Reis til Tanzania

Tanzanias praktfulle nasjonalparker og naturområder er blant de aller beste i Afrika. Serengetis savanner virker ofte nærmest uendelige, med kjempestore steiner og klippefremspring som eneste variasjon i det flate landskapet. De spredte steinene er faktisk restene av grunnfjellet, som nesten er erodert bort. Rundt disse eroderte restene yrer det av liv. Løver og leoparder finner behagelig skygge på dagen, lune, solvarmede steiner på de kalde nettene og fremragende utsikt over hele jaktområdet sitt.

Innbyggere 51,8 mill.
Hovedstad Dodoma
Språk Kiswahili
Den grønne fargen representerer fastlandet og den blå symboliserer Zanzibar.
Visste du...

at det praktfulle Kilimanjaro har hele tre trekk som utmerker det? Det er Tanzanias høyeste fjell, Afrikas høyeste fjell og det høyeste enkeltstående fjellet på kloden.

at Serengeti er på UNESCOs verdensarvliste? Serengeti har den største konsentrasjonen av storvilt, ikke bare i Tanzania, men på hele kloden.

Safari i Tanzania

Nedenfor Afrikas tak ligger Øst-Afrikas største land med kun 37 millioner innbyggere: Døsende løvefamilier som dukker opp av morgentåken på Serengeti-slettene, hyener som venter på å få klørne i et lett bytte, en viril sebrahann med et harem av hunner som beiter det lave gresset. Serengeti har den største konsentrasjonen av storvilt, ikke bare i Tanzania, men på hele jorden. På et areal som er dobbelt så stort som Vest-Agder, og hvor nordspissen blir til Masai Mara i Kenya, kan man daglig oppleve en million gnuer og flere hundretusener av sebraer som får selskap av et utall rovdyr lengre oppe i næringskjeden. Safariferien kan passendes forlenges i Ngorongoro-krateret, som ligger som en forlengelse av Serengeti. Her manøvrerer Land Rovere seg nedover de bratte kraterveggene, mens det som ved første øyekast ligner små, svarte prikker, forvandler seg til tusenvis av stripete sebraer og hvitflekkete gnuer. Innenfor en diameter på 22 kilometer finner du stort sett alle savannens dyr, og her er det gode muligheter for å på kort tid oppleve The big five: løver, elefanter, bøfler, nesehorn og leoparder. Heller ikke ved Lake Manyara er det mangel på vilt. Det vakre sjø- og sumpområdet, som innrammes av mahognitrær, akasier, våtmarker og varme kilder, er spesielt berømt for sitt fugleliv og sine treklatrende løver. Men her finnes også flodhester, bøfler og giraffer.

Kilimanjaro

Hvis man er ute etter barske, fysiske utfordringer, overjordiske utsikter og prestasjoner med uendelig skrytepotensiale, er Kilimanjaro den opplagte løsningen. På turen opp Afrikas høyeste fjell er hvert eneste skritt en kraftanstrengelse. Frosten prikker som nåler inn i huden, isbreene funkler og den eneste lyden som akkompagnerer skrittene, er spredte fjellskred lengre fremme. Fra den isende kulden på toppen av Kilimanjaro, kjennes Zanzibars krydderbasarer, korallrevene og den solsvette savannen uendelig langt borte. Men det er de ikke. Og synet er verdt alle anstrengelsene.
Basar, Big Five-safari og badeferie

Andre attraksjoner i Tanzania

Tanzania har verdens lengste ferskvannssjø, Lake Tanganyika, som er 677 km lang og 50 km bred. Utenfor Tanzanias kyst ligger den lille eksotiske øyen, Zanzibar, der monsunvinden sørger for å kaste krydderduftene rundt i alle avkroker. På Darajani-markedet i Zanzibars hovedby Stone Town, kan man prute på alt som vokser vilt rundt omkring på den gamle slaveøya: muskatnøtter, kanel, pepper, ingefær, kryddernelliker og vanilje, men også zanzibarepler, druer, kokosnøtter, mango, pasjonsfrukt og mye mer. Øya skaper, på samme måten som kysten i Kenya, en perfekt ramme rundt en avslappende og solrik avslutning på en safarireise. Korallrev, perlemorshvite strender, Guezza-aper i Jozani Forest, delfinturer på øyas sørligste kyst og dramatiske historier om slavehandleren Tippu Tip som hadde mer enn 10 000 slaver under seg, er alt sammen uten tvil med på å gjøre Zanzibar til en drømmedestinasjon.

Tanzaniareiser

Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden