Reis til Namibia

Namibia er kjent for verdens høyeste sanddyner i den fantastiske namibiske ørkenen. Men i tillegg til kilometerlange strekninger med gylne sanddyner er det afrikanske landet rikt på nasjonalparker med utallige dyrearter, en kyst omgitt av mystikk, og interessante arkitektoniske levninger fra den tiden da Tyskland var en kolonimakt.

Innbyggere 2,2 mill.
Hovedstad Windhoek
Språk Engelsk
Fargene representerer de to største politiske partiene.
Visste du...

at Namibia er hjemsted for verdens største konsentrasjon av viltlevende geparder? Gepardene holder særlig til i det sentrale og nordøstlige Namibia.

at den beryktede Skeleton Coast har sitt navn av to forskjellige årsaker? Både antall skipsvrak langs den øde kysten og knoklene fra strandede hvaler har gitt den det uhyggelige navnet.

Namibias historie og natur

Namibia ligger ut mot Atlanterhavet og grenser til Angola og Zambia i nord, Botswana i øst og Sør-Afrika i sør. Landet har en fin infrastruktur som gjør det lett å reise rundt i eller å ta seg inn i nabolandene. Namibia fikk selvstendighet fra tyskerne etter andre verdenskrig, men bare for kort etter å bli annektert av Sør-Afrika. Ikke før i 1990 ble de første frie valgene holdt. De historiske etterlevningene etter tiden under tyske kolonister kommer arkitektonisk til uttrykk rundt hovedstaden Windhoek, som ligger midt i landet og huser rundt 160 000 av landets knapt 2 millioner innbyggere. Byen er imidlertid også kjent for sin rike flora. I motsetning til de fleste andre steder i landet er Windhoek nemlig begavet med svingende temperatur og rikelige regnmengder i et land som har strålende sol 300 dager i året.

Namibias stammefolk

Namibias befolkning omfatter minst elleve forskjellige etniske grupper. Medlemmene av himbastammen utfører sjelden dagens gjøremål iført mer enn et lendeklede. Himbaene har holdt fast ved sin nakenkultur selv om tyske misjonærer brutalt forsøkte å overbevise dem om noe annet. Himbalandsbyene i Namibias ørken er et levende bevis på at globaliseringens ensretting ikke har satt seg igjennom overalt. Ørkenstammebrødrene deres, hereroene, har vist sin trass på en helt annen måte – de har gjort det til et særkjenne å etterligne de tyske farmernes klesmote, men på en overdrevent karikert måte. Møter man noen med skjørt i mange lag og store hatter utstyrt med kuhorn, er det sannsynligvis en hilsen fra hererostammen til de tidligere kvegavlende undertrykkerne.

Namibias attraksjoner

Foruten møtet med verdens største sanddyner kan ferien i Namibia krydres med en tur til en av de mange nasjonalparkene. I den mer enn 22 000 kvadratkilometer store Etosha Nasjonalpark kan man se en stor variasjon av ville dyr, deriblant elefanter, løver, sjiraffer, sebraer og leoparder. Mellom mai og september er det størst sjanse til å se flamingoer rundt parkens vannhull, og disse vintermånedene er i det hele tatt den mest behagelige tiden å oppholde seg i parken på. Fra desember til mars blir det ofte så varmt i Namibia at det kan være ulidelig å oppholde seg i ørkenområdet, som utgjør det meste av landets areal. Får man nok av ørken, kan man fortsette reisen ut til kysten med det lokkende navnet Skjelettkysten. Den er kjent og beryktet for de mange skipsvrakene som i tidens løp er blitt skyllet inn på land, og som medvirker til at stedet er omspunnet av mystikk og gamle sagn. Det er mulig å besøke flere av skipsvrakene. Dessuten er det lett å bli forført av Kalahariørkenens buskmenn, pelsselene og delfinene i Benguelabukta, eller av Fish River Canyon – Namibias svar på Grand Canyon i USA.

Namibiareiser

 • Namibias røde ørkensand

  Namibias røde ørken, den idylliske kystbyen Swakopmund og verdensberømte Etosha nasjonalpark

  4,1
  • 03-10-2024
  • 13 dager
  • 42 998,–
  fra Oslo
 • Rovos Rail gjennom Namibia

  Verdens mest eksklusive togreise fra Sør-Afrika til Namibia med blant annet safari i det makeløse Sossusvlei og Etosha nasjonalpark og besøk i Fish River Canyon

  4,9
  • 27-04-2024
  • 18 dager
  • 144 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden