Pass, visum og innreiseregler til India

Les om regler ved reiser til India her.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Passet må ha minst 2 blanke sider. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Man må ha visum for å reise til India. Det er mulighet for å søke om e-visum til India.

Det kan ta opptil 72 timer å få godkjent et e-visum, og vi anbefaler at du/dere søker senest 10 dager før avreise, slik at eventuelle endringer/feil kan rettes opp.

OBS! Det er veldig viktig at du skriver ut visumet og har det med i papirform. Visumet skal ha ditt bilde og en QR-kode. 

Er du i tvil om du skriver ut korrekt dokument kan du klikke på knappen under og se eksempel på hvordan det skal se ut. 

Eksempel på evisa til Indien

Du skal søke om visum selv på denne nettadressen

 

Det finnes tre forskjellige typer eTourist Visa med forskjellig varighet og pris.

30 dagers visum – 25 dollar
1 års visum – 40 dollar
5 års visum – 80 dollar

Hvis du velger 30 dagers visum må du lage visumsøknaden din tidligst 25 dager før ankomstdatoen til India. Hvis du velger 1-årsvisum eller 5-årsvisum gjelder visumet fra den dagen du lager søknaden. Det er viktig at du sørger for at både ankomst- og avreisedatoen ligger innenfor visumperioden.

Finn vår veiledning til hvordan du søker om e-Visa her

Innreisekrav til India

Det er for øyeblikket ingen spesielle innreisekrav for reisende fra Norge, men anbefaler at du tar med dit Vaksinasjonssertifikat for covid-19.

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.

Indiareiser

 • Skjønne Sør-India

  Kolonihistorie, safari, tur med husbåt ved Indias Venezia – Kerala Backwaters – og 4 dagers badeferie

  • 3 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 32 998,–
  fra Oslo
 • Imperiets Juvel

  Tigre, templer og Taj Mahal – Nord-India servert på et sølvfat til en pris du ikke finner maken til!

  4,6
  • 7 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 19 998,–
  fra Oslo
 • Uten enkelttillegg

  Magiske India – reis alene sammen med andre

  Bli med på en storslått kulturreise i Nord-India med hellige byer, eventyrlige templer og vakre palasser

  4,5
  • 2 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 22 998,–
  fra Oslo
 • Nyhet!

  Gudekongenes land

  Enestående kulturreise til Indias Himalaya med Delhi og Taj Mahal

  • 23-07-2024
  • 11 dager
  • 29 998,–
  fra Oslo