Skjønne Sør-India

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Kolonihistorie, safari, tur med husbåt ved Indias Venezia – Kerala Backwaters – og 4 dagers badeferie

Bli med og opplev et annerledes India – i delstaten Kerala, en fortryllende mosaikk av historisk kolonitid, pulserende byliv, risplantasjer, fossefall i frodig regnskog og palmesus på tropiske strender.Vi tar deg med på en reise fra Cochins smale gater til den vakre Periyasjøen hvor vi med litt hell kan se elefanter ta seg en avkjølende dukkert. Vi overnatter på en husbåt og nyter livet på Keralas kanaler, opplever den tradisjonelle kathakalidansen og avslutter eventyret med fire uendelig avslappende dager på strandhotell i Kovalam. Her kan du slappe av til i palmesus og bølgebrus, unne deg en ayurvedabehandling eller kose deg med skalldyrsrestaurantenes overflod av hummer, reker og fersk fisk. Bli med til det fantastiske Kerala.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Indiske rupier

Dagsprogram 11 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Cochin. Byvandring i den gamle bydelen
Dag 3
Cochin. Mattancherry-palasset og kathakali-dans
Dag 4
Kochi – Munnar. Plantasjene og store naturopplevelser
Dag 5
Munnar. Lett vandring, fossefall og ville elefanter
Dag 6
Munnar– –Alleppey. Kerala Backwaters og innkvartering på husbåt
Dag 7
Alleppey–Kovalam. Innkvartering på kysthotell
Dag 8–10
Kovalam. Avslapning og strandliv
Dag 11
Trivandrum–Oslo

Hoteller

Uday Samudra Hotel

 • 227 rom
 • 5 restauranter
 • Wifi på hele resortet
 • Safe på rommet
 • 3 bassenger
 • Aircondition på alle rom

Med sin 17 kilometer lange kyststrekning og tre fantastiske hovedstrender er Kovalam et ferieparadis uten like. Navnet Kovalam betyr noe i retning av "kokospalmelund nært havet" – mer idyllisk blir det ikke! Og la deg ikke avskrekke av sandens noen ganger delvist svarte farge, det er nemlig ikke forurensing, men det svarte mineralet ilmenitt. 

Uday Samudra Hotel ligger i kystbyen Kovalam på Sør-Indias Malabarkyst. Langs strandpromenaden ut til Det arabiske hav ligger barene og restaurantene som perler på en snor og tilbyr frisk fisk, hummere og store reker – og en drink i solnedgangen, hvis det kunne friste. Har du lyst på litt byliv ligger delstatens hovedstad, Trivandrum, bare omkring 15 kilometer unna. Byen (med det offisielle navnet Thiruvananthapuram) ligger omgitt av frodiggrønne bakker og ble poetisk kalt for Indias evig grønne by av Mahatma Gandhi.

Uday Samudra Hotel er offisielt et 5-stjerners hotell. Vi har valgt å kalle det for 4-stjerners for ikke å skuffe noen. Hotellet består av 227 romfordelt på 4 etasjer. Hotellet har seks romtyper og vi bor i dobbeltrom i kategorien Deluxe room med utsikt til hage og basseng. Alle rom har terrasse eller balkong, eget bad og toalett, aircondition, tv, hårtørker og minibar. Det er te- og kaffefasiliteter på rommet, og wifi og safe er også til rådighet.

Les mer på hotellets nettsider: http://www.uds.co.in

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
32 998,–
Oslo
32 998,–
Oslo
32 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Om formiddagen setter vi kurs mot den indiske delstaten Kerala og byen Cochin, med mellomlanding i Doha.

Dag 2
Ankomst til Cochin. Byvandring i den gamle bydelen
Fiskenettet i Kochi havn

Vi er fremme midt om natten og begir oss straks til hotellet vårt. I delstaten Kerala kan hele 90 prosent av befolkningen lese og skrive, og det høye opplysningsnivået har blant annet ført til at barnedødeligheten er den laveste i hele India. Delstaten har også de mest utviklede sosiale forholdene. Cochin består av en ny og en gammel bydel som ligger rundt en fjord, og små ferger pendler dagen lang tvers over fjorden. Byen har i nyere tid vært kolonisert flere ganger – først av portugiserne, deretter av nederlenderne og siden av britene, før byen kom tilbake på indiske hender ved uavhengigheten i 1947. Hver eneste kolonimakt har satt sitt eget preg på byen.

