Fakta Ecuador

Nedenfor finner du nyttig informasjon om forsikring, visumregler og andre praktiske opplysninger i forbindelse med din reise til Ecuador.
  • Språk Spansk og quechua
  • Hovedstad Quito
  • Innbyggere 15, 8 mill.
  • Religion Romersk-katolisisme
  • Valuta Amerikansk dollar
  • Areal 283.561 km2

Verdt å vite

Reiseforsikring
Siden den offentlige sykeforsikringen ikke dekker omkostninger til hjemreise samt legebehandling i Ecuador og Galápagos, er det en forutsetning for deltakelse at du har tegnet en reiseforsikring som dekker så vel omkostninger ved behandling av sykdom som hjemtransport. Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet. Albatros Travel er behjelpelig med tegning av reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring.
Tidsforskel

Tidsforskjellen mellom Norge og Ecuador/Galápagos varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid -7 timer (Galápagos - 8 timer)
Vintertid -6 timer (Galápagos - 7 timer)

Transport i Ecuador og Galápagos

Buss
Busser i Ecuador har ikke helt samme standard som vi kjenner fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med klimaanlegg der det er mulig.

Kano
På elvene i Amazonasregionen drar vi rundt i gode lokale kanoer, både motoriserte og ikke-motoriserte.

Cruiseskip
Vårt 16-personers cruiseskip er godt og komfortabelt med innkvartering i dobbeltlugarer med senger i ett plan og privat bad. Lugarene er ikke store, men til gjengjeld er det god plass på fellesarealer og soldekk. Transport til/fra land foregår i gummibåter, der bruk av redningsvest er obligatorisk. Siden den største delen av reisen mellom øyene foregår om natten, kan det være en god idé å ta med ørepropper, for maskinlyden kan være tilstrekkelig fremmed til å forstyrre nattesøvnen.

Prisnivå
Hva lommepenger angår, er det vår erfaring at man kan klare seg for ca. 140–160 kr per dag. Et slikt beløp kan dekke drikkevarer, mat og drikkepenger når dette ikke er inkludert i programmet.
Tips

På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips. I mange land er tipssystemet mer orga
nisert enn vi som nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individu
ell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer. Vi anslår et cirkabeløp for hvor mye tips det er alminnelig å gi i reiseprogrammet slik at man kan ta høyde for dette hjemmefra. Regn med å legge til 10–15 % i tips på den samlede regningen alt etter hvor tilfreds du har vært. I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pen
gene for hele turen og sørger for at de rette personene får de riktige beløpene.

Ved cruise gjelder andre regler, se det spesifikke programmet for reisen din.

Valuta og bankkort

Ecuador har dollar-økonomi – myntfoten heter amerikanske dollar (USD; 1 dollar = 100 cent). 1 USD = ca. 5,70 NOK. Sørg gjerne for å veksle mens du er hjemme.

Mastercard, Visa og American Express kan brukes som betalingsmiddel på de store hotellene og i visse butikker i Quito, men utenfor hovedstaden kan de bare brukes i noen få tilfeller. Flere steder legges det opptil 12 % på prisen når man betaler med kort.

Det er relativt greit å heve penger med bankkort i Quito, men vanskelig i mindre byer.

OBS! Bankkort kan ikke brukes til betaling av nasjonalparkavgifter ved innreise til Galápagos.

Elektrisitet
I Ecuador bruker man 110 volt og flate støpsler, som i USA. Sørg for å ha med et adaptersett hvis du ønsker å bruke medbrakt elektronisk utstyr.
Telefon og Internett
Ecuadors internasjonale landskode er +593. Internett-kafeer blir mer og mer utbredt, og det er lett og billig å benytte disse f.eks. i Quito. Telefon over Internett er også svært utbredt på disse Internett-kafeene, og man kan normalt ringe hjem til Norge for under 1 NOK per minutt. Noen hoteller tilbyr Internett-service mot betaling.
Hygiene
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme enkel. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsgele (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.
Takt og tone

Ecuador har en sterkt stigende turistindustri, som i dag utgjør en vesentlig del av landets samlede økonomi. Selv om vi da gir mange mennesker beskjeftigelse, skal vi alltid huske på at er gjester i et annet land og naturligvis må respektere befolkningen og dens kultur. Det finnes f.eks. fremdeles mange indianere som ikke ønsker å bli fotografert.

Det er også viktig å huske at de naturområdene vi besøker, er totalfredede reservater, opprettet til vern for dyr, planter og økosystemer. Det er strengt forbudt å samle inn eller skade planter, å forstyrre dyrs atferd og å ferdes utenfor de oppmerkede stiene. All form for avfall skal samles opp og tas med tilbake.

Når man skal på museums- eller kirkebesøk, må man alltid passe på å være tekkelig kledd med dekkede armer og ben for å vise respekt.

Røyking
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Ecuador har ikke helt samme rygepolitik som i Danmark. På barer og klubber er det i orden at ryge. For det meste respekteres det, hvis en restaurant har et ikke-ryger skilt fremme.
Maks. 15 deltagere

Drømmen om Ecuador og Galápagos

Drømmereise med cruise på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo.

4,7
  • 2 avreiser
  • 12 dager
  • Fra 84 998,–
fra Oslo