Reis til India

India er en fascinerende smeltedigel av moderne livsstil og tradisjoner, med røtter flere tusen år tilbake. Her ligger små, rustikke matboder og eldgamle templer side om side med store kjøpesentre i stål og glass. Hellige kuer vandrer fredelig rundt blant sprakende autorickshawer, elegante Hindustan Ambassador-drosjer og sarikledde kvinner. India byr på en usedvanlig rik kulturarv, et hav av arkitektoniske mesterverk og spektakulære naturlandskap fra fjellet Himalayas svimlende høyder, til Sør-Indias frodige regnskog og rike dyreliv. Indias kaleidoskop av farger, stemninger, lyder og lukter skal oppleves med alle sanser.

Innbyggere 1,26 mrd.
Hovedstad Delhi
Språk Hindi, engelsk og et stort antall lokalspråk
De tre fargene i flagget symboliserer mot (safran), renslighet (hvit) og frodighet (grønn)
Visste du...

at den indiske filmindustrien, Bollywood, har en forløper? Siden helt tilbake til 1930-årene har det også eksistert et Tollywood, som betegner filmindustrien i Calcutta.

at spillet over alle spill, sjakk, ble utviklet i India? Både feltene og brikkene skal ha tilknytning til guden Shiva.

Indias geografi

Ordet India er en eldgammel betegnelse for hele den fjerne Østen. Det nåværende India oppstod etter at britene forlot landet i 1947. India er delt inn i 25 stater, og kan på grunn av den enorme mangfoldigheten minne mer om en liten verdensdel enn et enkelt land. De naturmessige forskjellene er alene nesten for store til at de kan få plass i ett enkelt land. Helt nord holder de kolossale Himalayafjellene til og skaper skogsområder og fruktbare skråninger. Mot vest ligger den tørre og fullstendig øde Thar-ørkenen, og mot øst er statene Bengal og Assam dekket av tropisk regnskog som sies å være det våteste stedet på jorden. Mot sør blir det enorme landet tørrere, og kysten blir mer og mer tiltrekkende med fine sandstrender og idylliske laguner. Det indiske dyrelivet kan skryte av en bred artsrikdom som følge av landets gigantiske utstrekning, men mange arter er dessverre sterkt utryddingstruet. Det gjelder blant annet tigeren, elefanten, løven og leoparden. Til gjengjeld er det en anselig kvegbestand som, dessverre på grunn av hinduismen, ikke kan utnyttes til landbruk, men må leve på gatene som omvandrende helligheter.

Severdigheter i India

Mange turer til India inkluderer det såkalte gylne triangel, som består av byene Delhi, Jaipur og Agra i det nordlige India. Her kan man godte seg med historie og levende, fargerik kultur. Dehli er en sydende hovedstad, der nåtiden og fortiden lever side om side. Rett utenfor Delhi kan landsbylivet oppleves slik det har vært gjennom uminnelige tider – et sjarmerende kaos. Jaipur, "den rosa byen", er hovedstaden i den vakre delstaten Rajasthan, og i Agra kan et av verdens mest imponerende byggverk oppleves – det praktfulle Taj Mahal. Hvis hensikten med en reise til India er naturopplevelser, er tigerreservatet Ranthambore et godt valg. Der har du mulighet til å se vakre tigere, og området byr samtidig på fantastiske naturopplevelser og massevis av andre dyr. Om sommeren er det muligheter for å besøke det buddhistiske Ladakh, eller Lille Tibet som det også kalles. Ladakh er et unikt område høyt oppe i Himalaya, og de mange turstiene i de særpregede fjellområdet er en garanti for en unik ferie. Det er ikke uten grunn at India mottar reisende fra hele verden som ønsker å oppleve den spennende historien, den eldgamle kulturen og den gjestfrie befolkningen.

Befolkning

India er verdens nest mest folkerike land. Bare Kina har flere innbyggere enn Indias 1,2 milliarder, på tross av at Kina arealmessig er tre ganger så stort som India. De fleste inderne er hinduister, og hinduismen preger livet og gatebildet i hele landet. Dette oppleves spesielt gjennom kastesystemet, selv om det offisielt ble avskaffet for over 50 år siden. I tillegg til hinduismen er alle verdens hovedreligioner representert i India, og både buddhismen, jainismen, sikhismen og hinduismen har oppstått her.
Leh i Lille Tibet

Indiareiser

 • Skjønne Sør-India

  Kolonihistorie, safari, tur med husbåt ved Indias Venezia – Kerala Backwaters – og 4 dagers badeferie

  • 3 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 32 998,–
  fra Oslo
 • Imperiets Juvel

  Tigre, templer og Taj Mahal – Nord-India servert på et sølvfat til en pris du ikke finner maken til!

  4,6
  • 7 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 19 998,–
  fra Oslo
 • Uten enkelttillegg

  Magiske India – reis alene sammen med andre

  Bli med på en storslått kulturreise i Nord-India med hellige byer, eventyrlige templer og vakre palasser

  4,3
  • 2 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 22 998,–
  fra Oslo
 • Nyhet!

  Gudekongenes land

  Enestående kulturreise til Indias Himalaya med Delhi og Taj Mahal

  • 23-07-2024
  • 11 dager
  • 29 998,–
  fra Oslo
Del denne siden