Karibia

Strandhatere bør nærme seg Karibia med varsomhet, for sand, vann og palmesus er nesten uunngåelige ingredienser på en ferie i Karibia.

Med historie som kolonier under både England, Frankrike, Spania, Nederland og Danmark, og en kultur med indianske, afrikanske og europeiske elementer, er det vidt forskjellige opplevelser å hente i Karibia. Et cruise er derfor en opplagt reiseform hvis man vil nå vidt omkring blant de mange paradisiske øyene.

Areal 239.681 km²
Antall innbyggere 43,5 mill.
Største land (etter innbyggertall)
 • Cuba 11 mill.
 • Haiti 10 mill.
 • Den dominikanske republikk 9,4 mill.
 • Puerto Rico 3,7 mill.
 • Jamaica 2,7 mill.
Visste du...

Karibia ble opprinnelig befolket av kariberne omkring 1200 f.v.t. – derav navnet!

Karibias høyeste punkt er Pico Duarte-fjellet i Den dominikanske republikk.

Karibias geografi

Karibia, som også er kjent som Vestindia, er en øygruppe utenfor Mellom-Amerika som strekker seg over 4000 km og skiller Atlanterhavet fra Det karibiske hav og Mexicogolfen. Geografisk hører Karibia til Nord-Amerika, og øygruppen omfatter et vell av land og mer eller mindre selvstendige territorier underlagt andre land.  I alt omfatter Karibia over 7000 øyer, klipperev og skjær – en del bebodde, men enda flere uten faste beboere. Mange av øyene er av vulkansk opprinnelse og har fjellrike landskaper med aktive eller inaktive vulkaner. Det gjelder bl.a. Haiti, Saint Lucia og Puerto Rico. Andre øyer, for eksempel Bahamas, Aruba og Caymanøyene, er flate koralløyer. Mens naturen under vannet for de fleste øyers vedkommende består av korallrev, fisk i all verdens farger samt små og store skilpadder, kan man over vannet bevege seg mellom dampende vulkaner, grønne bananpalmer, kaktuskledde ørkenområder og naturligvis lokkende sandstrender.

Eksotiske Dominica

Karibias historie

De karibiske øyers historie endret seg brått i 1492, da en sjøfarer ved navn Christofer Columbus la til på øya San Salvador i Bahamas og trodde han var kommet til India. Columbus begynte deretter en veritabel øyhoppingsrundtur i regionen, som senere ble kalt Vestindia. De første spanske oppdagelsesreisendes opphold på de enkelte øyene var kortvarige, men de var likevel begynnelsen på et kolonieventyr for europeerne, og første skritt mot utryddelse av øyenes opprinnelige befolkning av arawak-, karib- og taino-indianere. På 1700-tallet, da nesten alle de vestindiske øyer var blitt til europeiske kolonier, var stort sett all dyrkbar jord dekket av åkrer med sukkerrør, kaffe, tobakk og andre eksotiske avlinger. Til å passe åkrene brukte man slaver som hovedsakelig ble brakt over fra Vest-Afrika, og det er grunnen til at langt over halvparten av den karibiske befolkningen i dag er svarte eller mulatter. I begynnelsen av 1800-tallet begynte en bølge av selvstendighet å rulle innover Karibia. Haiti var i 1804 den første kolonien som fikk eget flagg og regjering. Den dominikanske republikk og Cuba fulgte snart etter, og i løpet av 1900-tallet oppstod det utallige nye småstater. Enkelte øyer som Martinique, De nederlandske Antiller og De britiske Jomfruøyene er imidlertid fortsatt underlagt en regjering på den andre siden av Atlanterhavet.

Dyrelivet er også rikt i Karibia

Å reise i Karibia

De fysiske omgivelsene alene kan gi de fleste som reiser til Karibia forsiktige forhåpninger om et skipbrudd, så de blir tvunget til et liv blant sand, vann og palmer for evig. En reise til Karibia betyr tilbakelent livsnyterstemning, krydret kreolsk mat, lekre badestrender, rom, sigarer og mye mer. Prøv å få et glimt av de grønnlige apene på Barbados. Oppdag den ene fossen etter den andre i Den dominikanske republikks fjellrike indre. Finn reggaerytmen sammen med en rastafari med lange, tykke "dreadlocks" på Jamaica. Bli overveldet av antall farger på fisk og koraller i dykkerparadiset Bonaire. Skyll ned bagetter og croissanter med eksotiske drinker på Martinique. Nyt duften av krydder på markedene på Grenada, Karibias kryddersentrum. Lev det klassiske slaraffenlivet under palmene på stranden på hvilken som helst karibisk øy.
En av de fantastiske karibiske strender

Karibia reiser

 • Cuba – kultur og historie i Karibia

  Opplev atmosfæren i Cubas sjarmerende byer og bli kjent med denne vakre øya i Karibia. Reisen rundes av med herlig badeferie på 4-stjerners hotell

  • 5 avreiser
  • 13 dager
  • Fra 33 998,–
  fra Oslo
 • Maks. 24 deltakere

  Cubas kontraster – en rundreise fra vest til øst

  Bli med oss ​​på til Cuba. Over 18 dager vil du oppleve det beste av dette landet, i de vestlige og østlige delene av øya, og ender ved Guardalavaca Beach

  • 3 avreiser
  • 18 dager
  • Fra 53 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere