Vaksinasjoner India

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til India.

Nedenfor kan du se gode råd og anbefalinger fra lege Mogens Rishøy som driver Albatros Vaksinasjonsklinikk ved hovedkontoret i København. Anbefalingene er veiledende og kan brukes til å gi deg et overblikk over hvilke vaksiner som kan vise seg å være aktuelle. Din egen lege eller nærmeste vaksinasjonsklinikk vil gi de endelige anbefalinger.

Vaksiner
Kort reise, under 3 uker til turistområder: Hepatitt A - Difteri/stivkrampe
Reise over 3 uker, dessuten: Tyfus - evt. Hepatitt B - Japansk hjernebetennelse - Meningitt
Lengre opphold, dessuten: Hepatitt B - evt. Rabies (hundegalskap) - Tuberkulose

Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra gul feber-område. Tidligere måtte en vaksine mot gul feber fornyes hvert 10. år. Det er forandret nå, så en vaksine gjør deg immun mot gul feber hele livet.

Kolera
Ved reiser i India er det en god idé å bli vaksinert mot kolera. Man bruker preparatet Dukoral, som drikkes i to omganger med minst en ukes mellomrom. Den siste av de to vaksinene bør drikkes senest en uke innen avreise. I tillegg til kolera beskytter vaksinen også mot kolibakterier, som er den hyppigste årsaken til reisediarré. Vaksinen gir ca. 45% beskyttelse mot reisediarré.

Malaria
Det er bare en liten risiko for å bli smittet med malaria i India. I Nord-India, f.eks. området rundt Delhi, Jaipur og Agra, og sør i India er det ikke behov for å ta forebyggende malariamedisin. Det er tilstrekkelig å bruke myggspray med DEET eller AUTAN, bruke impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition. Malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.

Denguefeber
Viktig: Denguemyggen stikker hyppigst akkurat rundt soloppgang og solnedgang.
Det er denguefeber i hele India, også i byene.
Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN.

Imperiets Juvel

Tigre, templer og Taj Mahal – Nord-India servert på et sølvfat til en pris du ikke finner maken til!

4,6
  • 3 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 16 998,–
fra Oslo