Pass og visum Botswana

Les om pass og visum ved reiser til Botswana.

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Botswana.

Der kreves ikke visum til Botswana for opphold under 90 dager.

På noen av reisene våre til Botswana må du sende oss en kopi av fotosiden i passet ditt. Dette vil fremgå av fakturaen du får tilsendt.

Barn under 18 år
Vi informerer om at de botswanske myndighetene krever at man som reisende med barn til Botswana har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten må være på engelsk, og den må være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Botswana. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Botswana og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn må også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene må også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte det botswanske konsulatet i Oslo.