Reis til Mexico

I Mexico får du opplevelser for livet, uansett om du foretrekker det kulturelle eller naturen. Tidligere hersket aztekerne i området rundt Mexico City, mens mayaene hørte til sørpå i grenselandet til Guatemala. Indianerkulturens avløsere, de spanske koloniherrene, har etterlatt sjarmerende koloniarkitektur. Og så er det selvfølgelig naturen med sine dype kløfter, himmelhøye fjell, frodige regnskoger, vulkaner, kaktusbevokste ørkener og paradisiske sandstrender.

Innbyggere 123,1 mill.
Hovedstad Mexico City
Språk Spansk
Figuren i midten henviser til en aztekisk legende om tilblivelsen av Mexico City.
Visste du...

at det eldste universitetet på begge de amerikanske kontinentene ligger i Mexico? Universitetet heter Universidad Nacional Autónoma de México og ble grunnlagt i 1551.

at mange mayaruiner i Chiapas-regionen ble gravd ut av en dansk arkeolog som het Frans Blom? Huset hans, Casa Na Bolom i San Cristobal de las Casas, er nå museum og hotell.

Mexicos byer

Mexico er utadvent, sydende, boblende byliv med besnærende, menneskevrimlende gater, hektiske zocaloer (sentrale plasser) og vakre arkitektoniske spor fra fortiden. Byen Oaxaca i staten med samme navn, er et slikt sted, og finnes på UNESCOs liste over bevaringsverdig kulturarv. Foruten fargerike fasader, plasser fulle av livlige, velbesøkte restauranter og kaffebarer, samt håpefulle handelsmenn som prøver å selge deg alt mellom himmel og jord, finnes det også mange interessante kirker og museer å gå på oppdagelse i. Oaxaca ligger på en slette ca. 500 kilometer sør for en av verdens største metropoler, hovedstaden Mexico by, som med sine 23 millioner innbyggere (en femtedel av Mexicos befolkning) rommer både ufattelig rikdom og ubegripelig fattigdom, arkitektoniske perler og slumkvarterer, vakre, grønne parker og kraftig luftforurensing.

Mexicos indianer­kulturer

En reise til Mexico by er også et glimrende utgangspunkt for en rundtur i maya- og aztekerkulturene. Ikke langt fra Mexico by på en slette på 2000 meters høyde, finner man nemlig Teotihuacan, hvor de to himmelhøye monumentene Solens og Månens pyramider står som monumenter over en tid da prester ofret mennesker for å tilfredsstille den guddommelige solen. Solens pyramide er verdens tredje største pyramide, og herfra har man en berusende utsikt over pyramider, templer og de omkringliggende slettene og fjellene. Opplev også Chiapas og Yucatáns tropelandskap med mystifiserende Palenque, der mayaruiner og statuer blander seg med frodig regnskog. Et annet spennende mayaruinkompleks er Chichen Itza på Yucatán-halvøya, som stammer fra det 6. århundre. Det er mye å oppleve i dette store nordamerikanske landet som i nord grenser til USA, i sør til Guatemala og Belize, i vest til Stillehavet og i øst til Mexicogulfen og Det karibiske hav.
San Jan Chamula-markedet i Chiapas

Mexicos stillehavskyst

Under det beskyttende, lett svaiende palmetaket kan man kose seg med en liquado (en meksikansk milkshake) og nyte livet på kanten av Stillehavet, f.eks. i Puerto Vallarta, der man i vintermånedene også kan være heldig å støte på pukkelhvaler. Det mest populære feriestedet på Mexicos kyststrekning mot Stillehavet er likevel Acapulco, der strendene er fantastiske og det asurblå vannet like vakkert. Slik har det vært helt siden en ung Elvis Presley i begynnelsen av 1960-årene var med på å markedsføre stedet på film i "Fun in Acapulco". Acapulco består egentlig av tre områder: Playa Revolcadero tett ved flyplassen med den frodige tropiske lagunen, nord for det ligger Puerto Marquis med sin luksuriøse Acapulco Diamante resort og det som de fleste betrakter som det "ekte" Acapulco, nemlig Acapulco Bay. Det er en naturlig havn med luksushoteller, et livlig natteliv og mange muligheter for å spise seg gjennom det meksikanske kjøkken, i alle fall den delen som inneholder fisk.

"Lovers' Beach" i Baja California, Mexico

Mexicos karibiske kyst

Acapulco har imidlertid fått skarp konkurranse som livsnyterens og badenymfenes feriedestinasjon av områder ut mot Det karibiske hav som Cancún, og ikke minst Cozumel – Mexicos eneste karibiske øy. De flotte korallrevene omkring øyen er en del av verdens nest største korallrev, som strekker seg fra Cancún til Honduras – kun overgått av Great Barrier Reef i Australia. Området er av samme grunn et av de mest ettertraktede destinasjonene for dykkere, og de fargerike og fantasipirrende formasjonene er også blitt lovprist og godkjent av mesterdykkeren og filmdokumentaristen Jacques Cousteau. Her finnes det rundt 100 dykkesteder i absolutt verdensklasse, tett ved koralløya Cozumel. Har man mulighet til å leie en båt og seile litt vekk fra kysten, blir opplevelsen enda større.
Palmeblader på Mexicos vakre strender

Mexicoreiser

 • Viva Mexico!

  Store opplevelser i Mexico: templer og pyramider, sjarmerende byer fra kolonitiden og de enestående indianerkulturene

  4,5
  • 2 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 31 998,–
  fra Oslo
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 18 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden