Pass, visum og innreiseregler til Sør-Afrika

Les om regler ved reiser til Sør-Afrika

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Passet må ha minst 2 blanke sider. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Det kreves ikke visum til Sør-Afrika for opphold under 90 dager.

Innreiseskrav til Sør-Afrika

Det er for øyeblikket ingen spesielle innreisekrav for reisende fra Norge.

Dersom du reiser med barn som ikke er dine egne - for eksempel barnebarna dine - eller hvis du som biologisk forelder reiser med barna dine uten at den andre forelderen er med, så må du være oppmerksom på at det kan gjelde spesielle dokumentasjonskrav ved innreise til det aktuelle landet.

Som utgangspunkt bør du som reisende starte i god tid med å kontakte det aktuelle landets ambassade eller konsulat og undersøke hvilke krav som gjelder ved innreise med mindreårige barn til det aktuelle landet.

Albatros oppfordrer sterkt alle våre gjester som reiser med mindreårige barn som enten ikke er dine egne eller hvor den andre forelderen ikke er med på reisen, om å ta med barnas identitetskort på engelsk og kopi av foreldrenes pass samt en samtykkeerklæring fra foreldrene eller fra den forelderen som ikke deltar på reisen.

Vi anbefaler dette på det sterkeste, da vi av og til opplever at selv om det ikke nødvendigvis er noen offisielle krav til dokumentasjon ved innreise med mindreårige barn, kan for eksempel flyselskapet kreve slike dokumenter, og kan faktisk avvise den reisende, hvis ikke, man har dokumentasjon ved innsjekking.

Altså, for å unngå problemer når du reiser med mindreårige barn, anbefaler vi å ha med følgende:


• Engelskspråklig identitetskort for barnet
• Kopi av pass til foreldrene som ikke er med på reisen
• Samtykkeerklæring på engelsk fra foreldrene som ikke er med på reisen

 

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.

Sør-Afrikareiser

 • Det beste av Sør-Afrika – safari, Cape Town og vinlandet

  Opplev høydepunktene i dette mangfoldige landet med Big five safari Kruger nasjonalpark, storbysjarm i Cape Town og det fantastiske vinlandet

  4,8
  • 2 avreiser
  • 12 dager
  • Fra 34 998,–
  fra Oslo
 • Mandelas Afrika

  Sør-Afrika på sitt beste: Vakker natur, Big Five-safari og storbystemning i Cape Town

  4,7
  • 2 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 40 998,–
  fra Oslo
 • Big five safari, Rovos Rail og Cape Town

  Spennende sørafrikansk safari med the Big Five, verdens beste togreise og herlige dager i vakre Cape Town

  4,8
  • 2 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 56 998,–
  fra Oslo