Pass og visum Zimbabwe

Les om pass og visum ved reiser til Zimbabwe.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside:https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Det er visumplikt til Zimbabwe for norske statsborgere, og visumet blir utstedt ved innreise mot betaling.

  • Enkel innreise 30 USD 
  • Dobbel innreise 45 USD

Visum ved innreise:

  • Du må ta med passet, som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen.
  • Ta med passbilde i farger.
  • Dollar i kontanter.
  • Du kan bli spurt om hvor du skal bo hen og om du har nok midler med deg.

På noen av våre reiser til Zimbabwe skal du sende oss en kopi av fotosiden i passet ditt. Dette vil fremgå av fakturaen din.
 

Før reisens start vil vi informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for reisemålet, men det kan skje endringer helt frem til avreise, så det er viktig at du selv holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på flyselskapets hjemmeside, da de kan stille ytterligere krav. Dette kan for eksempel være bruk av spesifikke munnbind eller andre testkrav. Du skal også være obs på eventuell mellomlanding - om landet man mellomlander i for eksempel har testkrav eller at man skal utfylle et innreiseskjema.

Vi gjør deg oppmerksom på at det alltid er den reisendes eget ansvar å sikre seg at alle krav for innreise er oppfylt på avreisetidspunktet. Er ikke kravene for innreise oppfylt vil vi ikke refundere reisen.

Ovenstående gjelder for alle, uansett om man er vaksinert eller uvaksinert, eller tidligere smittet med Covid19.
 

Innreiseskrav til Zimbabwe

Alle reisende skal kunne fremvise en negativ Covid-19 PCR-test som er tatt maks 48 timer før avreise.

Det anbefales at man registrerer og validerer sin negative test hos:

African Trusted Travel

eller 

UNDP Global Haven

Man oppretter en konto på én av disse sidene og utfyller deretter hvor man har tatt testen, og laster opp Covid-19-testsertifikatet.

Man kan bli tatt ut til stikkprøvekontroll av myndighetene ved ankomst.

De fleste flyselskap krever en negativ PCR-test, og vi anbefaler at man får tatt en før man forlater Zimbabwe. Man kan teste seg flere steder i Victoria Falls – spør i resepsjonen på hotellet, så hjelper de deg.

Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five safari

Med verdens mest eksklusive tog gjennom Zimbabwe og Sør-Afrika – kombinert med imponerende Victoria Falls og safari i Sør-Afrikas beste Big Five-område

4,7
  • 11-10-2023
  • 13 dager
  • 67 998,–
fra Oslo