Fakta Maldivene

Her kan du lese en rekke praktisk informasjon i forbindelse med reiser til Maldivene
  • Språk Divehi
  • Hovedstad Malé
  • Innbyggere 390 000
  • Religion Sunni-islam
  • Valuta Maldiviske rufiyaa samt amerikanske dollars og euro
  • Areal 298 km2 på 1 192 koralløyer

Verdt å vite

Tidsforskjell
Maldivene er 4 timer foran norsk tid om vinteren. Om sommeren er Maldivene 3 timer foran norsk tid.
Transport
I øyriket Maldivene er den mest utbredte formen for transport naturlig nok båt. På våre reiser bruker vi også båt når vi skal fra sted til sted. I Malé er det litt biltrafikk, men ingen busser.
Økonomi

Prisnivået på Maldivene er noe høyere enn de øvrige landene i Asia. En hovedrett på en av hotellrestaurantene koster omkring 200 kr. Vin og brennevin kan man bare få på de hotell-eide øyene og til temmelig høye priser.

Valuta og kredittkort

Valutaen i Maldivene er maldiviske rufiyaa, men amerikanske dollar og euro blir også brukt. Det er en god idé å ta med seg amerikanske dollar og/eller euro til Maldivene, helst i små sedler.

De gjengse kredittkortene kan brukes på Maldivene.

Driks
Vanligvis blir det lagt til 10% i service charge på hotell-, restaurant- og barregninger. Det samme er også ofte tilfelle, hvis du kjøper utflukter eller lignende lokalt. Det er vanlig å gi driks til kelnere, hotellpersonale osv.
Elektrisitet
På Maldivene bruker man 220 volt, og det anbefales å ta med adapter. Stikkontaktene er som i Storbritannia (UK-kontakter) og USA (A-kontakter).
Telefon og internett

Maldivenes landekode er + 960. På flyplassen i Maldivene kan man kjøpe SIM-kort fra Maldivenes teleselskap, Dhiraagu. Det er adgang til trådløst internett på hoteller på Maldivene.

Hygiene
Drikk utelukkende vann fra flaske. Det er en god idé å ta med hånddesinfeksjons-gele/antibac (fås bl.a. på apoteket hjemme).
Røyking

Røyking på kafeer, restauranter, i offentlige bygninger og også større offentlige områder er forbudt. Kafeer og restauranter kan få spesialtillatelse.

Takt og tone
Maldivene er et muslimsk land, og det er forbudt å innføre alkohol og produkter med svinekjøtt.