Reis til Thailand

Drømmer man om å oppleve Østens mystikk, er Thailand det perfekte utgangspunkt. Grønne regnskoger, isolerte stammelandsbyer, enorme tempelkomplekser, perfekte badestrender og et imøtekommende folkeslag er bare en liten del av Thailand. Thailand oppleves med hele hjertet og alle sanser, når man går på oppdagelsesferd på det lokale markedet, besøker stammefolket i langhus eller sykler gjennom gamle byer.

Innbyggere 68,2 mill.
Hovedstad Bangkok
Språk Thai
Visste du...

at Bangkok faktisk ikke heter Bangkok – byens fulle navn er Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya!

at elva Mekong mellom Thailand og Laos har over 1000 fiskearter?

Thailands natur, dyreliv og geografi

På et kart kan Thailand minne om et kjempedigert elefanthode med snabelen langt nede i den Malaysiske halvøya, der terrenget består av regnskog og gummiplantasjer. Den nordlige regionen har høye fjellkjeder og dyp jungel med vannløp og elver som munner ut i et frodig deltaområde ved Bangkok. Det frodige området rundt elven Chao Praya kalles av selvforklarende grunner Den store risskål. Elefantens øre mot øst har landets tørreste klima og er minst besøkt av turister. Langs hele den thailandske kysten ligger en rekke vakre tropeøyer. En stor del av øyene og en mindre del av fastlandet er nasjonalparker. Mye av Thailands ellers rike dyreliv er blitt fortrengt etter hvert som folketallet vokser. I de resterende regnskogene finnes det likevel enda ville elefanter, tigre, tapirer og bantenger, som er verdens største okser. Thailands klima er tropisk og preget av monsunen med klar adskillelse mellom regntid og tørketid. En god tommelfingerregel er at jo lenger man beveger seg sørover, jo lenger varer regntiden. I nord regner det fra juni til september, i sør fra mai til oktober. Regnet varer sjelden hele dagen, og i regntiden folder den thailandske naturen seg ut i all sin grønne skjønnhet.

Thailands historie

Kongeriket Thailand het inntil 1939 Siam. Den tidligst kjente befolkningen i området mener man har hørt til under Khmerriket i Kambodsja, men på 1200-tallet rev Thailand seg løs og ble et selvstendig kongedømme. Ved denne løsrivingen ble landets statsreligion theravada-buddhismen, som følger Buddhas lære mer kategorisk enn andre buddhistiske retninger, og den har vært det siden. Etter løsrivingen fra Kambodsja har skiftende kongeriker hersket med hovedsteder i Sukhothai, Chiang Mai og Ayutthaya. Rikene var jevnlig i krig med nabolandene Kina, Kambodsja og Burma.

Thailand er det eneste landet i Sørøst-Asia som aldri har vært europeisk koloni. Det har dog vært et portugisisk handelshus i Ayutthaya og flere europeiske kolonimakter har forsøkt å få herredømme i landet. Det thailandske kongehuset forsøkte først å møte europeerne med diplomati og imøtekommenhet, men da de ble for ivrige i forsøket på å omvende thailenderne til kristendommen, ble de moderne korsfarerne kastet ut. Sammen med monarkiet setter buddhisken stadig dagsordenen i Thailand. Munkene er høyt respektert, og det betraktes som god skikk at alle menn på et tidspunkt i livet prøver å leve som en munk. Kongefamilien hylles daglig når nasjonalsangen eller den konglige hymne spilles på togstasjoner og ut over landsbyer.

Severdigheter i Thailand

Å reise i Thailand er en ytterst populær beskjeftigelse. Landet tiltrekker flere reisende enn noen annet land i Sørøst-Asia, og har man først opplevd den store naturlige skjønnheten, de mange vakre templene, ruinene fra ødelagte kongeriker og det velsmakende thaikjøkkenet, overrasker ikke det faktumet. Alle reiser til Thailand må begynne med det krevende valget mellom de mange severdigheter. Nord-Thailands viktigste og mest spennende by Chiang Mai ligger omkranset av jungel og fosser, og den er nær Thailands høyeste fjell Doi Inthanon på 2565 meter. Her kan du seile på tømmerflåter og besøke fjellstammer i fjellene. I Chaiyaphum leves livet tradisjonelt og uten hastverk. Få kilometer herifra ligger landsbyen Ban Kwao som fremstiller håndlaget silke så fint at det thailandske kongehus aldri kjøper silke andre steder.

Et must på enhver ferie i Thailand er naturligvis hovedstaden Bangkok, med sine mange templer, det krokete nettverket av kanaler og et stort flytende marked. Også den gamle hovedstaden Ayutthaya, kulturvuggen Sukhothai, de spennende byene Lampang og Chiang Rai samt opiumsregionen Den gylne trekant ville være en skam å velge bort. Skal det stå avslapping på programmet, kan det oppleves på et cruise mellom vakre fosser og små, hyggelige landsbyer på River Kwai eller Mekong-elven. Eller naturligvis på en av Thailands utallige tropiske paradisøyer og populære badebyer.

Thailandreiser

  • Khmerenes rike – en reise gjennom Sørøst-Asia

    Følg i fotsporene på khmerenes stolte høykultur gjennom Thailand, Kambodsja og Vietnam inkl. Angkor Wat og båttur på Mekongelva til Mekongdeltaet

    4,8
    • 18 avreiser
    • 15 dager
    • Fra 29 998,–
    fra Oslo
  • Thailand - rundreise og badeferie

    Templer og palasser i Bangkok, den gamle hovedstaden Ayutthaya, naturopplevelser ved elven Kwai og 6 dagers badeferie på Koh Chang

    4,5
    • 5 avreiser
    • 16 dager
    • Fra 24 998,–
    fra Oslo
  • Thailand og Kambodsja

    Bli med oss ​​på en fascinerende reise gjennom Kambodsja og østlige Thailand, hvor et av turens mange høydepunkter er Khmer-tempelruinene ved Angkor Wat.

    4,6
    • 2 avreiser
    • 15 dager
    • Fra 28 998,–
    fra Oslo
  • Thailand og Laos – Togreise til landet bak fjellene

    En unik reise hvor vi reiser med tog hele veien fra Bangkok i Thailand til den gamle kongebyen Luang Prabang i Laos

    • 4 avreiser
    • 13 dager
    • Fra 31 998,–
    fra Oslo
Del denne siden