Reis til Frankrike

Strømmen af nyforelskede går ned ad Boulevard St. Michel. Ned til Seinen, hvor de spredes i små klynger på den flot oplyste Pont-Neuf – "Den Nye Bro" – der stod færdigbygget i begyndelsen af 1600-tallet, og som til trods for navnet er Paris’ ældste. I baggrunden lægger en sørgmunter sang sig som en rørende lydkulisse og de monumentale bygninger, der indrammer floden, står som smukke og udtryksfulde scenevægge omkring den.

Innbyggere 67 mill.
Hovedstad Paris
Språk Fransk
Flagget ble skapt under den franske revolusjonen. Den blå og røde fargen stammer fra Paris' byflagg
Visste du...

at Frankrike er verdens største turistland med over 80 millioner utenlandske besøkende hvert år?

at de franske forsikrings­selskapene har en spesiell ordning til dekning av bilulykker skjedd på plassen rundt Triumfbuen? Med 12 veier som møtes i en kjempestor rundkjøring med mange filer, skjer det ganske enkelt for mange ulykker.

Paris

Med mer enn 12 millioner innbyggere, og to millioner innbyggere i den sentrale delen av byen, er den franske hovedstaden en av verdens største. En kulturhovedstad med en misunnelsesverdig kulturarv, og samtidig en by som til stadighet klarer å sette den globale dagsordenen når det gjelder kunst, litteratur og design. Det siste kommer ikke minst til uttrykk når verdens største motehus hvert år inntar podiet og viser hvordan resten av verden skal gå kledd. Faktisk har Paris vært hele verdens motemekka siden solkongen Louis XIVs tid.

I byenes by er selv metroskiltene vakre

Hvis du ønsker å se hva designerne kan, kan du gå på oppdagelse i designerbutikkene rundt Champs Elysées, boutiquene i de små sidegatene eller i de store varehusene som Printemps og Gallerie Lafayette på den vakre Boulevard Haussmann. I Lafayette kan du samtidig kjøpe alt det som får klærne til å stramme, i Lafayette Gourmet – et sant slaraffenland for gastronomer.

Det er nettopp den gode maten som er Paris' varemerke, og intet annet sted i verden finner man så mange restauranter med Michelinstjerne som her. Nyt også Paris i den inntagende Luxembourg-hagen, se Mona Lisa og verdens kunstskatter samlet på Louvre, legg merke til den lett dekadente stemningen omkring Trocadero og Montmartre med voldsomme sceneshow og små, listige barer. Slipp deg løs i Latinerkvarterets eller Marais kronglete gater, der gatemusikanter akkompagnerer det travle bylivet, og bistroene og fortauskafeene serverer mengder av crepes og cafe au laits over disken. I nærheten av Paris er det massevis av gode utfluktsmuligheter. Besøk for eksempel et av verdens vakreste slott, Versailles.

Napoleon nådde aldri å se sin triumfbue ferdigbygd

Nord-Frankrike

I Rouen og Normandie ved den franske Atlanterhavskysten kan du gå i vikingenes spor over de flate landskapene med de dramatiske forhøyningene eller se invasjonstrendene fra andre verdenskrig. Opplev eksempelvis Le Havre, en av Europas største havnebyer, og den vakre, to kilometer lange broen Le Pont de Normandie. Følg kysten forbi Calais og Boulogne eller lad opp i badebyene langs Blomsterkysten.

Mer enn 9000 soldater ble etter D-dagen begravet i Normandie

Midt-Frankrike

Selv om mange føler seg dratt mot badebyene lengre sør, er det ingen grunn til å få Midt-Frankrike overstått for raskt. Opplev sjarmerende bondeidyll i Provence, den inntagende Loire-dalen og vindistriktene i Bordeaux og Bourgogne fra Auxerre til Macon eller nyt Alpene, selv om du ikke har tenkt å stå på ski.

100 prosent hygge i Aix-en-Provence

Sør-Frankrike

Turen til Sør-Frankrike kan være en ferie med vineventyr, matopplevelser og kulturminner i Rhonedalen. Langs med den vitale og historisk viktige Rhône-elven, som slynger seg som en viktig trafikkåre gjennom Ardèche, Drôme, Gard og Vaucluse. Innen den slukes av Middelhavet flyter den forbi festninger, middelalderbyer og iøynefallende kunstverk en masse – Pont du Gard, pavepalasset i Avignon, renessanseslottet i Grignan, bare for å nevne noen. Ferien i Sør-Frankrike kan også tilbringes med jetsettet langs Gullkysten på de store yachtene i St. Tropez, med filmstjernene i Cannes eller i flerkulturelle, fargerike Marseilles. Det kan også være en ferie med krevende vandreturer i Pyreneene, Andorra og Baskerland, eller med hyggelige utflukter til vingårder i Languedoc-Rousillon. Det er mye både å spise og å se seg mett på under reisen i Frankrike. Og mange gode druer å skylle inntrykkene ned med.

Kun en femtedel av broen Pont Saint-Bénézet står fremdeles i Avignon

Frankrike­reiser

 • Med Churchill til Normandie

  Fra blitzen over London til D-dagen i Normandie

  4,1
  • 2 avreiser
  • 7 dager
  • Fra 16 998,–
  fra Oslo
 • Normandie og Bretagne med Mont St. Michel

  Opplev det Frankrike hvor land møter hav og hvor blomsterhager, calvados og østers går opp i en høyere enhet

  3,8
  • 10-09-2024
  • 7 dager
  • 18 498,–
  fra Oslo
 • Elvecruise på Rhône og Saône

  Et avslappende cruise gjennom Sør-Frankrikes vakreste regioner: Bourgogne og Provence

  4
  • 04-09-2024
  • 8 dager
  • 23 998,–
  fra Oslo
Del denne siden