Familieeventyr i Sør-Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Dra på safari i høstferien! Safari og overnatting på Albatros’ egen Honeyguide Ranger Camp og herlige dager på ferieparadiset Sun City Resort

Ta med familien på den ultimative høstferien! Her kombinerer vi spennende safari på en camp i bushen med ferieresortet Sun City i Pilanesberg. Begge områder er malariafri. På Albatros’ egen camp, Honeyguide Ranger Camp, bor vi i bushen i viltreservatet Entabeni. Her skal vi se de ville dyrene i deres naturlige omgivelser når vi kjører på safari i store, åpne terrenggående biler. Tidlig om morgenen, når det er ro over savannen, drar vi ut i det glødende lyset fra soloppgangen. Her kommer elefantene gående i taushet og løvene brøler til hverandre. Om ettermiddagen drar vi på safari igjen før solen går ned, og om kvelden kan vi se den fantastiske stjernehimmelen over Sør-Afrika. Etter noen flotte dager i bushen kjører vi til barnas paradis, Sun City Resort. Her kan man slappe av ved bassenget eller dra til Valley of  the Waves, det herlige vannlandet med store bølger og ville vannsklier – hvis man ikke vil spille golf eller gå lange turer i den spennende naturen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta ZAR

Dagsprogram
Dag 1–2 Oslo–Johannesburg, Sør-Afrika. Videre med buss til Ranger Camp
Dag 3–6 Entabeni viltreservat, Ranger Camp. Safariopplevelser
Dag 7 Med buss til Sun City Resort. Afrikansk marked og ettermiddag på resortet
Dag 8 Sun City Resort. Tid til egne eventyr
Dag 9 Sun City Resort–Johannesburg. Hjemreise
Dag 10 Hjemkomst

Hoteller

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp ligger i det privateide Entabeni viltreservat, som er del av det UNESCO-anerkjente Waterberg bioreservatet. Ranger Camp er eid av Albatros og består av 15 bungalower som er oppført i kanvas på tredekk. Tredekket er hevet over bakken, og her bor man komfortabelt med eget bad og dusj under åpen himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenger (standardtelt), stol og skrivebord, skap og safaristoler på terrassen. Campen har en ekte, komfortabel safaristemning helt innpå dyrelivet men uten unødvendig luksus. Det er basseng på campen, så ta gjerne med badetøy.

Navnet Ranger Camp kommer av stedets historie som treningsleir for rangere. Treningsleiren lå avsides fra safarigjestene, og derfor er dette området rikt på dyreliv – både i og omkring campen, som ikke er gjerdet inn. Det er rangere på vakt til alle døgnets tider, så man kan sove trygt og nyte et mer uforstyrret dyreliv enn mange andre steder i Entabeni.

Etter solnedgang kommer en flokk impalaer ofte for å tilbringe natten i campen for å få være i fred for løvene. Løvene kan, som alle reservatets dyr, gå gjennom campen, men det er alltid rangere i leiren.

Ranger Camp består av:

11 standardtelt
2 familietelt
2 deluxe familietelt

Fra og med 2020 har vi 2 nye deluxe familietelt, som er ekstra store med separat rom til barna. Oppgraderingen koster 1300 kr per person på Ranger Camp.

Sun City Resort - Cabanas

 • Gratis wi-fi
 • 24 timers åpen resepsjon
 • Minibank
 • Kiosk
 • Gratis shuttlebuss på resortet
 • Stort utendørsbasseng + barnebasseng
 • Røyking er ikke lov på rommene
 • Stor frokostbuffet
 • Bassengbar
 • Stier for barnevogner

Det nylig renoverte hotellet Cabanas i Sun City Resort er et nydelig og barnevennlig hotell. Her finner man 24 standardrom med utsikt til innsjøen, 120 standardrom, 32 familierom med utsikt til innsjøen, 201 familierom og 3 rom som er rullestolvennlige. Et familierom har en dobbeltseng og en sovesofa, som passer til 2 voksne og 2 mindre barn. Det er mindre rom, men moderne og praktisk tilrettelagt. Alle rom er inkludert dusj. 
Frokost er inkludert på restauranten Palm Terrace. Det er gåavstand til det meste fra Cabanas, men det kjører også gratis shuttlebusser rundt på resortet. Bussen kjører fra resepsjonen ca. hvert 15 minutt.   