Vi starter dagens program med å se oss rundt i Cochins gamle bydel. Vi går en tur gjennom de gamle smale smugene, som til dels bærer preg av at Cochin har vært en stor handelsby. Som noe spesielt har kristendommen stor utbredelse i dette området; blant annet finner vi Indias eldste kirke her. Den skal vi selvfølgelig se, sammen med den eneste synagogen på subkontinentet.Ved innseilingen til havnen fisker man med de berømte kinesiske garnene, som henger som store edderkopper over sitt spinn, og her kan vi nyte den praktfulle eksotiske stemningen med utsikt til Det arabiske hav.

Dag 3
Cochin. Mattancherry-palasset og kathakali-dans
kathakali-dans, Cochin

I dag besøker vi Mattancherry-palasset, som ble oppført av portugiserne i 1557. Palasset er bygd i tradisjonell Kerala-stil og har et helt særegent tempel midt på gårdsplassen. Det er viet til gudinnen Bhagavati. De vakre freskene på tempelveggene skildrer scener fra det store hinduiske eposet Ramayana, som handler om prinsen Rama, den sjuende fremtredelsesformen av guden Vishnu. Sist på dagen er det blitt tid til et besøk på et av Cochins berømte sentre for kathakali-dans. Denne dansen er helt spesiell for Kerala; den er svært fargerik og temperamentsfull og tar ofte utgangspunkt i fortellinger fra de gamle hinduiske skriftene.

Dag 4
Kochi – Munnar. Plantasjene og store naturopplevelser Kjøretur på ca. 130 km / 4 - 5 timer

Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen mot Munnar. Munnar ligger 2000 meter over havet og er et av de vakreste stedene i landet. Her finner vi te- og kaffefelt så langt øyet kan se, kun avbrutt av fargerike grønnsakshager.

Området var britenes foretrukne feriested i kolonitiden, og når man ser de vakre dalene og fjellene, den fargerike floraen og faunaen, og de vakre skogene, skjønner man hvorfor!

Vi besøker et lokalt te-museum for å lære mer om områdets fascinerende historie, før vi ankommer Munnar sent på ettermiddagen, som ligger i nærheten av den demmede Mattuppetty-sjøen.

Munnar ligger rundt 1600 meter over havet og er en del av den vestlige Ghats-fjellkjeden. Munnar kalles også "Kashmir i Sør-India" og har vært et populært reisemål i mange tiår.

Etter at vi har sjekket inn på det koselige hotellet vårt, spiser vi en god middag sammen.

Dag 5
Munnar. Lett vandring, fossefall og ville elefanter Kjøring på ca. 30 km / 2 - 3 timer

Vi spiser frokost og har en spennende dag i vente. I dag skal vi besøke området Kollukmalai. Her finner vi noen av de mest imponerende utsiktene over grenselandet mellom Kerala og Tamil Nadu. Ikke uten grunn kalles dette området også for mini-Sveits.

Vi har planlagt en liten vandretur på ca. 4 km i det vakre landskapet. Les mer om vandreturen under praktisk informasjon.

Etter vandreturen returnerer vi til hotellet vårt, og etter en lokal lunsj begir vi oss ut på nye eventyr. Denne gangen bytter vi ut bussen med jeeps når vi kjører langs de små veiene opp til den lille, idylliske landsbyen Anakulam, som er mest kjent for sin bestand av ville elefanter som holder til i området.

Vi stopper ved det såkalte "elephant arrival point" - en stor lysning med et enkelt tre i midten. Lysningen er dekket av stier som elefantene har gått på, og de store dyrene kommer ofte hit.

Nå fortsetter vi gjennom de enorme teplantasjene og stopper ved ett av områdets imponerende fossefall før vi, mette av opplevelser, drar tilbake til Munnar.

Vi avslutter dagen med en felles middag før vi, slitne men fulle av opplevelser, kan legge oss til ro.

Dag 6
Munnar– –Alleppey. Kerala Backwaters og innkvartering på husbåt
Ved Keralas bakevjer

Vi kjører sørover til byen Alleppey og er fremme ved middagstid. Hvis klisjeen "Indias Venezia" har en berettigelse noen steder, så er det her. I Alleppey er det flere kanaler enn gater, og man sover, lever og forflytter seg på vannet. Alleppeys bakhage utgjøres av Keralas såkalte backwaters – et enormt område der havet har kastet seg innover landet og skapt et helt system av innsjøer, laguner og småfjorder. Ganske mange av Alleppeys innbyggere bor på husbåter på byens mange kanaler, og det skal vi også! Vi drar ut i båt og opplever noen av de 900 kilometer lange snirklete vannveiene, som utgjør "the backwaters". Det vannrike området har i århundrer vært brukt som Sør-Indias motorveissystem, og de som bor i området, transporterer både seg selv og varene sine rundt med padlekraft.

Om bord på husbåten vår, som er overdekket med et tak av kokosfibrer, glir vi stillferdig rundt langs de palmekransede breddene mellom arbeidende fiskere og små landsbyer klemt inne på landtanger på få meters bredde. Hver båt inneholder fra tre til seks lugarer, og har egen kaptein, egen kokk og egne tjenere. Om natten vil båtene ligge ved kai.

Dag 7
Alleppey–Kovalam. Innkvartering på kysthotell
Kovalam

Vi kommer til Alleppey, stiger ut av husbåten og kjører videre til kystbyen Kovalam, der vi sjekker inn på et badehotell.Kovalam-området er med sin 17 kilometer lange kyststrekning og tre fantastiske hovedstrender et badeparadis uten like. Oversatt betyr Kovalam noe slikt som "kokospalmelund tett ved havet" – mer idyllisk blir det ikke! Og la deg ikke avskrekke av den noen ganger delvis svarte fargen på sanden – det er ikke forurensning, men bare det svarte mineralet ilmenitt som farger sanden.

Dag 8–10
Kovalam. Avslapning og strandliv
Slapp av og nyt livet!

Du har nå fire dager til å nyte livet her på Sør-Indias Malabarkyst. Langs strandpromenadern ut mot Det arabiske hav ligger barer og restauranter som perler på en snor og tilbyr fersk fisk, hummer og store reker – og en drink i solnedgangen, hvis det kunne friste!

Du kan også skjemme deg bort med en behandling i den 5000 år gamle ayurveda-tradisjonen, som i særlig grad blir holdt i hevd i Kerala. Formålet med ayurveda er å skape balanse mellom de tre livsenergiene – ild, luft og vann – og behandlingen består blant annet av massasje, dampbad, dietter og bruk av eteriske oljer.Ayurveda-tradisjonen finnes over det meste av India, men i Kerala er man spesielt oppmerksom på å følge de gamle forskriftene til punkt og prikke. En del restauranter i Kovalam har til og med spesialisert seg på å lage mat etter ayurvediske oppskrifter. Vårt eget hotell tilbyr forskjellige behandlinger, blant annet massasje, og ellers kan reiselederen anbefale behandlingssteder ute i byen, hvis det har interesse. (Ayurvediske behandlinger ikke ikke inkludert i reisens pris.)

Har du lyst til litt byliv, ligger delstatens hovedstad, Trivandrum, bare rundt 15 kilometer unna. Byen (med det offisielle navnet Thiruvananthapuram) ligger omgitt av frodiggrønne åser og ble av Mahatma Gandhi poetisk kalt Indias evig grønne by. Trivandrum er en forskerby, full av skoler, teknologiske institutter og University of Kerala, og den står for 80 prosent av delstatens eksport av IT-software. I tillegg har byen en dyrehage, museer og gallerier.

Dag 11
Trivandrum–Oslo

Svært tidlig om morgenen kjører vi til lufthavnen i Trivandrum for å begynne på hjemreisen. Vi kommer til Norge først på ettermiddagen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 32 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
6 998,–
Prisen inkluderer
 • Albatros-rejseleder.
 • Fly Oslo – Cochin og Trivandrum – Oslo. 
 • Utflukter jf. program.
 • 8 netter på gode hoteller i delt dobbeltrom.
 • 1 natt på 3-stjerners husbåt.
 • Helpensjon dag 1-5 og frokost daglig i Kovalam.
 • Skatter og avgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sykdomsavbestillingsforsikring 7% av reisens pris
 • Gouda Årsreiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til India kr. 650,-
 • Drikkevarer
 • Drikkepenger i India til guide, sjåfør og assistent (beregn ca. USD 50,-) 
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bør du opplyse om dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv sørge for innenriksforbindelse til avgangslufthavnen, og vi anbefaler da at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Håndverksutsalg

På reisen har vi innlagt enkelte besøk på små virksomheter og kooperativer som produserer noen av de tingene som kjennetegner India: tekstiler, marmor og juveler. Det vil naturligvis være mulighet for å handle på disse besøkene.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikringen har riktig dekning.Ved behov for ekstra reiseforsikring kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Forlengelse/endringer

Det er dessverre ikke mulig å forlenge eller endre ut- og hjemreise.

Mer om India

Her kan du finne ut mer om India: https://www.albatros.no/reisemaal/asia/india

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, tips og se om du trenger visum eller vaksinasjon.

Vedrørende visum til India

Les om visum i forbindelse med reiser til India her: https://www.albatros.no/reisemaal/asia/india/visum

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser