Pass, visum og innreiseregler til New Zealand

Ngauruhoe-vulkanen i Tongariro nasjonalpark

Les om regler ved reiser til New Zealand

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Når du reiser til New Zealand skal du senest 10 dager før avreise søke om innreisetillatelse.

Det koster ca 58 newzealandske dollar (NZD) – som betales med kredittkort. Innreisetillatelsen gjelder i 2 år eller til passet ditt går ut, hvis det skjer innen 2 år.

Du kan også søke om innreisetillatelse via en app som lastes ned til iPhone (via App Store) eller Android mobiltelefoner (via Google Play). Hvis du bruker appen, koster innreisetillatelsen ca 52 NZD.

Klikk her for å hente Albatros sin veiledning til NZeTA-formen 

https://documents.albatros-travel.com/no/Veiledning_NZeTA.pdf.pdf

Klikk her for å utfylle NZeTA-formen:

https://nzeta.immigration.govt.nz/

Innreisekrav til New Zealand

I tillegg til en godkjent innreisetillatelse (NZeTA), anbefaler Albatros at du fyller ut en reisedeklarasjon senest 24 timer før avreise for å spare mye tid ved sikkerhetskontrollen ved ankomst til New Zealand. Du må kunne vise frem en billett ut av New Zealand hvis myndighetene krever det.

Klikk her for å hente Albatros´ veiledning til Reisedeklarasjon: 

https://documents.albatros-travel.com/no/Veiledning_NZ_Declaration.pdf

Klikk her for å utfylle Reisedeklarasjon:

https://www.travellerdeclaration.govt.nz/

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.

Australia og New Zealand

Den ultimate rundreisen til Australia og New Zealand med Sydneys operahus, Uluru og den røde outback krydret med naturopplevelser i verdensklasse på New Zealand

4,3
  • 29-01-2025
  • 21 dager
  • 99 998,–
fra Oslo