På rommet er det:

 • TV med satellittkanaler
 • Universal stikkontakt
 • Klimaanlegg
 • Safe
 • Hårtørker
 • Telefon
 • Kjøleskap
 • Vannkoker
 • Kaffe og te
 • Skrivebord

Cabanas er et 3-stjernes familiehotell. Du kan også velge å betale mer og bli oppgradert til et av de andre hotellene på resortet. 

Du kan lese mer om resortet og de andre hotellene på dette link:
www.suninternational.com/sun-city/

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1–2
Oslo–Johannesburg, Sør-Afrika. Videre med buss til Ranger Camp

Sør-Afrika og store safariopplevelser venter! Vi flyr fra Oslo og lander i Johannesburg neste dag. Vi får både middag og frokost på flyet.

Etter ankomsten til Johannesburg kjører vi 3–4 timer nordover til Limpopo-provinsen. Her ligger Entabeni viltreservat. Entabeni betyr rett og slett «stedet med fjellet», og når man først har sett den imponerende steinmonolitten som rager opp over området forstår man navnet godt. Når vi ser den store klippen dukke opp i horisonten for første gang er det morsomt å forestille seg at vi snart skal på safari på toppen av den. Vi skal selvfølgelig også på safari nede i lavlandet, der både temperatur og natur er noe hel tannet enn i høylandet. På grunn av den store høydeforskjellen er det vanligvis tre grader varmere i den lavtliggende delen av reservatet. Den herlige campen vår, som heter Ranger Camp fordi den tidligere ble brukt til nettopp rangertrening, ligger ved foten av fjellene i et såkalt sandveld med tett bush, savanne og våtområder. Løveflokker, sjiraffer, flodhester og annet storvilt streifer til tider rett gjennom området. Det skjer spesielt om natten, og man må derfor venne seg til alltid å bli fulgt til rommet sitt av en bevæpnet ranger. Det høres kanskje litt farlig ut, men det er nå engang en del av det å være på ekte safarieventyr. Og bare rolig – rangerne overvåker området døgnet rundt.
Gled deg til den første natten i villniset der de fremmede luktene og nattens ukjente lyder vugger deg i søvn.

Dag 3–6
Entabeni viltreservat, Ranger Camp. Safariopplevelser

I løpet av de neste dagene skal vi oppleve både morgen- og ettermiddagssafarier, og vi skal på fottur i den flotte naturen. En såkalt «early morning game drive» begynner som regel tidlig på dagen, gjerne ved soloppgang omkring klokken 6, og varer omtrent til 9–10-tiden, avhengig av hvilke dyr vi møter på veien. Det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen om morgenen. Det er kjølig, og alt ånder av fred og ro, nå etter at nattens jakt og furore er overstått. 

Vi møter viltet ved vannhullene, der dyrene stiller tørsten. Erfaringsmessig vil vi allerede før denne safarien er slutt ha sett et utvalg av Afrikas berømte og kjente savannevilt. Her ved foten av fjellmassivet er det spesielt løve, flodhest, neshorn, gnu, kudu, vortesvin, sjiraff, elefant og impala vi kan være så heldige å se. Det er ingen garanti for hva vi får se, når eller hvor. Nettopp uvissheten er en del av naturens sjarm og gjør en safari til en annerledes og spennende opplevelse. Når vi vender tilbake til lodgen vår venter det oss en velfortjent morgenbuffet.

En ettermiddagssafari begynner sist på dagen omkring klokken 16, når solen begynner å stå lavt og de varme fargene har overtatt landskapet. Underveis gjør vi holdt, så vi kan nyte solnedgangen og skylle ned den vakre opplevelsen med en kjølig drink før billyktene tennes til nattekjøring. Det er ikke uvanlig å se elefanter og sebraer i de bratte fjellskråningene, og du kan også være heldig og se en av områdets majestetiske og sjeldne fiskeørner kretsende på himmelen mens den speider etter bytte. Senere på kvelden kan vi være så heldige å få øye på noe så sjeldent som en leopard i yndlingsterrenget sitt – klippelandskapet bak høysletten.

Det kan for øvrig være en kald fornøyelse å kjøre safari når mørket faller på, eller i de tidlige morgentimene. Det er tepper i de åpne safarikjøretøyene, men vi anbefaler at du tar med en lue og en kraftig vindtett vinterjakke eller en fleecegenser.

