Fakta Egypt

Her kan du lese nyttig informasjon om å reise i Egypt
 • Språk Arabisk
 • Hovedstad Kairo
 • Innbyggere 88, 5 mill.
 • Religion Sunni-islam
 • Valuta Egyptisk pund
 • Areal 1 001 449 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Egypt kan variere, da Egypt veksler mellom sommertid og vintertid på andre datoer enn Norge. Dette fører til periodiske forskyvninger, men det meste av året skal du skru klokka en time frem når du kommer til Egypt. 
Transport

Buss
Busser i Egypt har ikke helt samme standard som i Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med aircondition hvor det er mulig.

Tog
På togreiser reiser vi i beste mulige klasse. Der er stor forskjell på de enkelte avgangene, men vi bestreber oss på å benytte de beste forbindelsene. Generelt skal du ikke forvente den store luksus, men togene er alltid en opplevelse!

Økonomi
Prisnivået i Egypt er generelt lavere enn i Norge. En middag kan typisk fås for 30-40 LE (ca. 31-41 NOK). Øl og vin er noe dyrere enn i Norge, og en flaske lokal vin koster ca. 150-210 NOK. Når man spiser på restaurant må man forvente at det legges til opptil 20% i service charge på de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen.
Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at du kan ta høyde for dette før du reiser. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende. Samtidig er drikssystemet en del av den kulturen man velger å besøke, og som man  bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Lønnen er veldig lav i Egypt, og driks er derfor en viktig del av innkomsten. Derfor er det en god idé å alltid ha småpenger på seg, så man har til driks når det forventes. Det er vanlig å gi 5-10% på restauranter, hoteller og i taxier – også selv om det er lagt til service charge på regningen.

Ved cruise gjelder andre regler, se derfor det spesifikke programmet for din reise.

Valuta og kredittkort
Myntfoten i Egypt er egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle norske kroner, USD eller EUR i banker og på de fleste hoteller. Kredittkort kan brukes på de fleste restauranter, og det er også mulig å ta ut penger i minibank mange steder.
Elektrisitet
Egypt har 220 volt akkurat som Norge. Men stikkontaktene er ofte litt tynnere enn i Norge, så ta gjerne med et adaptersett.
Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Egypt er +20. Det er dyrt å bruke mobiltelefon til å ringe og motta oppringninger, sende sms og bruke datatrafikk - sjekk evt. med mobilselskapet ditt om priser og dekning i Egypt.

De fleste hoteller har internettservice mot betaling, og i de større byene er det internettkaféer.

Hygiene
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsgel (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.
Takt og tone

Egypterne er vennlige og gjestfrie. Det forventes at besøkende følger landets moralkodeks med hensyn til påkledning. Kvinner skal helst ha på seg sømmelige og ikke for stramme klær som dekker albuene og knærne. Det er ikke nødvendig å bruke hodebekledning, men det er praktisk å ha et sjal eller tørklede lett tilgjendelig hvis man skal besøke en moské eller et annet sted hvor det kan være nødvendig å dekke til håret. Menn bør ikke bruke synlige halssmykker og skal helst ha på seg lange bukser.

Det forventes at man respekterer lokale helligdommer og skikker med ærbødighet og korrekt påkledning. Hvis man besøker en moské skal man huske å ta av seg skoene og legge skoene med sålene mot hverandre. Kvinner skal ha tildekte armer og bør bruke hatt eller annen hodebekledning.

Venstre hånd ses som uren, og bør derfor bare brukes til å ta på ting som er urene. Unngå å gestikulere med venstre hånd. Det er veldig uhøflig å peke på ting eller personer, og husk at det vestlige ”tommel opp”-tegnet er fornærmende i hele den arabiske verden. Når man sitter på en stol skal man ikke krysse benene, men sørge for at skosålene alltid berører gulvet for å unngå at de peker på noen.

Røyking
Det er røykeforbud under all flyging, buss- og togtransport. Det er dog ofte anviste steder i togene hvor det er tillatt å røyke.

Egyptreiser

 • Livet på Nilen – Kairo og cruise fra Luxor til Aswan

  Bli med på rundreise til Egypts høydepunkter med fire dagers cruise på Nilen og besøk i de egyptiske hovedbyene Kairo, Luxor og Aswan

  4,5
  • 5 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 27 998,–
  fra Oslo
 • Albatros' store cruisereise på Nilen

  Bli med på et enestående cruise på Nilen, der vi seiler hele veien fra Kairo til Aswan.

  4,5
  • 03-03-2025
  • 15 dager
  • 54 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere