasjonen for å kjøre tilbake til Saint-Raphaël, der vi ved ankomsten til stasjonen går til fots tilbake til hotellet. Legg vennligst merke til at det i dag vil være begrenset adgang til reiselederen hvis man ikke deltar i dagens utflukt.

Resten av dagen er fri til egne eventyr og kanskje til å finne en ny restaurant, der man med utsikt over Middelhavet eller tett på det lokale folkelivet kan nyte en deilig fransk middag.

Dag 5
Hjemreise

Når det er tid å forlate hotellet, sier vi farvel for denne gang og kjører til lufthavnen, der vi stiger om bord på flyet som bringer oss hjemover.

Togtur til Nice (kjøpes ekstra)

Den to-sporede jernbaneforbindelsen mellom Saint-Raphaël og Nice passerer over en viktig viadukt konstruert like ved kysten tett ved Anthéor. Denne jernbanestrekningen hadde stor strategisk betydning for aksemaktene under andre verdenskrig, for de benyttet den til å levere materiell til enhetene i Frankrike. Der var i alt tre separate engelske luftangrep på denne viadukten mellom september 1943 og februar 1944. Angrepene involverte i alt 31 Lancaster-bombefly, som opererte ca. 1100 km fra basen, og som etterpå måtte fly til Rabat og Sardinia. Ingen av angrepene lyktes, og jernbaneforbindelsen forble intakt. 

Vi spaserer til togstasjonen i Saint-Raphaël. Her går vi om bord på toget og kjører godt og vel en times tid langs rivieraen til sentrum av Nice, der vi etter ankomsten begir oss ut på en byvandring som blant annet bringer oss til den gamle bydelen, Place Massena og den berømte Promenade des Anglais. Nice er en levende by som er åpen hele året, og den sentrale delen er kun cirka 3 x 2 kilometer, så ganske mye kan gjøres til fots, selv om det er noe kupert. Det er ikke tale om anstrengende fotturer, men det vil være en god idé å ha gode tursko.

Vi spiser en treretters lunsj i Nice og begir oss deretter til stasjonen der vi tar toget tilbake til St. Raphael. Vel framme spaserer vi tilbake til hotellet.

Pris kr 798,–

Vi forbeholder oss retten til kun å gjennomføre ekstrautflukter ved tilstrekkelig antall påmeldte.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Nice t/r med mellomlanding (enkelte avganger er med direktefly)
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • Utflukt til Cannes, Saint-Paul de Vence med vinsmaking
 • Utflukt til St. Tropez 
 • 4 netter i delt dobbeltrom på Best Western Plus Hotel La Marina (city view)
 • 4 frokoster
 • Velkomstmiddag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt med tog til Nice
 • Øvrige måltider
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 30€)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til
å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser