Fakta Thailand

Her kan du lese mer om å reise i Thailand. Les blant annet om visum- og passregler, vaksinasjoner og få tips til bekledning.
 • Språk Thai
 • Hovedstad Bangkok
 • Innbyggere 68, 2 mill.
 • Religion Buddhisme
 • Valuta Baht
 • Areal 513.116 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Thailand varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid + 5 timer
Vintertid + 6 timer

Transport i Thailand

Buss
Busser i Thailand har ikke helt den samme standard som man kjenner fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med aircondition der det er mulig. Det skal likevel nevnes at flere busser er beregnet på orientalere, og derfor kan setene være mindre og benplassen begrenset.

Tog
På togreiser vil vi reise på den best mulige klassen. Det er stor forskjell på enkelte avganger, men vi bestreber oss på å benytte de beste forbindelsene. Generelt bør du ikke forvente den store luksus, men togene er alltid en opplevelse!

Fly
På rundreisene våre i Thailand, der vi benytter oss av innenriksfly, vil den danske reiselederen orientere om de praktiske forholdene ved innsjekking i lufthavn og flytiden på den aktuelle strekningen.

Økonomi
Man kan få et godt måltid for ca. 50–60 kr, og hva lommepenger angår, er det vår erfaring at man kan klare seg for minimum 120–150 kr per dag. Et slikt beløp kan dekke drikkevarer, postkort, frimerker, is og driks, men ta med litt ekstra hvis du planlegger å kjøpe med deg noe hjem.
Tips

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at du kan ta høyde for dette før du reiser. Reisens pris inkluderer ikke personlige driks, ettersom det er et individuelt anliggende, og drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere.

I Thailand er driks alminnelig praksis i turistbransjen. Det er normalt at man som reisende betaler driks til bussjåfør, "bus-boy", lokalguider, hotellpikkoloer, på restauranter osv. Hver reisedeltaker bør regne med et beløp på 25–30 kr per dag til fordeling mellom sjåfører og lokalguider. Den/de guiden(e) som reiser med på hele eller deler av turen, får typisk en litt høyere sats enn de lokale guidene, sjåførene og "bus-boys".

For den alminnelige reisende kan det være vanskelig å vite hvor mye de enkelte personer skal ha. Men med 20–50 thailandske baht kommer man langt! I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pengene for hele turen og sørger for at de riktige personene får de riktige beløpene.

En del barer, kafeer og nattklubber, samt restauranter på hoteller, legger 15 prosent i "service charge" til de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen.

Valuta og bankkort

Den thailandske valutaen heter baht (1 baht = 100 satang) og finnes i 10-, 20-, 50-, 100-, 500- og 1000-baht-sedler. Mynter finnes i 25 og 50 satang samt i 1, 5 og 10 baht.

Du kan kjøpe thailandske baht i Norge. Alternativt kan du veksle i lufthavnen, i banker, vekslingskontorer og på de fleste hoteller. Husk å telle pengene omhyggelig. Det er en god idé å ha en passende mengde av 20–50-baht-sedler til å betale drosje, lokale innkjøp og driks med. Thailandske baht kan veksles tilbake til norske kroner – men til en dårligere kurs enn når man kjøper!

Elektrisitet
Thailand bruker 220 volt. Normalt er støpslene som i Norge, men til tider kan det være forskjellige typer. Det er derfor tilrådelig å ta med et adaptersett med flere valgmuligheter.
Telefon og Internett

Den internasjonale telefonkoden for Thailand er +66. Det er dyrt å ringe hjem fra Thailand. Sjekk eventuelt med mobilselskapet ditt om dekning og priser for å ringe fra Thailand.

Internettkafeer finnes etter hvert overalt i Thailand, men det er vår erfaring at det kan være vanskelig å finne tid til å besøke slike steder unntatt på fridager eller etter endt program. De fleste hoteller i Thailand har Internett-service, men forbindelsen er ikke alltid like rask som hjemme.

Hygiene

I Thailand er hygienen bedre enn mange andre steder i Asia, men ennå ikke på nivå med Vest-Europa.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute på landet kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter, og eventuelt hånddesinfeksjonsmiddel (kan fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Røyking

Under all flyging og buss- og togtransport er det røykeforbud. I togene er det likevel ofte merkede områder der det er tillatt å røyke.

OBS: Det er forbudt å innføre eller bruke e-sigaretter i Thailand.

Takt og tone

Thailenderne er generelt svært åpne og tar mot turister med et smil og et "hello sir/madam". Det er ikke naturlig for dem å rette på folk, og de går ut fra at man som gjest selv har satt seg inn i hvordan man oppfører seg ved ankomsten til landet.

Selv om thailenderne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene deres og skikk og bruk med ærbødighet og korrekt påkledning.

Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, og husk å holde føttene ned og aldri vendt mot buddhafigurer eller helligdommer, ettersom føttene blir betraktet som urene. Man berører ikke buddhafigurer og historiske monumenter og klatrer ikke på dem. Det er ikke tillatt å fotografere alle steder, så vær oppmerksom på forbud. Man poserer heller ikke foran buddhafigurer.

Thailenderne betrakter det som uverdig og uanstendig oppførsel hvis man ikke er i stand til å kontrollere seg selv og følelsene sine. Det vil si at man som turist ikke bør vise sinne eller bli opphisset. Kommer du i en situasjon der du føler deg dårlig behandlet, kan du henvende deg til reiselederen, som kan hjelpe til med å ordne opp.

Offentlige kyss og kjærtegn er upassende. Kroppskontakt og det å holde hverandre i hendene er heller ikke velsett, selv om det er alminnelig at personer av samme kjønn sees hånd i hånd. Man bør også alltid være anstendig kledd. Bare i de store turistområdene er det akseptert å avvike fra normene inne på hotellområdene. Rør aldri en thailender på hodet. Det blir betraktet som uhøflig, fordi håret er hellig.

Man ser tiggere i noen områder, og man kan naturligvis gi en skilling til gamle og invalidiserte, men ikke til barn og unge mennesker – for å unngå å skape et marked for barnetigging. Hvis du vil gi barna noe, så gi dem sjampo, såpe, blyanter eller kladdehefter.

Thailandreiser

 • Khmerenes rike – en reise gjennom Sørøst-Asia

  Følg i fotsporene på khmerenes stolte høykultur gjennom Thailand, Kambodsja og Vietnam inkl. Angkor Wat og båttur på Mekongelva til Mekongdeltaet

  4,8
  • 30 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 25 998,–
  fra Oslo
 • Thailand - rundreise og badeferie

  Templer og palasser i Bangkok, den gamle hovedstaden Ayutthaya, naturopplevelser ved elven Kwai og 6 dagers badeferie på Koh Chang

  4,5
  • 7 avreiser
  • 16 dager
  • Fra 22 998,–
  fra Oslo
 • Thailand og Kambodsja

  Bli med oss ​​på en fascinerende reise gjennom Kambodsja og østlige Thailand, hvor et av turens mange høydepunkter er Khmer-tempelruinene ved Angkor Wat.

  • 4 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 27 998,–
  fra Oslo
 • Thailand og Laos – Togreise til landet bak fjellene

  En unik reise hvor vi reiser med tog hele veien fra Bangkok i Thailand til den gamle kongebyen Luang Prabang i Laos

  • 4 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 31 998,–
  fra Oslo