Thailand og Kambodsja

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med oss ​​på en fascinerende reise gjennom Kambodsja og østlige Thailand, hvor et av turens mange høydepunkter er Khmer-tempelruinene ved Angkor Wat.

Litt utenfor Kambodsjas hovedstad Phnom Penh kan sporene etter Pol Pots grusomme regime fortsatt sees når vi besøker 'The Killing Fields'. Vi legger også veien forbi den sjarmerende kystbyen Kompot, som oser av gammel fransk kolonihistorie.

Underveis skal vi også nyte de landlige omgivelsene og utforske de mange spennende byene, hvor vi kommer tett på den imøtekommende kambodsjanske befolkningen. Vi møter dem når vi besøker de lokale markedene, flytende landsbyer og på de lokale små restaurantene.

Reisen begynner med en dag i Thailand og vi avslutter også i Thailand med noen avslappende dager ved Siambukta.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta THB

Dagsprogram 15 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst Bangkok, Thailand. Videre til Chantaburi. Velkomstmiddag
Dag 3
Chantaburi - Battambang, Kambodsja. Killing Caves og Bat Cave
Dag 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan-tempelet
Dag 5
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 6
Siem Reap. Flytende landsby på Tonle Sap-sjøen og tid på egen hånd
Dag 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville og sightseeing i sykkeltaxi
Dag 8
Phnom Penh. Bytur med det kongeslottet, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Dag 9
Phnom Penh – Kampot. Pepperplantasje og gå rundt Kampot
Dag 10
Kampot. Utflukt til Rabbit Island
Dag 11
Kampot – Siambukten i Thailand
Dag 12–13
Avslapping ved Thailandbukten
Dag 14
Siambukta og avreise fra Bangkok
Dag 15
Ankomst Oslo

Hoteller

Centara Chaan Talay Resort & Villas.

Centara Chaan Talay Resort & Villas ligger på det thailandske fastlandet nær grensen til Kambodsja og ca. 40 km fra Trat, som er nærmeste større by. Feriestedet er omgitt av rolige og vakre omgivelser og ligger helt ned til stranden. Stranden her er preget av tidevannet og som oftest om morgenen vil vannet nå helt opp til utkanten av feriestedet. I løpet av ettermiddagen snur vannet (avhengig av sesongen).

Hotellets beliggenhet gir en utrolig fredelig atmosfære. Det er ærlig talt ikke mange utfluktsmål i nærheten, og heller ikke lokale butikker eller restauranter. Heldigvis finnes det (i tillegg til stranden) et innbydende basseng som er et opplagt sted å tilbringe noen avslappende dager.

Frokost inntas i den koselige åpne restauranten og herfra serveres både lunsj og middag, hvor du kan velge mellom både lokale og vestlige retter.

Romtype:
Vi bor i den såkalte 'Family Suite Garden View' som har utsikt over de frodige grønne omgivelsene. Rommene er nesten 60m2 store og har alle en liten balkong/terrasse. Det er gratis wifi og a/c på rommet.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
28 998,–
Oslo
27 998,–
Oslo
29 998,–
Oslo
28 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Norge og overnatter på flyet.

Dag 2
Ankomst Bangkok, Thailand. Videre til Chantaburi. Velkomstmiddag

Vi lander i Bangkok og fortsetter østover med buss mot byen Chanthaburi i Chanthaburi-provinsen. Bussturen tar cirka 3 timer, og underveis forklarer reiselederen vår mer om de praktiske detaljene vedr. de mange eventyrene som venter oss. Vel fremme i byen Chanthaburi kjører vi direkte til hotellet vårt, og etter vi har sjekket inn og eventuelt tatt en forfriskende dusj går vi en tur rundt i byen. Byens innbyggere består av thailendere, burmesere, kinesere og vietnamesere. Franskmennene har også satt sitt preg på byen fra perioden 1893-1904, da de okkuperte den. Vi spiser velkomstmiddag på hotellet og får oss en god natts søvn.

MERK – Avhengig av ankomsttid i Bangkok, kan byturen i Chantaburi bli utsatt til neste morgen.

Dag 3
Chantaburi - Battambang, Kambodsja. Killing Caves og Bat Cave

Før vi forlater byen, passerer vi den gotiske kirken, Catheeral of the Immaculate Conception, som er en rest fra den franske okkupasjonen. I dag er det Thailands største katolske kirke, og selv om vi kjenner katedraler fra Europa, er det fascinerende å oppleve den store strukturen i denne relativt lille byen. Etter et kort fotostopp besøker vi et lokalt frukt- og grønnsaksmarked før vi kjører mot den kambodsjanske grensen.

