Vinterstemning i Warszawa

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storbyferie i den polske hovedstaden med kultur, arkitektur og historie fra før, under og etter sovjettiden. Bo på 4-stjerners hotell uten tillegg for enkeltrom

Warszawa har reist seg som en fugl føniks. De store ødeleggelsene under 2. Verdenskrig virker i dag som en fjern fortid og byen fremstår igjen som Polens ubestridte maktsentrum. Den gamle bydelen er gjenetablert med stor presisjon og bugner i dag av historie og opplevelser.

På denne reisen opplevelser vi både det nye og det gamle Warszawa fra før og etter Jenteppets fall. Vi dykker ned i Folkerepublikkens historie når vi besøker det imposante Kulturpalasset som var en gave fra Stalin til det polske folket. Vi skal også se mange av byens andre stalinistiske byggverk. Vi får et innblikk i livet under kommunismen når vi går på oppdagelse i private hjem fra sovjettiden, som står gjenopprettet på et av byens mange spennende museer. 

Vi skal enda lenger tilbake i historien når vi går i fotsporene til komponisten Frederic Chopin. Vi besøker blant annet hans museum og prøver å få svar på hvorfor hans hjerte er begravet i en av byens vakre kirker. For de spesielt interesserte vil det være mulighet for å oppleve en konsert med noen av den berømte polakks verker.

Det moderne Warszawa møter vi blant annet i det nyåpnede mat-og shoppingsenter i byens nedlagte elverk. I tillegg skal vi kose oss med god mat på lokale restauranter og besøke byens vodkamuseum, det eneste i verden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Polish Zloty

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo – Warszawa. Orienterende byrundtur med lunsj og velkomstmiddag
Dag 2 Warszawa. Historisk rundtur inkl. Kulturpalasset og kommunismemuseum. Vodkamuseum.
Dag 3 Warszawa. Helligkorskirken, Chopin-museet og kultursentret Elektrownia Powisle. Mulighet for klassisk konsert og middag på lokal restaurant
Dag 4 Warszawa. Tid på egen hånd og hjemreise

Hoteller

Hotel Mercure Warszawa Grand

 • 299 rom
 • Sentral beliggenhet nær Kulturpalasset og mange restauranter/barer
 • Døgnåpen resepsjon
 • 2 restauranter
 • 1 lounge bar
 • Heis
 • Fitness og sauna

Dette elegante hotellet ligger sentralt i Warszawa og danner en perfekt ramme for oppholdet vårt i den polske hovedstaden. 

Hotellets 299 fargerike rom er alle moderne med gratis wifi, TV, minibar og kaffemaskin. Det er også et internasjonalt brasseri og en hyggelig restaurant med vinbar, samt fitness og sauna på hotellet. 

Fra hotellet er det gangavstand til Kulturpalasset og gode shoppingmuligheter.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Warszawa. Orienterende byrundtur med lunsj og velkomstmiddag
Velkommen til Warszawa

Vi lander i den polske hovedstad og starter vårt spennende program. Med 1.7 millioner innbyggere er Warszawa den største byen i Polen. Siden kommunismens fall i 1989 har Warszawa utviklet seg mye raskere enn resten av landet. Byen har forandret seg veldig de siste ti årene og er fremdeles i stor utvikling. 

Warszawas gamle bydel er full av hyggelige caféer, utendørs gallerier og gatekunstnere. Dessuten er Warszawa den eneste byen i EU med et naturreservat beliggende i sentrum av byen. Det heter Jeziorko Czerniakowskie og den store innsjøen har samme navn. Byen har alt som skal til for å bli det neste store hotspot for turister i Østeuropa.

Vi starter byrundturen med en lett lunsj på en lokal restaurant før vi skal på sightseeing med buss rundt i byen og se de mange severdighetene som Kongeveien, kongeslottet, Kulturpalasset, gamlebyen, citadellet, minnesmerket for den jødiske gjettoen, universitetet, parkene og mye mer. Alt ligger på den vestlige bredden av Wisla-elven som deler byen i to. 

Sent på ettermiddagen ankommer vi til hotellet vårt og etter vi har fått rommene våre skal vi spise en god middag på hotellets restaurant.

Dag 2
Warszawa. Historisk rundtur inkl. Kulturpalasset og kommunismemuseum. Vodkamuseum.
Skyscraper Kulturpaladset

Warszawa har vært Polens hovedstad siden 1596 men man finner ikke mange levn fra den tiden. Warszawa ble helt ødelagt av nazistene under 2. Verdenskrig men byen er i dag Polens helt store økonomiske sentrum. I dag har stort sett alle bygningene i Warszawa en fødselsdato i etterkrigstiden men små levn fra de gamle strukturene ses i de gjenetablerte områdene Stare Miasto (den gamle by) og Nowe Miasto (Den nye by). 

Selv om mye av Warszawa ser ut til å etterligne vestlige byer er det mange særegne ting som du ikke finner i vestlige hovedsteder. For eksempel den kommunistiske era-baren Bar Mleczny («melkebar») som fortsatt eksisterer. Den monolistiske boligblokken som kjennetegner store deler av byen, spesielt utkanten av byen, er et levn fra den stalinistiske utilitarisme som dominerte gjenoppbyggingen. 

Et typisk eksempel på den stalinistiske arktitekturen er skyskraperen med klokketårnet, Palace of Culture (Palac Kultury) som fremdeles er Warszawas høyeste bygning. Vi skal selvfølgelig en tur opp i den imponerende bygningen som byr på storslått utsikt over den polske hovedstaden. 

Vi fortsetter til det lille museet med det beskrivende navnet, Livet under kommunismen. Her får vi et innblikk i hvordan livet var før murens fall. Gjenstander som sykler, biler, tøy, toaletter, kjøkkenutstyr m.m. forteller historen om hvordan hverdagen så ut for polakkene som vokste opp i perioden 1945-1989.

Etter en spennende tur tilbake i tid er det nå dags for lunsj på en lokal restaurant før vi senere på ettermiddagen skal til en annen slags museum, nemlig vodka-museet. Her får vi en gjennomgang av vodkaens historie, dens rolle og del av den polske identitet. Museet bugner av morsomme historier og anekdoter. Visste du f.eks. at The Rolling Stones fikk lønnen sin betalt i polsk vodka for den minneverdige konserten i Warszawa i 1967? Dette og mye mer får vi høre mer om, og det blir også mulighet for å smake på varene for de som ønsker det.

Kvelden er avsatt til egne opplevelser, men reiselederen vil selvfølgelig gi tips til spisesteder osv.

Dag 3
Warszawa. Helligkorskirken, Chopin-museet og kultursentret Elektrownia Powisle. Mulighet for klassisk konsert og middag på lokal restaurant
Chopin-museum

Polens aller mest kjente og berømte komponist er uten tvil Frederic Chopin (1810-1849). Hans kontrafei (portrett) kan man se mange steder i den polske hovedstaden og ifølge rykter skulle hans hjerte være gjemt i den vakre Helligkorskirken. Vi skal besøke kirken som er oppført i klassisk barokkstil og se om det er noe hold i ryktet. 

Frederic Chopin vokste opp i Warszawa før han forlot Polen i 1830 som følge av novemberoppstanden. Chopin flyktet til Wien og videre til Paris der han bodde de neste 20 årene. Hans inspirasjon fra polsk folkemusikk og store kjærlighet til moderlandet besto helt frem til hans alt for tidlige død i 1849. Chopin komponerte og avholdt sin første pianokonsert som syvåring, og ble sammenlignet med både Mozart og Beethoven. Tsar Alexander den 1. av Russland skulle visstnok ha vært på en av hans konserter i starten av 1820-tallet mens Chopin studerte på Warszawas konservatorium og ryktet om hans talent ble fort delt i det musikalske miljøet. Kanskje det er grunnen til at mange klenodier fra Chopins barndom og tidlige komposisjoner har blitt bevart og nå utstilles på Warszawas imponerende Chopin-museum. I alt er over 7500 gjenstander utstilt på museet. Vi skal få se noen utvalgte gjenstander og høre mere om denne spennende komponisten og hans bidrag til verdenshistorien. 

Vi fortsetter til byens gamle kraftverk som i dag summer av liv. Sånn har det ikke alltid vært. Siden 1904 har kraftverket forsynt Warszawa med elektrisitet men etter det i 2001 ble besluttet at det skulle stenges ned, sto de gamle bygningene tomme i mange år. I 2015 ble hele komplekset kjøpt opp av et lokalt investeringsselskap og i våren 2020 sto det helt nye mat- og shoppingsentret Elektrownia Powisle klart. Her finnes et hav av restauranter med polsk og internasjonalt kjøkken. I kraftverkets gamle turbinhall med plass til over 500 gjester, er det oppført en moderne foodcourt med 3 barer og over 15 forskjellige små spisesteder som tilbyr mat fra hele verden. For de som liker shopping er det over 70 butikker her, med alt fra tøy, parfyme, brukskunst og mye, mye mer. 

Ut på ettermiddagen returnerer vi til hotellet. Resten av kvelden er satt av til egne opplevelser, med mindre man vil kjøpe ekstrautflukten som er en klassisk konsert og middag på en lokal restaurant. For nærmere beskrivelse, se under Utfluktspakke. (Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og skal bestilles separat)

Dag 4
Warszawa. Tid på egen hånd og hjemreise

Den polske hovedstaden har bra shoppingmuligheter og lave priser, så hvis du har plass i kofferten kan dagen brukes på et av byens storsentre. Her får man utenlandske merkevarer til en litt bedre pris enn hjemme, og det er mange lokalt produserte varer til en rimelig pris. 

Vi møtes på ettermiddagen og drar ut til flyplassen og flyr hjem til Oslo.

Udflugt

Klassisk konsert med Chopin—musikk inkl. middag
Kveldens program er en gave til alle musikk-og matelskere. Vi skal nemlig både oppleve en klassisk Chopin-konsert og deretter spise på en av de mest tradisjonelle polske restaurantene i byen. 

Et opphold i Warszawa er ikke komplett uten en klassisk konsert og hva passer vel bedre enn å oppleve den i royale rammer ved byens slott? Den lille og intime konsertsal har plass til ca. 70 gjester og konsertrepertoaret skifter fra dag til dag. Man er sikret å bli underholdt med et utvalg av Chopins velkjente verker fremført av noen av landets beste musikkere. Konserten varer i litt under to timer, inkl. pause. 

Etter vi har kost oss med nydelig musikk er det tid til middag. Vi spaserer over til den familie-eide restauranten Delijca Polska, og nyter en god 3-retters meny. Kjøkkenet er tradisjonelt polsk, men med en moderne tvist og vi garanterer at ingen går sultne fra bordet. Restaurantens hyggelige atmosfære og vennlige betjening gir en perfekt avslutning på kvelden. 

Pris: 598 pr. person
(Ekstrautflukten gjennomføres ved minimum 8 deltagere)

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/Svensktalende reiseleder
 • Fly Oslo–Warszawa (direkte)
 • 3 overnattinger på 4-stjerners Hotel Grand Mercure Warszawa i delt dobbeltrom
 • Alle utflukter og entréer ifølge program
 • Frokost dag 2–4, 2 lunsjer og 1 middag
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke

Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
Reiseforsikring
Eventuelle ekstra arrangementer
Tillegg for enkeltrom
Drikkevarer
Personlige driks f.eks til sjåfør (beregn ca. £10 per person)
Personlige fornødenheter
Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Mer om Polen

Polen er et relativt billig land sammenlignet med den store naboen Tyskland. Spesielt mat og drikke er rimelig. Infrastrukturen har gjennomgått store forandringer de siste årene og transporten i Warszawa er velfungerende.

Ta med sko som er gode å gå i. Vi skal gå en del og siden gatene ofte er belagt med brostein, er det greit å ha solide sko. Ta også gjerne med en liten veske eller ryggsekk til regntøy eller paraply. Været kan jo godt slå om, akkurat som hjemme.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser