Reis til St. Maarten

St. Maarten har vært bebodd i hundrevis av år. Nå er øya mest kjent for sine vakre strender, nattelivet og selvfølgelig også det behagelige havet, som omfatter denne lille del av Nederland - i Karibien.

Innbyggere 73 000
Hovedstad Philipsburg
Språk Fransk, engelsk og nederlandsk
Visste du...
at St. Maarten er den minste øya i verden som deles av to suverene regjeringer, den nederlandske og franske?
at øya har hele 37 vakre og unike strender?

Natur og klima på St. Maarten

St. Maarten ligger som en del av de østlige karibiske øyer, med Anguilla mot nord og Saba og Sint Eustatius mod sør. St. Maarten er fylt med små laguner og på den vestlige del av øya finner man også en av Karibias største lukkede bukter; nemlig Simpson Bay Lagoon. Den indre delen av St. Maarten huser Sic Paradis som med sine 424 meter er øyas høyeste fjell. Her kan man gå på vandreturer i den vakre natur og oppleve utsikter som med garanti tar pusten fra selv den mest bereiste gjest. Til tross for den vakre utsikt fra øyas indre er det hovedsaklig kysten som tiltrekker seg de fleste besøkende.

St. Maartens historie

St. Martins navn stammer tilbake fra 1493, hvor Columbus gikk i land på øya som den gang hadde navnet Sualouiga. Ettersom dette var den 11. november som også er Morten's aften besluttet man å oppkalle øya etter helgenen som i den katolske del av verden heter St. Martin. Men det var franskmenn og nederlendere som endte opp med å erobre St. Martin og siden dele øya mellom seg. Det betyr at St. Martin er innehaver av en særegen verdensrekord, for den er det minste stykke land i verden som deles av to nasjoner. Den nordlige del av øya er fransk og kalles Saint-Martin, mens den sørlige - St. Maarten - har en fortid som nederlandsk koloni og som del av De Nederlandske Antiller. St. Maarten oppnådde pr. 1. oktober 2010 selvstyre innenfor Kongeriket Nederlandene. St. Maarten er etterhvert også blitt den mest etnisk mangfoldige øy i Karibia, og med en stadig voksende turistindustri snakkes det nå over 80 forskjellige språk på øya.

Severdigheter i St. Maarten

Har du bruk for en motpol til de øvrige karibiske historie- og naturopplevelser så skal du reise til St. Maarten. Her venter kjempestore ferieresorts, glitrende shoppingsentre, kasinoer, nattklubber og restauranter med alt fra fastfood til gourmetretter. Hovedstaden Philipsburg er hyggelig og er et paradis for den som har lyst til å slentre rundt og kikke på gateliv og butikker. Byens museum gir et innblikk i øyas historie med gjenstander fra den gang øya var bebodd av arawak-indianerne til den kom under plantasjeeiernes behandling. Og dessuten er St. Maarten nærmest pakket inn i laguner med hvit og bløt sand som ender i Det Karibiske Havs turkisblå, badevannstempererte bølger. Får man lyst til lidt fransk gastronomi kan man alltid ta seg over grensen til den franske delen av øya.
Del denne siden