Etter å ha gjennomført grenseformalitetene kjører vi til Battambang, Kambodsjas nest største by med rundt 200 000 innbyggere. Byen er også handelssentrum for de store jordbruksområdene vest for den store Tonle Sap-innsjøen.

Etter lunsj går vi en tur rundt i byen, som byr på rikelig med vakker og godt bevart fransk koloniarkitektur, f.eks. den tidligere guvernørboligen. Vi besøker også en liten landsby litt utenfor byen, hvor de lokale innbyggerne viser oss rundt og gir oss et innblikk i hverdagen deres.

Ikke langt herfra ligger Phnom Sampeaus, som er en serie med huleformasjoner. Her skal vi for første gang fordype oss i Kambodsjas mørke kapittel under Pol Pot når vi besøker de såkalte Killing Caves. Grottene her hadde samme funksjon som massegravene ved Killing Fields like utenfor hovedstaden Phnom Penh – altså et henrettelsessted. Det er anslått at rundt 10 000 mennesker endte sine dager her og likene ble forsøkt gjemt bort i hulene. Vi skal se knokler og hodeskaller fra leger, lærere og andre intellektuelle som ble ansett som fiender av regimet.

Etter dette dystre innblikket i historien går vi til flaggermushulen, som ligger i samme område. Når dagen nærmer seg slutten og skumringen sakte setter inn, våkner flaggermusene og går på jakt etter insekter. Det er et fascinerende syn å se de tusenvis av flaggermus i store flokker som flyr ut av hulen. Etter dagens opplevelser kjører vi tilbake til Battambang og hotellet vårt.

Dag 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan-tempelet

Vi forlater Battambang etter frokost og kjører mot Siem Reap. Litt utenfor Battambang får vi en liten smakebit på hva som venter oss i Siem Reap når vi besøker tempelet Wat Phnom Banan, som er en mindre versjon av det kjente Angkor Wat-tempelet. Templet ble bygget av kong Jarvarman VII og ligger på toppen av en 400 meter høy ås med en fantastisk utsikt over landskapet. Vi fortsetter deretter mot Siem Reap. Vi ankommer på ettermiddagen og resten av dagen er på egenhånd.

Dag 5
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Soloppgang over Angkor Wat

I dag skal vi besøke Angkor Thom, den siste hovedstaden i Khmer-riket, bygget på 1100-tallet under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omgitt av en firkantet, åtte meter høy mur. Etter å ha passert inngangsporten flankert av imponerende elefanter, beveger vi oss inn i Bayon-tempelet, som ligger midt i sentrum av byen. Templet har 54 tårn med utskårne gåtefulle ansikter, som symboliserer de 54 provinsene i det store Khmer-riket. Vi vil også se vakre relieffer på Terrace of the Elephants og Terrace of the Leper King. Vi vil også passere det minneverdige og pittoreske Ta Prohm-tempelet, som har blitt bevart slik det ble funnet – halvparten i ruiner og overgrodd med jungeltrær og slyngplanter. Det er helt fantastisk å se hvordan naturen sakte har hevdet sin rett til å vokse – uansett om overflaten er gammel murstein.Ved middagstid er vi tilbake til hotellet vårt og tar en lang lunsjpause, hvor det også blir tid til å slappe av litt kl. bassenget med en god bok På ettermiddagen bytter vi buss til en tuk-tuk og kjører til den fantastiske tempelbyen Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dekker 20 x 50 kilometer og var på 800-1300-tallet hovedstaden i det mektige Khmer-riket, hvis makt og kulturelle innflytelse nådde langt inn i landene rundt.

Angkor Wat selv er bare det største av mange templer, selv om det har gitt navn til hele området. Angkor Wat er en av de strukturene som fortsetter å forbløffe besøkende, og etterlater ingen tvil om at Khmer-imperiet hadde sin rettmessige storhetstid. Hvis været tillater det, vil vi nyte solnedgangen over rismarkene fra de vakre tempelområdene før vi returnerer til hotellet.

Dag 6
Siem Reap. Flytende landsby på Tonle Sap-sjøen og tid på egen hånd

I dag kjører vi ut på landsbygda for å bli kjent med noen av de lokale Khmer-landsbyene for å se nærmere på deres levesett. Vi ser hvordan lokalbefolkningen dyrker de ulike grønnsakene og hvordan oppdrett av både kyllinger og ender er en viktig del av hverdagen deres. Vi vil også finne ut hvordan de tilbereder "sticky rice" i bambusrør. Vi spiser en lokal lunsj her i landsbyen og legger veien forbi landsbyens gamle pagode. Hvis vi er heldige kan vi bli velsignet av den lokale munken.

Vi tar farvel med vertene våre og kjører til Tonle Sap-sjøen, den største ferskvannsinnsjøen i Sørøst-Asia og en del av Mekong-elvesystemet. Elven er den eneste i verden hvis strøm endrer retning to ganger i året, og sommermonsunregnet gjør at innsjøen firedobles størrelsen. Her besøker vi en landsby med ca. 6000 innbyggere som bokstavelig talt bor på vannet. Alle hus, fra boliger og restauranter til butikker og skoler, er enten husbåter eller står på påler. Innbyggerne lever først og fremst av fiske, og i regntiden forvandles byens gater til kanaler og småbåter må brukes for å komme seg rundt.

Etter landsbybesøkene går vi tilbake til Siem Reap og har resten av dagen på egenhånd til å rusle rundt i byen – eller kanskje friste hotellets svømmebasseng.

Dag 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville og sightseeing i sykkeltaxi
Frityrstekte edderkopper er en delikatesse i Kambodsja

Vi forlater Siem Reap og kjører mot Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. På vei til Phnom Penh gjør vi et stopp i byen Skuon – også kalt Spiderville. Her er den lokale spesialiteten frityrstekte edderkopper av betydelig størrelse. Du kan bare "nyte" det eksotiske måltidet med øynene, med mindre du vil smake på det. Ved ankomst Phnom Penh kjører vi til hotellet vårt og sjekker inn og tar oss en avslappende sykkeltaxi-tur rundt i landets hovedstad. De tidligere franske koloniherrene har satt et tydelig preg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med sine brede bulevarder ble en gang regnet som den vakreste byen i Indokina. De historiske hendelsene og landets mangel på ressurser har imidlertid ført til at kun noen få av de gamle franske kolonibygningene har blitt vedlikeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne metropol.

Dag 8
Phnom Penh. Bytur med det kongeslottet, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Tuol Sleng-museet i Phnom Penh

I dag besøker vi det imponerende kongeslottet fra 1866, som er Kambodsjas svar på Grand Palace i Bangkok. Siden kongen fortsatt bor her, er selvfølgelig ikke hele slottet åpent for publikum. Ved siden av slottet ligger Sølvpagoden, oppkalt etter de 5000 tunge sølvflisene som dekker pagodens gulv. Det finnes også en spennende samling av Buddha-figurer i gull, sølv, bronse og krystall.

Senere fordyper vi oss i Kambodsjas triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøker Tuol Svay Prey High School, som i 1975 ble omgjort til et fengsel av Røde Khmer og fikk navnet S-21 (Security Prison 21). I perioden 1975-1978 fungerte fengselet som torturkammer, og for mer enn 17 000 mennesker var oppholdet i S-21 siste stopp før det ble fraktet videre til utryddelsesleiren ved Choeung Ek (i dag kjent som The Killing Fields ).

I dag er S-21 forvandlet til Tuol Sleng-museet til minne om grusomhetene som fant sted under Røde Khmer. Alle fangene som oppholdt seg her ble fotografert. På veggene vises portrettene, og desperasjon er malt i ansiktene deres. Stedet er virkelig deprimerende å besøke og minner oss om de mørkeste sidene av menneskeheten.

Vi kjører til The Killing Fields ved Choeung Ek omtrent 15 kilometer fra sentrum av Phnom Penh. I dag er stedet ekstremt fredelig, men i disse feltene ble tusenvis av mennesker mishandlet og brutalt henrettet under Røde Khmer. Ofrenes lidelser og historie minnes på stedet ved et høyt tårn med hodeskaller fra bare noen av menneskene som endte sine dager i massegravene på en urovekkende måte.

Dag 9
Phnom Penh – Kampot. Pepperplantasje og gå rundt Kampot

Vi forlater hovedstaden og beveger oss sørover mot Kampot.

Kampot er hovedstaden i provinsen med samme navn, og ligger kun 5 km fra Siambukta. Under fransk styre var byen den viktigste havnen i landet, men i dagens Kambodsja har byen Sihanoukville overtatt den posisjonen.

I dag er Kampot mest kjent for sin pepper. Kampot pepper anses å være blant verdens beste kvalitets pepper og pepper eksporteres fra regionen til hele verden.

Vi stopper ved en av småbrukene hvor pepperen dyrkes. Det varme og fuktige klimaet gir optimale forhold for dyrking av paprikaen, og vi ser hvordan de modne pepperkornene blir nøye plukket, tørket og håndsortert før de pakkes. En prosess som krever mye tid og manuelt arbeid, noe som er en av grunnene til at Kampot pepper er en av de dyreste peppersortene på markedet.

Vi får en omvisning på gården og lærer mye mer om dyrking av pepper og forskjellene mellom sort, rød og hvit Kampot pepper og hvordan de ulike sortene skal brukes.

Herfra kjører vi videre gjennom landlige omgivelser til vi kommer til selve byen Kampot og sjekker inn på hotellet vårt. På ettermiddagen tar vi en rolig spasertur gjennom byen, og som i mange av Kambodsjas provinsbyer, er franskmennenes tidligere tilstedeværelse tydelig med mange bygninger i fransk kolonistil. (Det arbeides med å få byen på UNESCOs verdensarvliste). Turen vår tar oss forbi byens vakreste bygninger, bl.a hjemmet til den tidligere franske guvernøren og rådhuset. Det er mange små kafeer og restauranter i Kampot, og hvis vi er heldige kan vi nyte en forfriskning med utsikt over Kampot-elven mens solen sakte går ned.

Dag 10
Kampot. Utflukt til Rabbit Island

I dag skal vi på en liten utflukt fra Kampot. Vi kjører til kystbyen Kep ca. 30 km fra Kampot. Her ser vi et veldig lokalt krabbemarked, hvor de lokale fiskerne prøver å selge dagens (krabbe)fangst. Det er som sagt et veldig enkelt og lokalt marked hvor bodene og husene er bygd opp av små treskur – noen plassert på påler i vannet.

Fra Kep på fastlandet hopper vi om bord i en lokal fiskebåt som tar oss til øya Rabbit Island, en seiltur på ca. 30 minutter.

Rabbit Island er en liten, fredelig øy med innbydende hvite strender og svaiende palmer. Øya er fortsatt relativt uberørt, selv om det er små primitive overnattingssteder på øya. Det finnes også mindre lokale kafeer/restauranter som selger enkle retter og kalde drikker. Vi tilbringer noen timer på øya og det blir god tid til å bade, sole seg eller gå på oppdagelsesferd på øya. (Husk badetøy og håndkle). Vi spiser en medbrakt piknik sammen på øya før vi forlater øya på ettermiddagen og seiler tilbake til fastlandet og kjører derfra tilbake til hotellet vårt i Kampot.

Dag 11
Kampot – Siambukten i Thailand

Det er på tide å forlate Kampot og Kambodsja. Vi kjører gjennom det vakre landskapet, vekselvis langs kysten, gjennom jordbruksland og skog.

Først på ettermiddagen når vi grensen mellom Kambodsja og Thailand og snart er vi tilbake på thailandsk jord. Når vi har kommet oss over grenseformalitetene, har vi ikke langt til hotellet vårt ved Siambukta.

Vel fremme på hotellet får vi vist rommene våre. Hotellet er ganske isolert og det er ærlig talt ikke mange utfluktsmuligheter fra hotellet. Til gjengjeld har hotellet et innbydende basseng og ligger helt ned til stranden, så de siste dagene her kan passende brukes til å slappe av og fordøye reisens mange inntrykk.

Dag 12–13
Avslapping ved Thailandbukten

De neste dagene bestemmer du helt selv hvordan tiden skal gå. Stranden eller bassenget er et opplagt sted å tilbringe dagen, kanskje med en god bok og en kjølig drink.

Dag 14
Siambukta og avreise fra Bangkok

Vi har morgenen til å nyte det siste av Thailands sol og varme, før vi igjen setter kursen mot Bangkok, hvorfra vi skal fly hjem.

Dag 15
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 27 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Bangkok t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj x 10 (dag 2–11)
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Visum til Kambodsja (ved innreise)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 50 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer informasjon her:

Thailand: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/thailand

Kambodsja: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/kambodsja

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser