Pass og visum Kenya

Les om pass og visum ved reiser til Kenya.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel skal passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle det skulle komme endringer eller oppstå uforutsette hendelser på reisen. Hvis du reiser med et pass som har under 6 måneders gyldighet er det på eget ansvar. Alle land har egne regler og krav til passets gyldighet og disse kan du se på Utenriksdepartementets nettsider: https: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Visum

Man skal søke om e-visum hjemmefra. Et "single entry" e-visum er gyldig i 90 dager og koster 50 USD + gebyr. For å søke trenger du en passkopi + passbilde. Du søker om e-visum her: http://evisa.go.ke/evisa.html

I Kenya arbeider myndighetene på at e-visum skal erstatte den manuelle søknadsprosessen ved ankomst. Det er fremdeles mulig å vente med å søke om visum til Kenya ved ankomst til landet. Her skal det fylles ut et søknadsskjema. Dette krever ikke passbilde. Visumet koster 50 USD, som man skal ha med i kontanter. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan være veldig tidkrevende.

Hvis du ikke er norsk statsborger er det viktig at du undersøker hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar at du har med deg riktige dokumenter når du møter opp på flyplassen.

Innreisekrav til Kenya

Vi gjør oppmerksom på at det alltid vil være ditt eget ansvar å sikre at du oppfyller de kravene som gjelder for innreise i landet på utreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette, vil reisen være mistet og den blir ikke refundert.

Adgangskrav til Kenya

Hvis du er fullvaksinert og har et gyldig koronasertifikat skal du bare ha med deg koronasertifikatet ditt. Hvis du blir bedt om det, skal du kunne vise en vaksinasjonsattest. Vi anbefaler at du laster ned og skriver ut EU-koronasertifikatet på engelsk på https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/ og har det med deg på hele reisen.

Hvis du ikke er fullvaksinert kan du finne de innreisekravene/reglene som gjelder for deg på Utenriksdepartementets nettsider. Vær oppmerksom på at krav til test og dokumentasjon kan endres løpende og med kort varsel.

Les mer og hold deg oppdatert på Utenriksdepartementet:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_kenya/id2414927/?expand=factbox2858782.

 

Max 18 deltagere

Eksklusivt safarieventyr i Kenya: The great migration

Albatros byr på en førsteklasses safariopplevelse. Opplev den store viltvandringen i økosystemet i Masai Mara og Serengeti

  • 2 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 47 998,–
fra Oslo