Fakta Argentina

Nedenfor kan du få flere forskjellige opplysninger i forbindelse med reiser til Argentina. Les blant annet om tidsforskjell og visumregler.
  • Språk Spansk
  • Hovedstad Buenos Aires
  • Innbyggere 43, 4 mill.
  • Religion Katolisisme
  • Valuta Peso
  • Areal 2.782.400 km2

Verdt å vite

Før avreisen
Cirka en uke før avreisen vil du motta det endelige avreisebeviset. Avreisebeviset inneholder viktige opplysninger om møtested og -tid. Dessuten inneholder det en telefon- og adresseliste på de hotellene vi bruker på reisen samt navnet på reiselederen.
Reiseforsikring
Helsekortet ditt dekker ikke omkostninger til hjemreise og legebehandling i Argentina, det er derfor en forutsetning for deltagelse i reisen at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både omkostninger ved behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen blir borte eller skadet. Albatros Travel er behjelpelig med tegning av reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring.
Håndbagasje
Vi anbefaler at du pakker de viktigste tingene dine i håndbagasjen i tilfelle bagasjen skulle bli forsinket. Det gjelder for eksempel verdigjenstander og viktige medisiner. Hvis du har med deg reseptpliktig medisin som er nødvendig på flyreisen, må navnet på resepten og flybilletten stemme overens.
Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Argentina kan variere alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid - 5 timer
Vintertid - 4 timer

Transport i Argentina

Buss
Busser i Argentina er av god standard. Alle busser har naturligvis aircondition.

Fly
På rundreisene våre i Argentina og Sør-Amerika flyr vi ofte de lengere strekningene med innenriksfly. Der dette er tilfellet, vil reiselederen orientere reisedeltagerne om praktiske forhold ved innsjekking i lufthavnen og flytid på den pågjeldende strekningen.

Økonomi
Prisniveauet i Argentina er generelt lavere enn i Norge Et godt måltid kan fås for cirka 80-100 kr og ift. lommepenger er det vårs erfaring at man kan klare seg for ytterligere minimum 150,- pr. dag. Ved kjøp av supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra ca. 50-70 DKK pr. dag pr. person være tilrådelig.
Tips

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider, sjåfører og safariguider/rangere i løpet av reisen mottar en viss sum som driks, siden lønnen i servicebransjen er avstemt etter det. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at du kan ta høyde for dette før du reiser. Reisens pris inkluderer ikke driks, ettersom det er et individuelt anliggende, og drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Regn med å legge 10-15 % i driks av den samlede regning alt etter hvor tilfreds du har vært.

Valuta og bankkort

Den argentinske myntfot heter argentinske pesos (ARS) (1 peso = 100 centavos). 1 kr = cirka 0,7 ARS og 1 USD = cirka 4,2 ARS. Den beste valuta å ha med er USD, som kan veksles til pesos overalt.

MasterCard, Visa, Diners og American Express kan brukes som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i mange butikker. Vær oppmerksom på at disse bankkortene ikke kan brukes som hevekort alle steder.

Reisesjekker anbefales ikke, da det er høye gebyrer ved innløsning av disse.

Elektrisitet
I Argentina brukes det 220 volt. Normalt er støpslene som i Norge, men innimellom kan det forekomme forskjellige støpseltyper. Vi anbefaler derfor at man har med et adaptersett med mange valgmuligheter.
Telefon og Internett

Den internasjonale landskoden for Argentina er + 54. Det kan være dyrt å ringe hjem fra Argentina, forhør deg med dit eget mobilselskap om dekning og priser for oppkald til og fra Argentina.

Det finnes internettkaféer i de fleste større byene, vår erfaring er imidlertid at det ikke er mye tid til å besøke disse, unntatt på fridager eller etter endt program. Noen hoteller tilbyr internettservice mot betaling.

Drikkevann
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen kan man imidlertid finne såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i distriktene kan også forekomme primitiv. Ha gjerne med toalettpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfeksjonsmiddel (fås bl.a. på norske apoteker). Da er behovet for vann ikke så påtrengende.
Takt og tone
Når man skal på museums- eller kirkebesøk må man sørge for å være tekkelig kledd med tildekte armer og ben for å vise respekt.
Røyking
Under all flyvning og transport er det røykeforbud. Det må ikke røykes innendørs på offentlige steder, hvis ikke det foregår i særlige rom til formålet.

Sør-Amerikas hjerte

En Albatrosreise for livsnytere! Storslåtte opplevelser i Argentina, Uruguay og Brasil

  • 7 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 47 998,–
fra Bergen