Fakta Mexico

Nedenfor kan du lese nærmere om diverse fakta i forbindelse med din reise til Mexico.
 • Språk Spansk
 • Hovedstad Mexico City
 • Innbyggere 123, 1 mill.
 • Religion Romersk-katolisisme
 • Valuta Peso
 • Areal 1 964 375 km2

Verdt å vite

Før avreise
Cirka en uke før avreisen vil du motta det endelige avreisebeviset. Avreisebeviset inneholder viktige opplysninger om møtested og -tid. Dessuten inneholder det en telefon- og adresseliste på de hotellene vi bruker på reisen, sammen med navnet på reiselederen.
Vaksinasjoner og helse

Det er ikke krav om vaksinasjon ved innreise til Mexico. Det kan likevel være vaksinasjoner eller annen sykdomsforebyggende behandling som anbefales ved reiser i Mexico. Forhør deg hos fastlegen din.

På reisene våre i Mexico er det en del fotturer, og det er en forutsetning at man er i alminnelig god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. Reisene våre er ikke egnet for mennesker som er dårlige til bens eller bruker rullator eller rullestol. For å komme rundt i ruinområdene og ved mange andre severdigheter vil det være en del gåing på dårlig vedlikeholdte trapper, og rutene kan være opptil tre kilometer lange. Reisene går dessuten gjennom flere forskjellige høydesoner – fra havflatenivå til over 2300 meters høyde

Reiseforsikring
Siden den offentlige sykeforsikringen ikke dekker omkostninger til hjemreise samt legebehandling i Mexico, er det en forutsetning for deltakelse at du har tegnet en reiseforsikring som dekker så vel omkostninger ved behandling av sykdom som hjemtransport. Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet. Albatros Travel er behjelpelig med tegning av reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring.
Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Mexico er -7 timer.
Håndbagasje
Vi anbefaler at du pakker håndbagasjen slik at du har for hånden det du skal bruke ved en eventuell bagasjeforsinkelse. Videre anbefaler vi at du har med deg verdigjenstander og viktig medisin i håndbagasjen. Hvis du har med deg reseptpliktig medisin som er nødvendig på flyreisen, skal navnet på resepten og flybilletten stemme overens.
Transport i Mexico

Buss
Busser i Mexico har ikke helt den samme standarden vi kjenner fra Europa, men vi bruker busser med god standard og aircondition.

Fly
På rundreisene våre i Mexico flyr vi ofte de lengre strekningene med innenriksfly. I så fall vil reiselederen orientere reisedeltakerne om de praktiske forholdene ved innsjekking i lufthavn og flytiden på den aktuelle strekningen.

Prisnivå i Mexico
Man kan få et godt måltid for ca. 80 kr og oppover, og hva lommepenger angår, er det vår erfaring at man kan klare seg for rundt 150–200 kr per dag. Ved kjøp av supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80–200 kr per dag per person være tilrådelig.
Tips

eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det ventes at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen mottar en viss sum som driks. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at du kan ta høyde for dette før du reiser. Reisens pris inkluderer ikke personlige driks, ettersom det er et individuelt anliggende, og drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere.

I Mexico er driks alminnelig praksis i turistbransjen. Det er normalt at man som reisende betaler driks til bussjåfører, lokalguider, hotellpikkoloer, på restauranter osv. For den alminnelige reisende kan det være vanskelig å vite hvor mye de enkelte personer skal ha. Men med noen få pesos kommer man langt! I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pengene for hele turen og sørger for at de riktige personene får de riktige beløpene. Det skal understrekes at selv om driks er normalt, er det naturligvis frivillig å betale. Som nevnt er det alminnelig praksis.

Barer, kafeer og nattklubber og restauranter på hoteller vil ofte legge til 10–15 prosent i "service charge" på de oppgitte prisene. Dette vil fremgå av regningen, men utover det er det alminnelig kutyme å legge til ytterligere 5–10 prosent av den samlede regningen i driks til servitøren.

Valuta og bankkort

Den mexicanske valutaen heter pesos (MXN) og finnes både i mynter og sedler. Vær oppmerksom på at mange av sedlene og myntene er ganske like. Den beste valutaen du kan ha med deg er mexicanske pesos, som du kan bestille og kjøpe i noen banker. Du kan også ta med US dollar, men den mexicanske regjeringen har innført restriksjoner for veksling av dollar. Utenlandske turister kan veksle maksimum 300 dollar per dag og maks 1500 dollar i måneden. Det er ingen restriksjoner på andre valutaer som f.eks. euro.

Master Card og VISA kan benyttes i de større byene og turistområdene der det er minibanker. Det er vanskelig å bruke Diners Club og American Express.

Elektrisitet
Mexico bruker 110 volt. Normalt er det flate støpsler, men til tider kan det være forskjellige typer. Det er derfor tilrådelig å ta med et adaptersett med mange valgmuligheter.
Telefon og Internett

Den internasjonale landskoden for Mexico er +52. Det er dyrt å ringe hjem fra Mexico. Sjekk eventuelt med mobilselskapet ditt om dekning og priser for å ringe fra Mexico.

Internettkafeer finnes etter hvert i de fleste byer, men det er vår erfaring at det kan være vanskelig å finne tid til å besøke slike steder unntatt på fridager eller etter endt program. De fleste hoteller i Mexico har Internett-service, men forbindelsen er ikke alltid like rask som hjemme.

Hygiene
I Mexico er hygienen på et noe lavere nivå enn i Vest-Europa. Likevel har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen og på landet kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme enkel. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.
Takt og tone

Meksikanerne er generelt svært åpne og tar imot turister med et smil. Det er ikke naturlig for dem å rette på folk, og de går ut fra at man som gjest selv har satt seg inn i hvordan man oppfører seg ved ankomsten til landet.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant med mange turister, blir det ventet at man respekterer lokal skikk og bruk. Viktigst av alt er naturvern. Ofte er de områdene vi besøker totalfredet, og bevarelsen av dem har høyeste prioritet hos myndighetene og lokalbefolkningen. Rett deg derfor alltid etter reiselederens og lokalguidens anvisninger.

Røyking
Under all flyging og busstransport er det røykeforbud. På de fleste restauranter og hoteller vil det også være røykeforbud. Sjekk derfor de siste røykereglene i Mexico med reiselederen.

Mexicoreiser

 • Viva Mexico!

  Store opplevelser i Mexico: templer og pyramider, sjarmerende byer fra kolonitiden og de enestående indianerkulturene

  4,5
  • 2 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 31 998,–
  fra Oslo
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 19 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere