Fakta El Salvador

Her kan du lese fakta om å reise i El Salvador
  • Språk Spansk
  • Hovedstad San Salvador
  • Innbyggere 6, 1 mill.
  • Religion Romersk-katolsk
  • Valuta Colón
  • Areal 21 040 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og El Salvador er -7 timer.
Transport

Buss
Busser i Costa Rica har ikke helt den samme standarden vi kjenner fra Europa, men vi bruker busser med god standard og aircondition.

Fly
På Albatros Travels reiser i Belize flyr vi lengre strekninger med innenriksfly. Reiselederen vil orientere reisedeltakerne om de praktiske forholdene vedinnsjekkingen på flyplassen samt flytiden på den pågjeldende strekningen.

Økonomi
Det er relativt billig å spise på restaurant i El Salvador. Et måltid koster omkring 100 kr. Med drikkevarer kan du klare dig fint for litt over 300 kr om dagen. Suvenirer og håndværk finnes i alle prisklasser, men mye er relativt billig.
Driks

Det er vanlig å legge til omkring ti prosent til regningen på restauranter og hoteller. Piccoloer som bærer bagasje forventer også en liten anerkjennelse.

Det skal understrekes at selv om det er vanlig med driks, er det naturligvis frivillig å betale.

Valuta og kredittkort

Valutaen i El Salvador er amerikanske dollars (USD). Hvis du tar med deg dollar hjemmefra skal du være oppmerksom på at du ikke skal ta med deg større sedler enn 20 dollar-sedler. Det er oftest umulig å betale med 50- og 100 dollarsedler, siden de ofte er utsatt for forfalskning.

Visakort kan brukes på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til å ta ut kontanter i minibanker. Mastercard og American Express kan også brukes, men er ikke like utbredt som Visa.

Elektrisitet
I El Salvador bruker man følgende strømkilde: 115 V AC, 60 Hz
Telefon og internett

Den internasjonale landkode for El Salvador er +503. Det er dyrt å ringe fra El Salvador samt å ta imot samtaler og bruge telefonens datatrafikk. Sjekk evt. med ditt eget mobilselskap om dekning og priser.

De fleste hoteller i El Salvador har internettservice, men forbindelsen er ikke alltid like rask som den er hjemme i Norge.

Drikkevann og hygiene

Man kan ikke drikke vann fra springen. Det skal kokes eller steriliseres innen bruk, også selv om det bare er til å pussee tenner eller lage isbiter med. Man får kjøpt vann på flaske de fleste steder.

I El Salvador er hygienen på et noe lavere nivå enn i Vest-Europa. Likevel har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen og på landet kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme enkel. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og eventuelt hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apoteket). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Takt og tone

Turister er generelt meget velkomne i El Salvador. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant med mange turister, blir det ventet at man respekterer lokal skikk og bruk. Viktigst av alt er naturvern. Ofte er de områdene vi besøker totalfredet, og bevaring av dem har høyeste prioritet hos myndighetene og lokalbefolkningen. Rett deg derfor alltid etter reiselederens og lokalguidens anvisninger.

Det er ikke tillatt å fotografere militærområder/bygninger. Ellers er tommelfingerregelen om å spørre først også gjeldende i El Salvador.

Mat og drikke

Det blir brukt mye ris og bønner i maten i El Salvador. Ofte bruker man en tortilla til å spise med i stedet for kniv og gaffel. Den lange kyststrekningen sikrer friske forsyninger av fisk og skalldyr.

Røyking

Under all flyging og busstransport er det røykeforbud. På de fleste restauranter og hoteller vil det også være røykeforbud.

Mellom-Amerika – fra Panama til Guatemala

Seks land – utallige opplevelser! Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala på en og samme reise!

4,5
  • 2 avreiser
  • 19 dager
  • Fra 66 998,–
fra Bergen