Fakta Colombia

Her finner du nyttig informasjon om blant annet vaksinasjoner, pass- og visumregler i forbindelse med din reise til Colombia.
 • Språk Spansk
 • Hovedstad Bogotá
 • Innbyggere 47, 2 mill.
 • Religion Romersk-katolisisme
 • Valuta Peso
 • Areal 1.141.748 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Colombia varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid -7 timer
Vintertid -6 timer

Transport i Colombia

Buss
Busser i Colombia har ikke helt samme standard som vi kjenner fra Europa, men vi sørger for å få en god standard på de bussene vi benytter.

Fly
På rundreisene våre i Colombia flyr vi ofte de lengre strekningene med innenriksfly. I så fall vil den danske reiselederen orientere reisedeltakerne om de praktiske forholdene ved innsjekking i lufthavn og om flytiden på den aktuelle strekningen.

Økonomi
Man kan få et godt måltid for ca. 80 kr og oppover, og hva lommepenger angår, er det vår erfaring at man kan klare seg for minimum 100 kr per dag. Ved kjøp av supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80–200 kr per dag per person være tilrådelig. Et slikt beløp kan dekke drikkevarer, postkort, frimerker, is og drikkepenger, men ta med litt ekstra hvis du planlegger å kjøpe med deg ting hjem.
Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips. I mange land er tipssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individuell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer. Vi anslår et cirkabeløp for hvor mye tips det er alminnelig å gi i reiseprogrammet slik at man kan ta høyde for dette hjemmefra. I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pengene for hele turen og sørger for at de rette personene får de riktige beløpene.

Barer, kafeer og nattklubber samt restauranter på hoteller vil ofte legge 10–15 % i "service charge" ovenpå de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen. Utover dette tillegget er det alminnelig kutyme å gi ytterligere 5 % av den samlede regningen i tips til servitøren.

Valuta og bankkort
Den colombianske myntfoten heter pesos (COP). Det er best å ta med seg kredittkort (Visa eller Mastercard) og ta ut pesos når man kommer fram. Det er minibanker de fleste steder vi kommer innom. Det er høyt gebyr på veksling av dollar, så det kan være lurt å bare ha med seg en liten mengde dollar som reserve. Man kan også betale med kredittkort på de fleste pene restauranter, i større butikker og lignende.
Elektrisitet
I Colombia bruker man 110 volt, som i USA. Normalt er det flate støpsler, men til tider kan det være forskjellige typer. Det er derfor tilrådelig å ta med et adaptersett med mange valgmuligheter.
Telefon og Internett

Colombias internasjonale landskode er +57. Det er dyrt å ringe hjem fra Colombia; sjekk med mobilselskapet ditt om dekning og priser for telefonering fra Colombia og mottak av oppringninger.

Internettkafeer finnes etter hvert i de fleste byer, men det er vår erfaring at det kan være vanskelig å finne tid til å besøke slike steder, unntatt på fridager eller etter endt program. De fleste hoteller i Colombia har Internett-service, men forbindelsen er ikke alltid like rask som hjemme.

Hygiene
I Colombia er hygienen på et lavere nivå enn i Vest-Europa, men hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen og på landet kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsgele (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.
Røyking
Under all flyging, tog- og busstransport er det røykeforbud. Likeledes vil det på de fleste restauranter og hoteller være røykeforbud. Sjekk derfor de siste røykereglene i Colombia med reiselederen.
Takt og tone

Kolombianerne er generelt svært åpne og tar imot turister med et smil. Det ligger ikke til dem å rette på folk, og de går ut fra at man som gjest selv har satt seg inn i hvordan man oppfører seg.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det at man respekterer lokal skikk og bruk. Viktigst av alt er naturvern. Ofte er de områdene vi besøker, totalfredet, og bevaringen av disse områdene har høyeste prioritet hos myndighetene og lokalbefolkningen. Følg derfor alltid reiselederens og lokalguidenes anvisninger.

Colombiareiser

 • Maks 24 deltagere

  Colombia – kjærlighet, kaffe og kulturarv

  Reis trygt med Albatros fra Bogotá over Andesfjellene til Medellín og Cartagena. Storslåtte opplevelse venter i Sør-Amerikas kanskje vakreste land

  • 4 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 40 998,–
  fra Bergen
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 19 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere