Pass og visum i Frankrike

Katedralen i Strasbourg med det 142 meter høye tårnet

Les om regler for pass og visum i forbindelse med reiser til Frankrike her.

Passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder fra hjemreisedatoen fra Frankrike.

Det kreves ikke visum for norske statsborgere på opphold i Frankrike. Er du ikke norsk statsborger, må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har de korrekte reisedokumentene når du møter opp i lufthavnen.
 

Før reisens start vil vi informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for reisemålet, men det kan skje endringer helt frem til avreise, så det er viktig at du selv holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på flyselskapets hjemmeside, da de kan stille ytterligere krav. Dette kan for eksempel være bruk av spesifikke munnbind eller andre testkrav. Du skal også være obs på eventuell mellomlanding - om landet man mellomlander i for eksempel har testkrav eller at man skal utfylle et innreiseskjema.

Vi gjør deg oppmerksom på at det alltid er den reisendes eget ansvar å sikre seg at alle krav for innreise er oppfylt på avreisetidspunktet. Er ikke kravene for innreise oppfylt vil vi ikke refundere reisen.

Ovenstående gjelder for alle, uansett om man er vaksinert eller uvaksinert, eller tidligere smittet med Covid19.
 

Innreiseskrav til Frankrike

Alle som reiser til Frankrike skal utfylle et innreiseskjema, kalt et PLF-skjema før avreise og senest før check-in på avreiseflyplassen. Når den er utfylt mottar du en QR-kode på en e-post, og den skal du vise frem når du sjekker inn og/eller ved ankomst til Frankrike.

I tillegg til dette skjema er det en del regler/restriksjoner for innreise til Frankrike.

Hvis du er fullvaksinert og har et gyldig coronapass, behøver du kun utfylle innreiseskjemaet som beskrevet her på siden og ha med coronapasset ditt. Vi anbefaler at du laster ned og skriver ut EU-passet ditt på engelsk på https://www.helsenorge.no og har det med på hele reisen.

Hvis du ikke er fullvaksinert kan du finne de innreiserestriksjoner som gjelder for deg på Utenriksdepartementets nettside. Vær oppmerksom på at test og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert på Utenriksdepartementet: Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_frankrike/id2429004/
 

Viktig informasjon:

Med de nåværende Covid-19-restriksjonene som gjelder i Frankrike vil vi gjøre oppmerksom på at det er nødvendig å være vaksinert mot Covid-19 for å kunne delta i våre reiser til Frankrike. Dersom du har spørsmål vedrørende dette er du velkommen til å kontakte vår kundeservice.
 

Innreiseskjema (PLF-skjema)

Før avreisen fra Norge til Frankrike skal alle reisende over 18 år ha utfylt et PLF-skjema (Passenger Locator Form)

Vi har laget en veiledning som vi anbefaler at du følger når du skal utfylle skjemaet for å sikre at det blir korrekt. Vi foreslår at man skriver ut veiledningen eller har den åpen i et separat vindu når man utfyller PLF-skjemaet.

Har man ikke utfylt innreiseskjemaet vil man bli avvist i avreiseflyplassen. Skulle dette skje, kan reisen ikke refunderes.

Det er ens ansvar som reisende at innreiseskjemaet er utfylt korrekt og i rett tid før avreise.

Fremvisning av QR-kode på flyplassen
Når skjemaet er utfylt mottar du en pdf-fil på e-post med den QR-koden som skal fremvises ved ankomst til Frankrike. Denne QR-koden kan fremvises utskrevet på papir eller i digital versjon.

Klikk her for å hente Albatros-veiledningen til det franske innreiseskjemaet:

https://documents.albatros-travel.com/no/veiledning_plf_frankrike.pdf

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://app.euplf.eu
 

Ofte stilte spørsmål

Hva gjør jeg hvis jeg kun mellomlander i Frankrike?

Du skal ikke følge de franske innreiseregler dersom du mellomlander i Frankrike i mindre enn 24 timer.

Når får jeg informasjon om setenummer på flyet?

Det kommer an på når Albatros mottar denne informasjonen fra flyselskapet, men du får enten informasjonen i avreisebrevet senest en uke før avreise eller i en separat e-post senest 48 timer før avreise. Hvis setenummeret endres før avreise anbefaler vi å la det stå. Flyselskapet har uansett korrekt setenummer hvis det skulle bli behov for å finne det i forbindelse med smittesporing.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk veiledningen vår og ta et skritt av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det kan gi deg litt utfordringer.

Skal jeg utfylle alle feltene?

Vi anbefaler at du kun utfyller de feltene som er obligatoriske og at du dropper de feltene som er valgfrie.

Skal jeg ha et PLF-skjema pr. person eller pr. bestilling?

Alle over 18 år skal utfylle et individuelt PLF-skjema. Barn under 18 skal registreres på en voksen ledsager sitt skjema.

Skal jeg betale for PLF-skjemaet?

Nei, skjemaet er gratis å utfylle. Hvis du får beskjed om å betale er du sannsynligvis på feil nettsted. Følg lenken og veiledningen som vi har er på siden.

Skal jeg utfylle et PLF-skjema for barna mine?

Barn under 18 år skal registreres på en voksen ledsagers innreiseskjema.

Frankrike­reiser