Fakta Honduras

Her kan du lese fakta om å reise i Honduras
  • Språk Spansk
  • Hovedstad Tegucigalpa
  • Innbyggere 8, 7 mill.
  • Religion Romerskkatolsk
  • Valuta Lempira
  • Areal 112 000 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellem Norge og Honduras kan variere alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid - 8 timer
Vintertid - 7 timer

Driks

I Honduras er driks vanlig praksis i turistbransjen. Det er vanlig at man som reisende betaler driks til busssjåfører, lokalguider, hotellpiccoloer, på restauranter etc. Mange barer, kafeer, nattklubber og hotellrestauranter føyer et servicetillegg på 10–15 prosent til regningen. Det fremgår av regningen, men i tillegg er det skikk å gi kelneren 5–10 prosent i driks. Hvis det slett ikke står et servicebeløp på regningen er det normalt å gi 10 prosent i driks.

Transport

Buss
Busser i Honduras har ikke helt samme standard som vi er vant til fra Europa, men vi bruker busser med god standard og aircondition.

Fly
På Albatros Travels reiser i Honduras flyr vi lengre strekninger med innenriksfly. Reiselederen vil orientere reisedeltakerne om de praktiske forholdene vedinnsjekkingen på flyplassen samt flytiden på den pågjeldende strekningen.

Mat og drikke

Honduras er kjent for imponerende fiske- og skalldyrsretter. Det er mange virkelig gode restauranter i Honduras som har spesialisert seg i alt godt fra havet. Typiske ingredienser er tortillas, bønner, ris, ost eller ristede bananer.

Økonomi
Det er relativt billig å spise på restaurant i Mellom-Amerika. Et måltid koster omkring 100 kr. Med drikkevarer kan du klare dig fint for litt over 300 kr om dagen. Suvenirer og håndverk finnes i alle prisklasser, men mye er relativt billig.
Valuta og kreditkort

I Honduras kan du for det meste klare deg med amerikanske dollar (USD). Man kan ikke veksle seg til lokal valuta hjemmefra.

Hvis du tar med deg dollar hjemmefra skal du være oppmerksom på at du ikke skal ta med deg større sedler enn 20 dollar-sedler. Det er oftest umulig å betale med 50- og 100 dollarsedler, siden de ofte er utsatt for forfalskning.

Visakort kan brukes på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til å ta ut kontanter i minibanker. Mastercard og American Express kan også brukes, men er ikke like utbredt som Visa.

Elektrisitet
I Honduras bruker man følgende strømkilde:
110/120/220 volts AC, 60Hz.
Telefon og internett

Den internasjonale landkode for Honduras er +504. Det er dyrt å ringe hjem og bruke mobildatatrafikk. Sjekk eventuelt med mobilselskapet ditt om dekning og priser.

Internettkafeer finnes etter hvert i de fleste byer, men det er vår erfaring at det kan være vanskelig å finne tid til å besøke slike steder unntatt på fridager eller etter endt program. De fleste hoteller har internettservice, men forbindelsen er ikke alltid like rask som hjemme.

Drikkevand og hygiene

Man kan ikke drikke vann fra springen. Det skal kokes eller steriliseres innen bruk, også selv om det bare er til å pussee tenner eller lage isbiter med. Man får kjøpt vann på flaske de fleste steder.

I Honduras er hygienen på et noe lavere nivå enn i Vest-Europa. Likevel har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen og på landet kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme enkel. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Røyking

Under all flyging og busstransport er det røykeforbud. På de fleste restauranter og hoteller vil det også være røykeforbud.

Takt og tone

Turister er generelt meget velkomne i Honduras. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant med mange turister, blir det ventet at man respekterer lokal skikk og bruk. Viktigst av alt er naturvern. Ofte er de områdene vi besøker totalfredet, og bevaring av dem har høyeste prioritet hos myndighetene og lokalbefolkningen. Rett deg derfor alltid etter reiselederens og lokalguidens anvisninger.

Hvis du vil fotografere personer, så husk å spørre om lov først.

Mellom-Amerika – fra Panama til Guatemala

Seks land – utallige opplevelser! Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala på en og samme reise!

4,5
  • 2 avreiser
  • 19 dager
  • Fra 66 998,–
fra Oslo