Reis til Sør-Afrika

Sør-Afrika kan by på billedskjønne naturopplevelser, et imponerende dyreliv, pulserende storbyer og god rødvin. Du kan nyte et glass førsteklasses Stellenbosch-rødvin sammen med en av de berømte Mpumalanga-solnedgangene fra klippeskråningen ned mot Olifants River, mens du bearbeider dagens inntrykk fra villmarkslivet i nasjonalparken Kruger og ser frem til besøket i vakre, livlige Cape Town.

Innbyggere 54,3 mill.
Hovedstad Pretoria
Språk Afrikaans og engelsk
De seks fargene er hentet fra Sør-Afrikas historie og skal være med på å samle landet til en enhet
Visste du...

at Sør-Afrika har åtte steder på UNESCOs verdensarvliste? Blant disse er fengselsøya Robben Island, meteorittkrateret Vredefort og Sterkfontein-grottene, som var hjemsted for noen av klodens første hominider.

at det ligger et stort antall skipsvrak langs Sør-Afrikas kyst? Noen mener at antallet er så stort som ett skipsvrak per kilometer. Hvis det stemmer, er det cirka 3 000 i farvannet!

Sør-Afrikas historie

Luksusvillaer gjemt bak piggtråd og vaklevorne skur holdt sammen av bølgeblikk. Sør-Afrikas 45 millioner innbyggere lever ikke alle sammen like bra. Til gjengjeld har den undertrykkende apartheidpolitikken, som ble innført i 1948, blitt avskaffet. Det holdt rasene adskilt frem til Nelson Mandela ble løslatt fra sitt politiske fangenskap på Robben Island og valgt til president i 1994. Apartheid fikk utenlandske turister til å holde seg borte i stor stil, men fra siste halvdel av 1990-årene har tilstrømningen til det store landet vært merkbart og stadig flere legger ferien sin hit.

Sør-Afrikas dyreliv

I Sør-Afrikas naturskjønne Entabeni Vildtreservat står de helt store safariopplevelene i kø. I skyggen av den ikoniske Entabeni-monolitten lever de berømte afrikanske dyrene, også kjent som ”Big Five” – bøffel, leopard, løve, nesehorn og elefant. I tillegg finner du et vell av andre arter her – blant annet flodhester, giraffer, antiloper, krokodiller og vortesvin. Entabeni Vildtreservatet strekker seg over Waterberg, som er et av klodens eldste fjellmassiver. Hele området er slik et av de stedene i Afrika man både kan oppleve storslått natur og en helt overveldende vildtforekomst. Og på toppen av det hele er området i tillegg malariafritt!
Det ville dyrelivet i Sør-Afrika kan også oppleves i nasjonalparken Kruger, som er et av Sør-Afrikas mest storslåtte naturområder og hjemsted for løver, elefanter, sebraer, giraffer, antiloper og flodhester. I Kgalagadi Transfortier-parken som grenser mot Kalahari-ørkenen, skaper rustrøde sanddyner, tornebusker og vakkert svungne kameltorntrær en fornem scenografi for løvene, leopardene og antilopene, samt parkens mer enn 200 forskjellige fuglearter. Det omfatter blant annet eksotiske rovfugler som afrikansk pygméfalk, gjøgleørn og somalisanghauk.

Sør-Afrikas severdigheter

Sør-Afrika nyter godt av Det indiske hav sør for Afrikas sørspiss, Cape Agulhas og Atlanterhavet mot vest. Overalt langs den 3000 km lange kysten er det gode muligheter for å bade og surfe. Jeffreys Bay vest for Port Elizabeth er berømt for sine fabelaktige surfemuligheter, og alle de utsatte strendene er sikret med hainett. Hvis man allikevel vil ha adrenalinet til topps, er det mulig å stifte bekjentskap med den livsfarlige hvite haien, i form av dykking i haisikre bur i Mossel Bay. Her kan du dessuten oppleve rundt 2000 seler på Seal Island. Mossel Bay er også kjent for å være utgangspunkt for den såkalte Garden Route, som strekker seg til nasjonalparken Tsitsikamma. Det er et langstrakt, paradisisk blomsterbelte med høy konsentrasjon av Sør-Afrikas rikholdige flora, som vokser mellom innsjøer, laguner og kilometerlange strender.
Også lenger vest, i Namaqualand, gir den halvtørre jorden liv til ville blomster, og margeritter er et av de virkelig store botaniske vidundrene. Det er både lett og billig å reise i Sør-Afrika. Infrastrukturen er god, hotellene er pene, servicenivået er høyt og prisnivået er attraktivt. Ferien i Sør-Afrika kan dermed også lett inkludere de vakre naturscenariene og hulemaleriene i Drakensberg-fjellene, panoramaruten i Mpumalanga, et besøk hos flamingoene i St. Lucia-elvemunningen, samt det løsslupne livet i de store byene Johannesburg, Durban og hovedstaden Pretoria.
Og naturligvis vakre Cape Town, som ligger ved foten av en av verdens mest interessante utkikksposter, Taffel-fjellet. Cape Town har dessuten et sprelsk natteliv med et utall barer og restauranter – blant annet ved havnen, der det er førsteklasses utsikt til selenes lek. Her er det dessuten på sin plass å smake på vinene fra områdets mange berømte vindistrikter – som er enda en av Sør-Afrikas mange attraksjoner, og noe man ikke bør snyte seg selv for på reisen. Det stabile klimaet gjør det mulig å produsere vin av høy og ensartet kvalitet, år etter år. På grunn av den forholdsvis høye luftfuktigheten i de fleste vindistriktene, er garvesyren i Sør-Afrikas vin mildere enn i vin fra land med et tørrere klima.

Sør-Afrikareiser

 • Det beste av Sør-Afrika – safari, Cape Town og vinlandet

  Opplev høydepunktene i dette mangfoldige landet med Big five safari Kruger nasjonalpark, storbysjarm i Cape Town og det fantastiske vinlandet

  4,8
  • 3 avreiser
  • 12 dager
  • Fra 34 998,–
  fra Oslo
 • Safari og rangertrening i Sør-Afrika

  Lær om den afrikanske naturen og dyrenes atferd av erfarne rangere midt i bushen

  4,6
  • 2 avreiser
  • 16 dager
  • Fra 36 998,–
  fra Oslo
 • Mandelas Afrika

  Sør-Afrika på sitt beste: Vakker natur, Big Five-safari og storbystemning i Cape Town

  4,7
  • 2 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 40 998,–
  fra Oslo
Del denne siden