Pass og visum Egypt

De berømte pyramidene i Giza

Les om pass og visum i forbindelse med reiser til Egypt her.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Det kreves visum ved innreise til Egypt.

Du kan bestille visum gjennom Albatros i forbindelse med bestilling av reisen din. Hvis du bestiller via Albatros sørger våre samarbeidspartner for at visum er klar til at dere kan motta dette ved ankomst til Egypt før dere går gjennom immigrasjon. Det er enkelt og dere unngår en god del ventetid på flyplassen når dere ankommer. Hvis dere bestiller visum gjennom Albatros, husk da å sende oss passopplysninger for alle reisende fortest mulig og senest 90 dager før avreise.

Du kan også selv sørge for visum ved å bestille det på nettet (https://www.visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home) før avreise.

Innreisekrav

I løpet av tiden før reisen din vil vi informere deg om innreisereglene som gjelder for reisemålet ditt. Det kan imidlertid skje endringer i disse innreisereglene helt frem til avreise. Derfor er det viktig at du holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på nettsidene til de involverte flyselskapene, da disse kan pålegge ytterligere krav. For eksempel hvilke typer masker du skal bruke eller hvilke tester innreiselandet krever. Vær i tillegg oppmerksom på eventuelle transittland og deres innreisekrav, for eksempel testing og registrering.

Samtidig må vi gjøre oppmerksom på at det alltid vil være ditt eget ansvar å sørge for at du kan oppfylle kravene for å reise inn i landet som måtte gjelde ved utreise. Skulle du ikke være i stand til å gjøre dette, vil reisen gå tapt og det gis ingen refusjon.

Ovennevnte gjelder for alle, uansett om du er vaksinert, uvaksinert eller tidligere smittet.

Livet på Nilen – Kairo og cruise fra Aswan til Luxor

Bli med på rundreise til Egypts høydepunkter med pyramidene i Kairo tre dages cruise på Nilen fra Aswan til Luxor som avsluttes med kort badeferie ved Rødehavet

4,5
  • 8 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 23 998,–
fra Oslo