Du får også mulighet til å bli med på en fottur der vi utforsker naturen sammen med en erfaren sporfinner (tracker) og en bevæpnet ranger. På turen kan vi se på de små nyanser som det enestående fuglelivet rundt elver og vannhull og noen av verdens eldste urpalmer.

Reiselederen vår vil i følge med lodgens erfarne og kyndige rangere bli med ut på de forskjellige safarikjøreturene og fotturene, men kan av gode grunner ikke være med overalt, siden vi blir inndelt i indre grupper som passer til bilene. Barn under 16 år har ikke lov til å bli med ut på vandresafari. I stedet kan det arrangeres en mer barnevennlig gåtur nærmere campen for de yngre gjestene. Vi forventer at gjestene på denne turen mest består av familier, slik at det er andre barn man kan leke med. Vi griller marshmallows på bålet om kvelden og har andre hyggelige aktiviteter for barn.

Har du lyst på mer safari i tillegg til de programsatte turene er det mulig å arrangere dette på campen (kjøpes ekstra).

Dag 7
Med buss til Sun City Resort. Afrikansk marked og ettermiddag på resortet

Etter frokosten kjører vi mot Sun city Resort, en kjøretur som tar omtrent 4 timer. Etter knappe 3 timers kjøretur tar vi pause ved Chameleon Village, et afrikansk marked der det er mulighet til å kjøpe leirkrukker, trefigurer, malte strutseegg, skinnvesker, perlearmbånd og mye mer. Her kan du også spise lunsj på en av de små kafeene (for egen regning). 

Etter pausen kjører vi den siste timen til resortet, der vi skal bo på det familievennlige hotellet Cabanas. Resten av ettermiddagen er på egen hånd: Ta en dukkert i bassenget eller ta en tur i vannlandet Valley of the Waves, som er inkludert i prisen – husk å få billetter i resepsjonen eller av reiselederen. Senere, når barn og barnslige sjeler er ferdige med badingen, er det fint å gå en tur i området og spise middag på en av de mange restaurantene (ikke inkl.). Reiselederen hjelper gjerne til med å anbefale restauranter og vise veien.

Dag 8
Sun City Resort. Tid til egne eventyr

Tilbring dagen helt etter egne ønsker. Den store frokostbuffeten på hotellet vårt, Cabanas, er med i prisen. Dere kan slappe av i solen eller dra til Valley of the Waves. Tør du å prøve Motets tempel med et 17 meters fall på en 70 meter land vannsklie, eller vil du heller ta en mer avslappet tur på ringene i den rolige Lazy River? Det er også vannsklia Mambaen og Tarantellen, der det er kullsvart og man ikke kan se noe før man hopper ut i vannet til slutt. 

På sjøen rett ved vårt hotell er det mulig å drive med vannski og parasailing, og det er også lekeplasser, minigolf og et lite tog til de helt små. Hva med en segwaytur rundt på resortet? Man kan også bli skjemt bort med en skjønnhetsbehandling eller spille en runde golf på en av de to golfbanene i verdensklasse, Gary Player Country Club og Lost City Golf Course. Hvert år i november blir det holdt Million Dollar Golf Challenge for noen av de største golfspillerne i verden nettopp her på Gary Player Country Club. På Lost City Golf course er det krokodiller i noen av vannhullene! Det kan også arrangeres mountainbiketurer gjennom bushen.

Resortet har et stort utvalg restauranter. Alt fra en lett sandwich i poolbaren til 5-stjerners lunsj på The Palace. Det er fint å gå en tur gjennom den tropiske hagen til The Cascades og sitte utendørs og spise middag på Bocado. Det er en god idé å bestille bord i forveien, spesielt hvis dere er en større familie som skal sitte sammen. Lunsj og middag på Sun City Resort er ikke inkludert i prisen for reisen. Det er generelt billig å spise ute Sør-Afrika.

Inngang til Valley of the Waves er inkludert, men andre aktiviteter, som ekstra safari, golf, skjønnhetsbehandlinger, mountainbiketurer og så videre må man betale ekstra for.

Sun City Resort er bygget opp midt i bushen i Pilanesberg, så hvis man ikke har fått nok av safari er det fremdeles rike muligheter til å oppleve mer.

Dag 9
Sun City Resort–Johannesburg. Hjemreise

Etter frokost og kanskje en rask dukkert i bassenget kjører vi mot flyplassen og begynner på hjemreisen vår.

Dag 10
Hjemkomst

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg t/r med mellomlanding
 • Safarier og utflukter ifølge program
 • 5 netter på Ranger Camp i delt dobbeltrom
 • 2 netter på Cabanas Hotel på Sun City Resort i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • 4 lunsjer
 • 5 middager på Ranger Camp
 • 4 safarier (game drives) (bemerk at aldersgrensen på full safari i Entabeni er 6 år. Vi kan arrangere en juniorsafari på Ranger Camps eget areal hvis det er med bar på 5 år eller yngre)
 • 1 vandresafari (aldersgrensen på vandresafari i Entabeni er 16 år. Vi kan arrangere en junior-vandresafari på campens eget område)
 • Skatter og avgifter
Barnepris

Pris for barn under 12 år:

kr 10 998,–

Barnerabatten gjelder for maks. 2 barn under 12 år i følge med 2 voksne, oppredning på foreldrenes rom

Prisen inkluderer ikke 
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer (ekstra safari, golf, helikopterturer, massasje mm.)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer (kaffe, te, juice mm. er inkludert til frokosten)
 • Lunsj og middag på Sun City Resort
 • Lunsj på dag 2 og dag 9
 • Driks (beregn ca. 800 rand til sammen per deltager)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
Oppgradering på Ranger Camp
 • Tillegg for Deluxe Family Tent: 1 300,– kr per person

Legg merke til at oppgraderingen kun er på Ranger Camp. De 2 nettene på Sun City Cabanas er i Standard Family Room.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 
Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 

Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

Dyr og safari

Safarilederne våre vil gjøre alt for at vi ser så mange ville dyr som mulig på våre game drives. Siden det er snakk om ville dyr er det allikevel ingen garanti for at vi ser dem.

Turfakta

Dette er på ingen måte noen strabasiøs tur, men vi forventer at deltagerne er aktive mennesker som liker å komme ut i naturen.

Klima

Den sørafrikanske vinteren ligger motsatt vår i månedene juni til august, hvor det ofte er kalde netter. Dette kan også være tilfellet i mai og september, mens perioden oktober til mars som regel er forholdsvis varm også i nattetimene, uten at det på noen måte er trykkende. En typisk vinterdag kan sammenlignes med en god norsk vårdag med sol og temperaturer som kan snike seg over 20 grader, men nettene bringer ofte frost med seg på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske varmt, og nordpå kan temperaturen bli over 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Sør-Afrika mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men forekommer (især i de senere år).

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 10 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Waterberg

Den storslåtte naturen i Sør-Afrikas nordlige Limpopo-provins tett ved Botswana og vest for Kruger har lenge vært kjent som Waterberg. De tidlige nybyggerne døpte området vann-fjell på grunn av de tallrike sjøene, sumpene, fossene og elvene som karakteriserer dette villniset i kontrast til det tørre savanneland rundt. I desember-februar når de mørke tordenskyene samler seg rundt høysletten og gir en kraftig, kort ettermiddagsskyll, fylles de mange små og store strømmene og får de røde sandsteinsklittene til å glitre i solen, før det meste av vannet ender i Limpopo.

I 2001 fikk det 15 000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve International status som en del av UNESCOs globale biosfærenettverk. Landskapet er typisk savanne med en vannrik høyslette i sentrum, noe som gir mange forskjellige biotoper og dermed også en enestående artsrikdom. Waterberg er ikke et sammenhengende reservat, men består av flere private reservater, hvorav Entabeni er det største og mest mangfoldige. De flotte sandsteins-monolittene, kløftene, sluktene og fossene ligger alle i Entabeni. Entabeni er også kjent for usedvanlig mange forskjellige antilopearter. Nesten alle sørafrikanske arter er representert. Dessuten er det en enestående flora bestående av urgamle cycader, protea (sukkertre) og sjeldne løvfellende trær. Området ligger utenfor malariasonen, og det er derfor ingen grunn til å ta malariamedisin på denne reisen.

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.
Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise og for transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Betaling på campen

Vær oppmerksom på at du kan betale med sørafrikanske rand og diverse kredittkort (Visa, Mastercard, Diners) når du skal gjøre opp for feks. drikkevarer på campen. Campen tar ikke imot euro eller dollar.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Du kan lese mer om lodgen på https://zebralodge.com/
Les også vår artikkel med 7 ting du (kanskje) ikke visste om elefanter

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 5 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr 5 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 8 498,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Lignende reiser

ZARTR51ANO