Reis til Colombia

Colombia har utrolig mye å by på både historisk, kulturelt og naturmessig. Fra de snødekte Andesfjellene og lavlandets tropiske regnskoger til den solrike karibiske kysten ligger naturopplevelsene bare og venter. I byene møter du spennende kolonitidarkitektur, og de vakre kaffeområdene lokker med grønne åkrer, smilende mennesker og herlig klima. Befolkningen er en blanding av etterkommere etter europeere, afrikanere og indianere. Med hver sin historie og kultur gjør disse folkegruppene Colombia til et fargerikt og spennende reiseland.

Innbyggere 47,2 mill.
Hovedstad Bogotá
Språk Spansk
Den røde fargen symboliserer blodet som ble spildt under uavhengighetskrigen mot Spania

Colombias natur

Colombia ligger i det nordvestlige hjørnet av Sør-Amerika og grenser til Panama, Venezuela, Brasil, Peru og Ecuador. Den nordlige kysten vender mot Det karibiske hav, den vestlige mot Stillehavet. I det vestlige Colombia deler Andesfjellene seg i tre mindre fjellkjeder som strekker seg fra nord til sør og deler landet i tre: vestskråningene, sentraldalen og mot øst lavlandet med Amazonas-jungelen og den store sumpsavannen Los Llanos. Colombia rommer mange forskjellige naturtyper fra høyalpine områder og vulkaner til tåkeregnskog, mangroveskog, ørken og savanne. Ved de karibiske kystene er det dessuten hvite sandstrender og korallrev. Med til Colombia hører også de idylliske øyene San Andres og Providencia, som ligger langt mot nord utenfor Nicaraguas kyst.

Colombias befolkning

Av Colombias 47 millioner innbyggere er de fleste romersk-katolske. Over halvparten er mestiser (av blandet europeisk og indiansk avstamming), og ellers finnes det hvite, mulatter, svarte og blandinger av svarte og indianere. På åtti- og nittitallet søkte mange seg inn til storbyene, spesielt Bogotá og Medellín, og dette skapte store slumområder i byene. Men dels har freden i landet betydd at mange har kunnet vende tilbake til landdistriktene, og dels er økonomien så markant forbedret at det også har hatt en positiv effekt på forholdene for de fattigste colombianerne.
Cartagena, Colombia

Colombias historie

I 1499 gikk de første spanierne i land i det som i dag er Nord-Colombia, og det første de la merke til, var indianernes mange smykker og kunsthåndverk i gull. Dette gav næring til myten om gullandet Eldorado, og de kolombianske kystene mottok et vell av spanske oppdagelsesreisende i løpet av årene. Colombia ble snart en spansk koloni under navnet Ny-Granada, som også dekket det nåværende Ecuador og Venezuela. Under hele koloniperioden gjorde de innfødte kolombianerne spredt og lite effektiv motstand mot spanierne. Det var først med Simón Bolívars motstandsstyrker at Colombia ble selvstendig. Den nye republikken, som fikk navnet Gran Colombia, ble opprettet i 1819 og omfattet også Ecuador, Venezuela, Peru og Panama.

Den nye republikken varte bare i 11 år, og i 1886 ble Colombia til den republikken som vi kjenner i dag. På 1900-tallet hadde den colombianske regjeringen spesielt utfordringer med geriljagrupper og narkotikahandel. Frem til sin død i 1993 var narkobaronen Pablo Escobar med på å skape et negativt bilde av landet. Befolkningen har alltid vært hjertevarm og levd etter kristne grunnverdier, selv i landets vanskeligste perioder. Nå er det fred, og lyse tider er endelig kommet til Colombia, som har den raskest voksende økonomien i Sør-Amerika.

Taganga, Colombia

Attraksjoner i Colombia

Hovedstaden Bogotá har futuristisk arkitektur, katedraler fra kolonitiden, ekstravagante varemagasiner og små gateboder på hvert hjørne. Det historiske kvartalet La Candelaria er Bogotás hjerte med sine mange kolonitidsbygninger, kirker og museer. Byens vakreste utsikt finner man på toppen av fjellet Cerro de Monserrate. En tur med kabelbane eller en times fottur i motbakke belønnes med flotte fotomuligheter. Havnebyen Cartagena på Colombias nordkyst er kjent for sin historie og sin skjønnhet. Den gamle kolonibyen er spekket med kirker og fine arkitekturperler langs de brolagte gatene.

Colombias nest største by, Medellín, er blitt kåret til verdens mest innovative by og vurderes som en av kontinentets beste byer å bo i. Det nye, moderne metrosystemet er spesielt vellykket siden man har klart å integrere noen av de fattige områdene i byens utkant, og befolkningen har nå enkel og billig adgang til arbeidsplasser og utdanning. I byen finner man også verdens største utstilling av den internasjonalt kjente kunstneren Fernando Boteros malerier og skulpturer.

Landets perle er det vakre kaffeområdet, der de grønne åkrene med kaffeplanter bølger nedover skråningene. Her opplever man en smilende og imøtekommende befolkning, flott natur og sjarmerende byer med arkitektur fra kolonitiden.

Colombiareiser

 • Maks 24 deltagere

  Colombia – kjærlighet, kaffe og kulturarv

  Reis trygt med Albatros fra Bogotá over Andesfjellene til Medellín og Cartagena. Storslåtte opplevelse venter i Sør-Amerikas kanskje vakreste land

  • 4 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 40 998,–
  fra Bergen
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 19 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden