Warszawa – Polens stolthet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sjarmerende storbyferie i den polske hovedstaden med kultur, arkitektur og historie før, under og etter sovjettiden

Warszawa har reist seg fra asken som en annen fugl Føniks. De voldsomme ødeleggelsene under andre verdenskrig virker i dag som en fjern fortid, og byen fremstår nå igjen som Polens ubestridte maktsentrum. Den gamle bydelen er gjenoppbygd nesten fra grunnen med knivskarp presisjon, og byen bugner av historie og opplevelser.

På denne reisen opplever vi både det nye og gamle Warszawa fra før og etter jernteppets fall. Vi dykker ned i Folkerepublikkens historie når vi besøker det imposante Kulturpalasset, som var en gave fra Stalin til det polske folk. Vi kikker forbi byens mange øvrige stalinistiske byggverker og kommer helt tett innpå livet under kommunismen når vi går på oppdagelsestur i private hjem fra sovjettiden, som er gjenoppført på et av byens mange spennende museer.

Vi går enda lenger tilbake i historien når vi følger i fotsporene til komponisten Frederic Chopin. Vi besøker bl.a. hans museum og prøver å finne ut hvorfor hans hjerte er begravet i en av byens vakre kirker. For de interesserte blir det også mulig å oppleve en konsert med noen av den berømte polakkens verker.

Det moderne Warszawa møter vi blant annet i det nyåpnede matkultur- og shoppingsentret i byens nedlagte elverk. Og vi må ikke glemme å nevne de gode matopplevelsene på lokale restauranter og vårt besøk på byens vodkamuseum, som er det eneste av sitt slag i verden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Polish Zloty

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo – Warszawa. Orienterende byrundtur med lunsj og velkomstmiddag
Dag 2 Warszawa. Rundtur i tiden før jernteppets fall inkl. Kulturpalasset og kommunismemuseum. Vodkamuseum
Dag 3 Warszawa. Helligkors-kirken, Chopin-museet og kultursentret Elektrownia Powisle. Mulighet for klassisk konsert og middag på lokal restaurant
Dag 4 Warszawa. Tid på egen hånd og hjemreise

Hoteller

Hotel Ibis Old Town

 • 333 rom
 • Sentral beliggenhet nær den gamle byen og mange parker
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Lounge bar
 • Heis

Hotel Ibis Warzsawa Old Town har en sentral beliggenhet i Warzsawa og danner den perfekte rammen for oppholdet vårt i den polske hovedstaden.

Hotellets 333 rom er alle moderne med gratis wifi, TV, minibar og kaffemaskin. På hotellet er det også en god restaurant med vinbar samt treningsfasciliteter.

Fra hotellet er det gangavstand til den gamle bydelen, Krasinski-parken og til shoppingmuligheter, så her er det noe hvor enhver.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
6 498,–
Oslo
6 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Warszawa. Orienterende byrundtur med lunsj og velkomstmiddag

Vi lander i den polske hovedstaden og kaster oss straks ut i dagens program. Med 1,7 millioner innbyggere er Warszawa den største byen i Polen. Siden kommunismens fall i 1989 har Warszawa utviklet seg mye raskere enn resten av landet. Byen har endret seg mye gjennom de siste ti årene og er fortsatt i rivende utvikling.

Warszawas gamle bydel er fylt med hyggelige kafeer, utendørsgallerier og gatekunstnere. Dessuten er Warszawa den eneste byen i EU som har et naturreservat i sentrum, nemlig Jeziorko Czerniakowskie, med den store innsjøen av samme navn. Byen har alt som skal til for å bli det neste store turist-hotspot i Øst-Europa.
 
Vi begynner byrundturen med en lett lunsj på en lokal restaurant før vi i skal på bussightseeing rundt i byen og se de mange severdighetene som Kongeveien, kongeslottet, Kulturpalasset, gamlebyen, citadellet, minnesmerket for den jødiske gettoen, universitetet, parkene og mye mer. Alt ligger på vestbredden av elva Wisla, som deler byen i to.

Sent på ettermiddagen ankommer vi til hotellet vårt, og etter å ha fått anvist rom spiser vi en god middag i hotellrestauranten.

Dag 2
Warszawa. Rundtur i tiden før jernteppets fall inkl. Kulturpalasset og kommunismemuseum. Vodkamuseum

Warszawa har siden 1596 vært Polens hovedstad, men her er ikke mange levninger igjen fra den tiden. Warszawa ble helt ødelagt av nazistene under andre verdenskrig, men byen er nå Polens helt store økonomiske sentrum. I dag har stort sett alle bygninger i Warszawa en fødselsdato i etterkrigstiden, men små levninger av de gamle strukturene kan ses i de gjenoppførte områdene Stare Miasto (Gamlebyen) og Nowe Miasto (Nybyen).

Selv om mye av Warszawa synes å etterligne vestlige byer, er det mange særegenheter som du ikke vil finne i vestlige hovedsteder. For eksempel de såkalte Bar Mleczny (direkte oversatt: "melkebar"), som er billige kafeteriaer fra kommunisttiden. De fleste “melkebarer” er fortsatt i drift. De monolittiske grå boligblokkene som spesielt kjennetegner byens ytre områder, er en levning fra den stalinistiske utilitarismen som dominerte gjenoppbyggingsprosessen etter krigen.

Et typisk eksempel på den stalinistiske arkitekturen er skyskraperen Kulturpalasset, som med sitt klokketårn fremdeles er Warszawas høyeste bygning. Vi skal naturligvis ta en avstikker opp i den imponerende bygningen, som i klart vær byr på en storslått utsikt over den polske hovedstaden.

Herfra fortsetter vi til det lille museet med det talende navnet Museet for livet under kommunismen. Her kommer vi helt tett innpå livet slik det ble levd før Murens fall. De mange utstilte gjenstandene, fra sykler og biler til klær, møbler, kjøkkengjenstander m.m., forteller historien om hverdagen for de mange polakkene som vokste opp i perioden 1945—1989.

Etter en spennende tur tilbake i tiden er det blitt tid til lunsj på en lokal restaurant, før vi om ettermiddagen skal besøke et av de mer spesielle museene i Warszawa, Vodkamuseet. Her får vi en gjennomgang av vodkaens historie og dens plass i den polske selvforståelsen. Museet er fullt av morsomme historier og anekdoter. Visste du for eksempel at Rolling Stones fikk utbetalt sitt honorar i polsk vodka for sin minneverdige konsert i Warszawa i 1967? Det og mye mer får vi greie på under besøket, og tro om det ikke også blir mulig å smake på varene?

Kvelden er avsatt til opplevelser på egen hånd, og reiselederen er naturligvis behjelpelig med forslag til spisesteder m.m.

Dag 3
Warszawa. Helligkors-kirken, Chopin-museet og kultursentret Elektrownia Powisle. Mulighet for klassisk konsert og middag på lokal restaurant

Polens mest berømte komponist er uten tvil Frederic Chopin (1810—1849). Hans kontrafei kan ses mange steder i hovedstaden, og etter sigende skulle hans hjerte være gjemt i den vakre Helligkors-kirken. Vi kikker forbi kirken, som er oppført i klassisk barokkstil, og ser om det kan være noe i dette.

Frederic Chopin vokste opp i Warszawa, før han i 1830 forlot Polen som følge av novemberoppstanden. Chopin flyktet til Paris, hvor han levde de neste 20 årene. Hans inspirasjon fra polsk folkemusikk og hans store kjærlighet til fedrelandet bestod likevel helt frem til hans altfor tidlige død i 1849. Chopin skrev og holdt sin første klaverkonsert i en alder av bare 7 år og ble i samtiden sammenlignet med både Mozart og Beethoven. Tsar Aleksander 1. av Russland skulle etter sigende ha overvært en av hans konserter i begynnelsen av 1820-årene mens Chopin studerte på Warszawas konservatorium, og hans ry spredte seg raskt i musikkverdenen. Kanskje nettopp derfor er mange klenodier fra Chopins barndom og tidlige komposisjoner bevart. Mange av dem er utstilt på byens imponerede Chopin-museum, som inneholder mer enn 7500 utstillingsgjenstander. Vi ser på noen utvalgte av dem og hører mer om denne spennende mannen og hans bidrag til musikkhistorien.

Vi fortsetter nå til byens gamle elverk, som i dag summer av liv. Slik har det ikke alltid vært. Siden 1904 har verket ufortrødent forsynt Warszawa med elektrisitet, men etter at det i 2001 stengte ned, stod de gamle bygningene tomme i en lengre årrekke. Hele komplekset ble i 2015 oppkjøpt av et lokalt investeringsselskap, og våren 2020 stod det helt nye mat- og shoppingsentret Elektrownia Powisle klar til å ta imot gjester. Her er et hav av gode restauranter med polsk så vel som internasjonalt kjøkken. I elverkets gamle turbinhall med plass til over 500 personer er det oppført en moderne food court med 3 barer og over 15 forskjellige små spisesteder som tilbyr mat fra hele verden. Sentret lokker de kjøpelystne med mer enn 70 forskjellige butikker, som selger klær, parfyme, brukskunst og mye, mye mer.

Midt på ettermiddagen returnerer vi til hotellet, og deretter er resten av dagen avsatt til opplevelser på egen hånd. Det er likevel også mulighet til å kjøpe en utflukt til en klassisk konsert med noen av Chopins verker, inkl. middag på en lokal restaurant. Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og må bestilles separat.

Dag 4
Warszawa. Tid på egen hånd og hjemreise

Den polske hovedstaden har masser av shoppingmuligheter, og har du ennå litt plass i kofferten, kunne reisens siste dag passende brukes i et av byens mange velutstyrte storsentre.
Her kan du finne alle utenlandske merkevarer til litt under normal pris, men her er også mange lokalt produserte varer til rimelige priser.

Vi møtes midt på ettermiddagen og drar til lufthavnen og det ventende flyet.

Udflugt

Klassisk konsert med Chopin—musikk inkl. middag
Kveldens program er en gave til alle musikk-og matelskere. Vi skal nemlig både oppleve en klassisk Chopin-konsert og deretter spise på en av de mest tradisjonelle polske restaurantene i byen. 

Et opphold i Warszawa er ikke komplett uten en klassisk konsert og hva passer vel bedre enn å oppleve den i royale rammer ved byens slott? Den lille og intime konsertsal har plass til ca. 70 gjester og konsertrepertoaret skifter fra dag til dag. Man er sikret å bli underholdt med et utvalg av Chopins velkjente verker fremført av noen av landets beste musikkere. Konserten varer i litt under to timer, inkl. pause. 

Etter vi har kost oss med nydelig musikk er det tid til middag. Vi spaserer over til den familie-eide restauranten Delijca Polska, og nyter en god 3-retters meny. Kjøkkenet er tradisjonelt polsk, men med en moderne tvist og vi garanterer at ingen går sultne fra bordet. Restaurantens hyggelige atmosfære og vennlige betjening gir en perfekt avslutning på kvelden. 

Pris: 598 pr. person
(Ekstrautflukten gjennomføres ved minimum 8 deltagere)

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 6 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 098,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Warzsawa t/r direkte
 • 3 netter på 3-stjerners Hotel Ibis Old Stare Miasto, Warzsawa i delt dobbeltrom
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 1 og 2
 • Middag dag 1
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt til saltgruven i Wieliczka
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks, beregn ca. 10 euro pr. person
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Prisnivå

Sammenlignet med andre land er Polen et relativt billig land å reise i. Spesielt mat og drikke er veldig billig. Infrastrukturen har gjennomgått store forandringer de siste årene og transport i Warszawa er velutviklet og velfungerende.

Fottøy m.m.

Ta med gode sko som du kan gå godt i, da vi skal spasere på en del brostensgater. En liten sekk/veske til regnslag eller paraply kan det også være smart å ha med. Været i Warzsawa er ganske likt det vi kjenner hjemmefra.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser