Fakta Kenya

Les om reiseforsikring, valuta, visum, driks, tidsforskjell og flere andre nyttige informasjoner innen din reise til Kenya.
 • Språk Swahili
 • Hovedstad Nairobi
 • Innbyggere 44 mill.
 • Religion Romersk-katolisisme
 • Valuta Kenya shilling
 • Areal 582.646 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Kenya kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

Driks
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider, sjåfører og safariguider/rangere i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at du kan ta høyde for dette før du reiser. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende, og drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.
Valuta og bankkort

I Kenya bruker man kenyanske shilling (KES) à 100 cent. De fleste valutaer kan veksles overalt i Kenya, men mange steder gir man dårlig kurs for norske kroner. Det er derfor bedre å veksle penger hjemme eller ta med amerikanske dollar (vær oppmerksom på at amerikanske dollarsedler fra før år 2000 ikke blir godtatt i Kenya).

Det er vår erfaring at det kan være problematisk å heve kontanter på bankkortet, men disse forholdene blir stadig endret, og bankkort vinner mer og mer frem. Det finnes minibanker i Nairobi, og det pleier å være uproblematisk å heve penger i disse. Bankkort blir akseptert på de fleste større lodges og i suvenir-butikker.

Elektrisitet
I Kenya bruker man 240 volt, og støpslene har tre firkantede ben (som i Storbritannia) Det er derfor nødvendig å ha med en adapter hvis man vil bruke ladere eller elektrisk utstyr med norske støpsler. Adaptere kan kjøpes i større kenyanske byer og ofte lånes/leies på hoteller og lodger. På safarilodger og -camper er det ofte bare elektrisitet ca. kl. 5–10 om morgenen og igjen ca. kl. 18–23 om kvelden.
Telefon og Internett

Kenyas internasjonale landskode er 254. For å ringe ut av Kenya skal du trykke 000 etterfulgt av landskoden og det nummeret du vil ringe til. Mobildekningen kan variere alt etter hvor du befinner deg i Kenya. Forhør deg hos mobilselskapet ditt om dekningen.

Det er Internett-adgang på de fleste hoteller i større byer og på noen av de større safarilodger/-camper. På lodger og camper kan forbindelsen være både upålitelig og litt dyr.

Mat og drikke
Maten er godt tilberedt på lodger og hoteller, og magetrøbbel er derfor sjeldent. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Kenya; derfor anbefales det å kjøpe vann på flaske.
Påkledning

På alle reiser med safari begynner dagen tidlig i dyrereservatet. Dagens første safari starter umiddelbart etter soloppgang. Da er det ofte kjølig ute – særlig på safari i åpen bil. Derfor er det en god idé å ta med seg en varm genser eller jakke. På safari til fots blir det derimot varmere. Du bør alltid ha på deg hele sko (altså ikke sandaler) på vandresafarier.

Vi anbefaler at man kler seg i khaki-, sandfargede eller mørke klær. Hvite klær kan skremme dyrene, og blå klær tiltrekker fluer. Unngå gjerne sterke farger og ta med solkrem, hatt/kaps og kikkert.

Husk å ta med på en safarireise:

 • Lette sko og/eller sandaler til safari-kjøreturer og gode tursko til safari
 • Lette bomullsklær, også med lange ermer/ben (som beskyttelse mot solen), gjerne i "safarivennlige" farger
 • Kaps eller hatt
 • Varm genser til safari om morgenen og kvelden
 • Vind- og regntett jakke
 • Badetøy (det er svømmebasseng på flere safarilodger)
 • Kikkert
 • Solkrem
 • Myggspray
Røykelovgivning i Kenya
Ifølge Kenyas røykelover er det forbudt å røyke på alle offentlige steder, bortsett fra i spesielt oppmerkede "røykesoner". Overtredelser av røykeloven blir hardt straffet.
Hygiene
Hoteller, lodger og større restauranter har moderne/vestlig standard. Ute i byen og på landet må man regne med å komme over såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan altså forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og evt. hånddesinfeksjonsgel (fås på apoteket hjemme). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Storsafari til Nakurusjøen og Masai Mara

Klassisk Big Five-safari og Kenyas varierte natur i nasjonalparkene Samburu, Lake Nakuru og verdensberømte Masai Mara. Høy komfort og maks. 18 deltakere

4,8
 • 25-11-2024
 • 10 dager
 • 53 998,–
fra Oslo