Fakta Nicaragua

Nedenfor kan du lese nærmere om diverse fakta i forbindelse med din reise til Nicaragua.
  • Språk Spansk
  • Hovedstad Managua
  • Innbyggere 5, 9 mill.
  • Religion Romersk-katolisisme og protestantisme
  • Valuta Córdoba
  • Areal 130 000 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Nicaragua er -8 timer.
Transport

Buss
Busser i Nicaragua har ikke helt den samme standarden vi kjenner fra Europa, men vi bruker busser med god standard og aircondition.

Fly
På rundreisene våre i Nicaragua flyr vi ofte de lengre strekningene med innenriksfly. I så fall vil reiselederen orientere reisedeltakerne om de praktiske forholdene ved innsjekking i lufthavn og flytiden på den aktuelle strekningen.

Prisnivå
Det er relativt billig å spise på restaurant i Nicaragua. Lunsj kan du få for 50–70 kroner, og en middag koster omkring 90 kroner. Inklusive drikkevarer kan du klare deg fint for omkring 250 kroner om dagen. Suvenirer og håndverk finnes i alle prisklasser, men mye er relativt billig.
Driks

I Nicaragua føyer barer, kaféer, nattklubber og hotellrestauranter ofte et servicetillegg på 10–15 prosent til regningen. Det fremgår av regningen, men i tillegg er det vanlig å legge omkring ti prosent til regningen på restauranter og hoteller. Piccoloer som bærer bagasje forventer også en liten anerkjennelse.

Drikssystemet er en del av kulturen i Nicaragua, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.

Valuta og bankkort

I Nicaragua heter valutaen córdoba. Du kan med fordel ha med deg USD, som kan veksles til córdoba når du er fremme. Man kan nesten alltid betale med amerikanske dollars i Nicaragua. Vekslepenger får man oftest tilbake i den lokale valutaen, og på den måten får man litt lokalvaluta uten å trenge å veksle. Man kan ikke veksle sig til córdoba hjemmefra.

Hvis du tar dollar med hjemmefra, så vær oppmerksom på ikke å ta med større sedler end 20-dollarsedler. Det er oftest umulig å betale med 50- og 100-dollarsedler, da disse ofte blir forfalsket.

Visakort kan brukes på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til å ta ut kontanter i minibanker. MasterCard og American Express kan også brukes, men er ikke så utbredt som Visa.

Elektrisitet

I Nicaragua bruker man følgende strømkilde: 110 volt AC, 60 Hz.

Stikkontaktene er annerledes enn de norske, så vi anbefaler at man tar med seg adapter.

Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Nicaragua er +505. Det er dyrt å ringe hjem og å bruke datatrafikk fra Nicaragua. Sjekk eventuelt med mobilselskapet ditt om dekning og priser.

Internettkafeer finnes etter hvert i de fleste byer, men det er vår erfaring at det kan være vanskelig å finne tid til å besøke slike steder unntatt på fridager eller etter endt program. De fleste hoteller i Nicaragua har Internett-service, men forbindelsen er ikke alltid like rask som hjemme.

Hygiene

I Nicaragua er hygienen på et noe lavere nivå enn i Vest-Europa. Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute på landet kan man komme ut for manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter, og eventuelt hånddesinfeksjonsmiddel (kan fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Alt vann til drikke, tannpuss, isbiter og så videre bør være flaskevann eller kokt vann fra kranen.

Mat og drikke
Det brukes mye ris og bønner i maten i Nicaragua. Ofte brukes en tortilla til å rulle maten inn i, og ikke kniv og gaffel. Den lange kyststrekningen sikrer friske forsyninger av fisk og skalldyr. Det selges også grillede maiskolber på gaten mange steder.
Takt og tone

Turister er generelt meget velkomne i Nicaragua. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant med mange turister, blir det ventet at man respekterer lokal skikk og bruk. Viktigst av alt er naturvern. Ofte er de områdene vi besøker totalfredet, og bevaring av dem har høyeste prioritet hos myndighetene og lokalbefolkningen. Rett deg derfor alltid etter reiselederens og lokalguidens anvisninger.

Fotografering
Det er ikke tillatt å fotografere militære installasjoner. Ellers er tommelfingerregelen om å spørre først også gjeldende i Nicaragua.
Røyking

Under all flyging og busstransport er det røykeforbud. På de fleste restauranter og hoteller vil det også være røykeforbud. Sjekk de siste røykereglene i Nicaragua med reiselederen.

Mellom-Amerika – fra Panama til Guatemala

Seks land – utallige opplevelser! Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala på en og samme reise!

4,6
  • 23-10-2024
  • 19 dager
  • 57 998,–
fra Oslo