A land down under – cruise, kultur og natur

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Spennende rundreise i Australia og herlig cruise til New Zealand – en reise spekket med høydepunkter

Dette er en fantastisk kombinasjon av eksklusivt cruise med Celebrity Solstice og en klassisk rundreise.

Vi skal se Operahuset i Sydney, soloppgang ved Uluru (Ayers Rock), vi skal til Alice Springs og Blue Mountains. Forventningene til den legendariske naturen i New Zealand blir også innfridd i Dusky Sound og Fiordland Nationalpak. I tillegg skal vi til Auckland, New Zealands største by. Helpensjon og driks er inkludert på skipet.

For dem som oppgraderer lugaren til en utvendig eller høyere lugarkategori, venter også en drikkepakke med i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta AUD, USD.

Dagsprogram
Dag 1 Avreise med fly fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Sydney, Australia. Hyggelig spasertur med reiselederen og tid til å slappe av.
Dag 3 Sydney, Australien. Byrundtur med båttur på havnen og Operahuset
Dag 4 Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta), Australia. Middag og solnedgang
Dag 5 luru (Ayers Rock) Kata Tjuta, Australia. Uluru ved soloppgang og aboriginenes kultur. Gjennom ørkenlandskapet til Alice Springs
Dag 6 Alice Springs, Australien. Byrundtur og fly til Sydney
Dag 7 Sydney, Australia. Heldagsutflukt til Blue Mountains
Dag 8 Sydney, Australia. Innsjekking på skipet
Dag 9–10 På havet mot New Zealand
Dag 11 Fiordland Nationalpark: Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand
Dag 12 Dunedin, New Zealand. Mulighedt for byrundtur og utflukt til Otago-halvøya
Dag 13 Chistchirch, New Zealand. Mulighet for utflukt til Christchurch inkl. Det internasjonale Antarktissenteret 
Dag 14 Wellington, New Zealand. Mulighet for byrundtur inkl. Botanisk hage
Dag 15 På havet med kurs øst for Nordøya
Dag 16 Tauranga. Mulighet til utflukt til Rotorua med maorikultur og geysirer
Dag 17 Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og hjemreise
Dag 18 Ankomst til Oslo

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice er et av rederiet Celebrity Cruises store skip

Her er plass til nesten 3.000 passasjerer. Skipet er lastet med herlige opplevelser, og her kommer du ikke til å kjede deg. Hva med en oppfriskende dukkert i poolen, en avslappende behandling i spaen eller en tur i treningssenteret? Du kan også spise en god middag fra en av skipets restauranter, oppleve et show eller nippe til en god drink mens du nyter de vakre blå omgivelsene som glir forbi.

 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
58 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise med fly fra Oslo

Vi letter fra Oslo og setter kursen mot Sydney.

Dag 2
Ankomst til Sydney, Australia. Hyggelig spasertur med reiselederen og tid til å slappe av.

Vi kommer fram til Sydney om morgenen og kjører i buss til hotellet vårt. Her spiser vi frokost med det samme før vi sjekker inn og har litt tid til å komme på plass. Resten av dagen blir brukt til å slappe av og gå en liten tur sammen med reiselederen.

Dag 3
Sydney, Australien. Byrundtur med båttur på havnen og Operahuset

Etter den avslappende dagen i går begir vi oss i dag ut på oppdagelse i Sydney. Vi starter med å gå på oppdagelse i hyggelige The Rocks, som er Sydneys eldste bydel. Da den første gruppen av engelske straffanger kom til Australia i 1788, var det i The Rocks de første husene ble bygd. Området, som ligger ved foten av Sydney Harbour Bridge, har derfor stor historisk betydning ikke bare for Sydney, men for hele Australia.

Australia har mer enn 10 000 strender, og en av de mest berømte av dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også skal se på dagens rundtur. Her samles Sydney-boerne for å svømme, surfe, sole seg og – ikke minst – se på folk.


Vi skal også oppleve byen fra sjøsiden på en spennende båttur i havnen. Mens vi cruiser gjennom havnen nyter vi en herlig lunsj om bord på båten. Etter maten går vi av ved operahuset, Sydneys vartegn, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. 

Med de karakteristiske hvite takbuene minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer livet i Sydney, som i høy grad leves i og rundt den vakre naturlige havnen. Vi får en omvisning i den flotte bygningen som ble innvidd i 1973. Ikke langt fra operahuset ligger en annen av Australias berømte bygninger, nemlig den enorme stålbroen Sydney Harbour Bridge, som spenner mellom den sørlige og den nordlige delen av byen.

Etter omvisningen i Operahuset, som siden innvielsen i 1973 har vært ramme om noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter, er det tid til en byrundtur. Nå skal vi blant annet innom byens finansområde, som har supermoderne høyhus rett ned til sjøen på sørsiden av Sydney Harbour Bridge.

Etter en spennende dag full av inntrykk fra Sydney er resten av kvelden fri til egen disposisjon.

Dag 4
Sydney – fly til Ayers Rock (Kata Tjuta), Australia. Middag og solnedgang

Av alle Australias storslåtte naturopplevelser stikker en av dem seg ut som noe helt spesielt. Det er naturligvis Uluru, eller Ayers Rock, som den også er kjent som. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Etter frokost kjører vi til flyplassen i Sydney og tar flyet til Ayers Rock lufthavn.

Om ettermiddagen drar vi ut til nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som ligger på en høyslette cirka 600 meter over havet. Nasjonalparken eies av aboriginene, den australske urbefolkningen, og her ligger både Uluru og Kata Tjuta, bedre kjent som «The Olgas», der vi har vårt første stopp. Her nyter vi det imponerende synet av de 36 majestetiske, røde klippeformasjonene som troner midt i det flate landskapet. Kata Tjuta betyr «mange hoder», og både dette stedet og Uluru er hellige for aboriginene.

Fra Kata Tjuta fortsetter vi i omkring fire mil mot Uluru. Besøket vårt her er naturligvis timet etter at vi skal oppleve det storslåtte fargespillet som oppstår når solen går ned.  Når den enorme klippen blir nærmest selvlysende rød akkurat når solen forsvinner under horisonten blir man nesten nødt til å klype seg selv i armen for å forstå at det er virkelighet og ikke et drømmebilde.

Vi opplever solnedgangen fra den prisvinnende restauranten Sounds of Silence, som dekker opp til middag med australske delikatesser under åpen himmel her i den australske ødemarken. Herfra har vi første parkett til solnedgangen. Etter at mørket har senket seg over Uluru bryter den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne delen av Australia har nok en av verdens mørkeste og klareste stjernehimler, og det er en flott finale å nyte når vi etter middagen får mulighet til å se den utrolig lysinstallasjonen «Field of Light». 

Dag 5
luru (Ayers Rock) Kata Tjuta, Australia. Uluru ved soloppgang og aboriginenes kultur. Gjennom ørkenlandskapet til Alice Springs

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler treffer Uluru. Morgenens fargespill er minst like intenst som det som utspiller seg om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å se nærmere på den. Her skal vi blant annet gå en tur der vi ser hulemalerier og rare steinformasjoner. Legg merke til at klippens tradisjonelle eiere, Unungu-stammen, på grunn av religiøse årsaker helst ikke vil at klippen bestiges. Vi besøker også det tilknyttede kultursentret, der det er mulig å kjøpe aboriginkunst og suvenirer.
Vi reiser nå videre fra Uluru mot Alice Springs gjennom de vakre ørkenlandskapene. Det er en lang tur, men en stor del av opplevelsen er selve kjøreturen. Underveis stopper vi selvfølgelig og strekker armer og ben, og det vil være mulig å kjøpe litt forfriskninger underveis. Vi stopper blant annet på en dromedarfarm. Selv om Australia er mer kjent for koalabjørner og kenguruer så er faktisk Australia det land i verden med flest ville dromedarer. Det er ikke mindre enn 300 000 dromedarer i Australia. På slutten av 1800-tallet ble rundt 10 000 dromedarer importert fra India for å hjelpe til med i utforskningen av «outbacken» og opprettelsen av telegrafstasjonen i Alice Springs. Etter hvert som det ble bygd veier og jernbaner ble dromedarene overflødige og i dag selges dyrene blant annet til arabiske land der noen blir brukt til veddeløp mens andre havner på middagsbordet.

Vi ankommer Alice Springs tidlig om kvelden. Kvelden er på egen hånd.

Dag 6
Alice Springs, Australien. Byrundtur og fly til Sydney
Telegrafstasjonen i Alice Springs

Vi vågner op i Alice Springs, som ligger midt i Australien, også kaldt The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation. I Alice Springs bor der omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket. Fra hotellet kører vi hen og besøger den gamle telegrafstation, som udgør stedet, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn. Hernæst besøger vi Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet. Vi besøger også School of the Air, som i mange år gav lektioner via radio til fjerntboende børn i et område på over en million kvadratkilometer. Projektet begyndte i 1950 med få timers ugentlig undervisning over radioen. Med tiden blev der tilføjet spørgetid efter lektionen, og antallet af lektioner blev øget. Lærerne benyttede de flyvende lægers radiorum, når der skulle sendes, men i 1978 fik skolen sit eget radiostudie. Efter et par år med e-mail gik man i 2000 helt over til internetbaseret undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glæde for børn i de fjerneste egne af landet.

Senere kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Sydney. Om aftenen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd gennem det kulinariske Sydney. Måske har du mere lyst til at slå et smut forbi Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House for at se, hvordan de tager sig ud i byens lys.

NB På grund af at indenrigsflyene først kan bestilles tættere på afrejse, og at vi før har oplevet at flyselskaberne ændrer tiderne, så er dagens program vejledende. Nogle gange ser vi os nødsaget til at skære visse dele af rundturen i Alice Springs fra, da vi skal tidligere mod Sydney.

Dag 7
Sydney, Australia. Heldagsutflukt til Blue Mountains
Vakre Blue Mountains

I dag skal på en heldagsutflukt til Blue Mountains, som ligger cirka 11 mil vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått sitt navn på grunn av de mange eukalyptustrærne med små oljedråper som gir et blått skjær over området når lyset brytes i dem. Fjellene er gjennomskåret av dype kløfter og enkelte fossefall, og områdets eksepsjonelle skjønnhet har gitt det en plass på UNESCOs liste over verdens naturarv.

På utflukten besøker vi også Featherdale Wildlife Park, et åtti dekar stort bushområde som er omgjort til dyrepark. Her finner du verdens største samling av australske dyrearter (mer enn 330 arter) som for eksempel kenguru, koala, vombat, emu og forskjellige krypdyr og fugler.

På veien hjem drar vi innom Homebush Bay, der OL i Sydney i 2000 ble holdt.

Dag 8
Sydney, Australia. Innsjekking på skipet

Morgenen/formiddagen på egen hånd. 

Når vi har sjekket ut at hotellet er det dags å sjekke inn på skipet vårt. Vi drar til havnen der Celebrity Solstice ligger til kai. Etter innsjekkingen kan vi gå på oppdagelse om bord og finne oss til rette på skipet som skal være vårt hjem de neste mange dagene. Om kvelden nyter vi vår første middag sammen ombord.

Dag 9–10
På havet mot New Zealand

Mens kursen er satt mot New Zealand er det rike muligheter til å nyte dagene i ditt helt eget tempo og benytte deg av anledningen til å bli kjent med alle fasilitetene om bord på skipet. Det er helt opp til deg selv om du ønsker å delta i de mange aktivitetene som skipet arrangerer, om du vil tilbringe tiden med reiselederen vår eller bare slappe av på egen hånd.

Dag 11
Fiordland Nationalpark: Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand

I dag skal vi på en flott seilas (uten landgang) med skipet vårt i New Zealands vakreste skjærgård, verdenskjente Fiordland National Park. Det er tid til å ta på seg allværsjakka og gå ut på dekk! Om det regner eller er overskyet er det nesten en del av opplevelsen. Fiordland National Park er et enormt område med forrevne klipper, dype fjorder, brede sund og innsjøer. Milford Sound og Doubtful Sound er de mest kjente fjordene. Granittklipper speiler seg i vannet, og av og til piskes vannet opp av fosser som tordner ned over klippene. Vi seiler i dette flotte området inntil sist på dagen, da vi setter kursen mot Dunedin.

Dag 12
Dunedin, New Zealand. Mulighedt for byrundtur og utflukt til Otago-halvøya Ankomst kl. 09:00, avgang kl. 17:00

Om morgenen legger vi til kai i Port Chalmers, Dunedins havn i det sørøstlige hjørnet av Sørøya. Bynavnet Dunedin er det gamle keltiske navnet for Edinburgh, og Dunedin er da også grunnlagt av skotter på midten av 1800-tallet. Da det ble gjort gullfunn i fjellområdene på Sørøya ble det utløst en sann gullfeber. Det ble starten på oppgangstidene for Dunedin, og i mange år var det New Zealands rikeste by. Landets første universitet ble grunnlagt i Dunedin. Senere ble havnen det økonomiske omdreiningspunktet for hvalfangst og transport, og byen er livlig den dag i dag med sine 12 000 innbyggere.

Utenfor Dinedin ligger Otago-halvøya, som er et paradis for dyreelskere. Her er det kolonier av blant annet albatrosser, pingviner, pesseler og sjøløver. Har du kjøpt utfluktspakken kan du i dag bli med på en spennende utflukt i Dunedin og omegn, inklusiv Otago-halvøya.  

Vi starter i sentrum av Dunedin. Der skal vi blant annet se byens åttekantede plass, The Octagon. På plassen ligger byens domkirke og foran denne troner en statue av Robert Burns (1759-1796), Skottlands store dikter. 
Herfra setter vi kursen ut av Dunedin og inn i det som kalles Town Belt, et vakkert grønt belte som omringer byen. The Town Belt som ble planlagt av byens skotske grunnlegger har et samlet areal på over 200 hektar og består av både tett skog og åpne parkområder. Vi tar turen innom det velrenommerte University of Otago, New Zealands første universitet, som ble grunnlagt i 1869. Vi skal også se verdens bratteste gate, Baldwin Street, med en imponerende stigningsgrad på hele 38 grader. Dette har selvfølgelig gitt en plassering i Guinness Rekordbok. Hvert år i februar måned er det Dunedin Festival, og da blir det holdt et veddeløp opp og ned den bratte gaten.

Vi tar oss litt lunsj (for egen regning) før vi setter kursen mot Otago-halvøya. Her skal vi se New Zealands eneste borg, Larnach Castle, som troner på det høyeste punktet på halvøya. Borgen sto ferdig i 1871, og byggherren var den lokale kjøpmannen og politikeren William Larnach. Vi går på oppdagelse i borgens indre og tar en spasertur i den vakkert anlagte hagen, der vi nyter den fantastiske utsikten over hele halvøya. Vi drar videre til albatrosskolonien ved Taiaroa Heads, som er verdens eneste fastlandskoloni av kongealbatrosser. Det er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyter vi synet av de majestetiske fuglene som kan få et vingefang på opptil tre meter. Kongealbatrossene er elegante glideflyvere og kan holde seg i luften i timevis med nesten ubevegelige vinger. Etter vårt møte med kongealbatrossen drar vi tilbake til Dunedin og skipet vårt. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 13
Chistchirch, New Zealand. Mulighet for utflukt til Christchurch inkl. Det internasjonale Antarktissenteret  Ankomst kl. 07:00, avgang kl. 18:00

I dag legger vi til i Christchurch som dagens Albatrosutflukt går til. Med 350 000 innbyggere er Christchurch Sørøyas største by. Christchurch er kjent for å være – «den mest engelske byen utenfor England».

Siden 1950-tallet har Christchurch vært sentrum for Operation Big Freeze, der amerikanske fly og skip bruker Christchurch som mellomstasjon i forbindelse med ekspedisjoner til Antarktis. Men byens tette bånd til Antarktis går lenger tilbake enn dette. Blant annet brukte den engelske oppdagelsesreisende Robert Falcon Scott og polarforskeren Ernest Shackleton havnen i Lyttelton i forbindelse med ekspedisjonene sine.

Vår utflukt i dag går til blant annet Det internasjonale Antarktissenteret og Botanisk Hage, og underveis stopper vi ved shopping-imperiet The Tannery, der det er mulig å nyte den flotte arkitekturen, en god kopp kaffe og lunsj på egen hånd (ikke inkludert).

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon)

Dag 14
Wellington, New Zealand. Mulighet for byrundtur inkl. Botanisk hage Ankomst kl. 08:00, avgang kl. 17:00 

Vi er nå framme ved Wellington på sørspissen av Nordøya. Wellington har en lang og fargerik historie. Maoriene, New Zealands opprinnelige befolkning, kom hit fra Polynesia på 1300-tallet. Langs Wellingtons sørkyst har man funnet noen av landets eldste maori-bosetninger, som kan dateres ca 650 år tilbake i tiden. Byens opprinnelige navn på maori-språket var Te Whanga Nui a Tara, men da de første europeerne ankom med skipet med skipet Aurora 22. januar 1840 gikk det ikke lang tid før byen fikk nytt navn.

I 1865 ble Wellington utnevnt til landets hovedstad for å danne et diplomatisk midtpunkt mellom Nord- og Sørøya. Inklusive forstedene har byen rundt 600 000 innbyggere. Beliggenheten ut mot James Cook-stredet, som deler øyene, har gitt byen økenavnet ”Windy Wellington”, siden det ofte står en strid vind innover byen. Det har ikke avskrekket folk fra å søke seg dit, for byen ligger i grønne omgivelser mellom vakre bukter og fjellsider, der det ligger flotte villaer med en sjeldent fin utsikt over byen og James Cook-stredet.

Wellington er hovedsete for byens voksende filmindustri, og en del av filmtrilogien Ringenes herre er innspilt rundt byen.

På byrundturen starter vi i den botaniske hagen, der vi blant annet ser rosenhagen Lady Norwood Rose Garden, der det vokser mer enn 1200 forskjellige slags roser. Når vi har nytt synet av hagen og utsikten tar vi kabelbanen (ikke inkludert, beregn ca 9NZD pr. person)  ned til byen, der vi skal se blant annet Old St. Paul’s Church, som er et av New Zealands beste eksempler på gotisk koloniarkitektur. Vi legger også veien forbi de storslåtte parlamentsbygningene, og hvis vi har nok tid besøker vi Te Papa, New Zealands nasjonalmuseum.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 15
På havet med kurs øst for Nordøya

Vi har kurs østover rundt Nordøya og du kan nyte dagen i helt eget tempo.

Dag 16
Tauranga. Mulighet til utflukt til Rotorua med maorikultur og geysirer Ankomst kl. 08:30, avgang kl. 19:45

Skipet er nå framme i Bay of Plenty-området og Tauranga, som i dag har en av landets viktigste eksporthavner. Det er et travelt og energisk omdreiningspunkt som ligger ved Maunganui-fjellet, et av maorifolkets mest hellige steder.

Fra Tauranga kjører vi inn i landet på dagens utflukt. Vi skal til et av Nordøyas viktigste sentre for maorikulturen, nemlig byen Rotorua. Her bobler og syder det i undergrunnen med geysirer, kokende gjørme og svovelholdige kilder. Bay of Plenty-området har alltid spilt en stor rolle i maorienes historie, siden det var her de første maoriene slo seg ned. Stedet var også skueplass for mange av de krigene og slagene som fant sted mellom maoriene og de europeiske nybyggerne. Turen hit går gjennom et utrolig vakkert landskap med fjell og grønn urskog.

Litt nord for Rotorua får vi et lite innblikk i New Zealands viktigste yrke, sauehold, på jordbrukssenteret Agrodome. Her ser vi blant annet hvordan en sau blir klippet – en rutinert saueklipper kan gjøre det lynraskt.

Etterpå skal vi en tur opp i høyden, når vi tar svevebanen Skyline Gondola opp til restauranten Skyline. Der venter det en herlig lunsjbuffet og eventyrlig utsikt.

Heretter fortsetter vi til det termiske området Te Puia, der vi blant annet skal se New Zealands høyeste geysir, som har utbrudd to til tre ganger i timen. Hvert utbrudd varer temmelig lenge, så man har god mulighet til å få med seg det hele. I tillegg til geysiren er der atskillige varme kilder, gjørmepøler, fargestrålende avleiringer og frodig grønt i Te Puia-området. Vi skal også lære mer om maorienes enestående kultur når vi blant annet ser en kopi av en tradisjonell maori-landsby og besøker det lokale instituttet der unge maorier lærer det tradisjonelle treskjærerhåndverket. Turen går tilbake til Tarunga og tidlig på kvelden setter vi kursen videre mot Auckland.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 17
Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og hjemreise Ankomst kl. 06:30

Vi ankommer Auckland tidlig om morgenen og er ved veis ende med cruiset vårt. Etter en tidlig frokost på skipet går vi i land og kjører til flyplassen for hjemreise. 

Auckland er New Zealands største by. Med sine ca. 1,3 millioner innbyggere huser Auckland nesten en tredjedel av hele New Zealands befolkning. Byen ligger på en smal tange med vann på begge sider. Med Stillehavet mot øst og Tasmanhavet mot vest er området et mekka for seilsportentusiaster. Byen bli ikke kalt «City of Sails» for ingenting. Her er det mer regel enn unntak å ha en seilbåt eller driver med en eller annen form for vannsport. Auckland er bygd på 50 inaktive vulkaner, de fleste er i dag små grønne bakketopper og de tre store troner i det fjerne, Albert, Mount Eden og One Tree Hill. 

Før vi drar til flyplassen drar vi på en liten byrundtur i Auckland. Vi skal blant annet besøke den trivelige forstaden Parnell som består av fine restaurerte hus, mange gallerier og kunsthåndverksbutikker. Vi skal også opp på den 200 meter høye vulkanen Mount Eden og nyte utsikten over byen. 

Dag 18
Ankomst til Oslo

Vi ankommer Oslo med kofferten full av gode reiseminner.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels kunder har vi laget en utfluktspakke som ledes av vår egen reiseleder. Pakken skal bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Dunedin, New Zealand. Heldagsutflukt med byrundtur og utflugt til Otago-halvøya
 • Christchurch, New Zealand. Halvdagsutflukt til Christchurch inkl. Det Internasjonale Antarktissenter
 • Tauranga, New Zealand. Heldagsutflukt til Rotorua med maorikultur og geisirer
 • Wellington, New Zealand. Byrundtur med reiselederen inkl. Den botaniske hage

Pris: 4 998,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 58 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. 10: 19 998,–

Tillegg for oppgradering av lugar

Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig lugar med balkong kat 2B: 6 398,–

Enkeltlugar
Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong kat 2B: 32 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Sydney og Auckland–Oslo med mellomlanding(er)
 • 6 netters opphold på gode hotell i Sydney, Ayers Rock og Alice Springs i delt dobbeltrom
 • Utflukter og entreér ifølge program dag 2–6
 • Heldagsutflukt til Blue Mountains dag 7 (inkl. lunsj)
 • Transport ifølge program
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiseleder på skipet
 • 9 netters cruise med Celebrity Solstice i delt innvendig dobbeltluger
 • Driks på skipet (1 168,– pr. person)
 • Frokost daglig på rundreisen
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Visum til Australia
 • Havneskatter (1 514,– pr. person)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 4 998,– (må bestilles senest 45 dager før avreise)
 • NZeTA innreisetillatelse til New Zealand ca. 12 NZD (se info under «Før avreise»)
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer 
 • Tillegg for enkeltrom/lugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca 20 AUD i alt, pluss 30 NZD hvis man har utfluktspakke)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Der er forskellige kahytskategorier: fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon, men fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel for at få oplyst pris og mulighed for bestilling

Lugarkategori 10 ”Inside Stateroom”
Innvendig lugar. To enkeltsenger eller dobbeltseng.

Lugarkategori 2B «Deluce Ocean View with Balcony”
Utvendig lugar med privat balkong. Lugarene har stort vindu fra gulv til tak og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. 

Drikkevarer på skipet

Hvis du oppgraderer til en utvendig lugar eller en høyere lugarkategori, får du en Classic drikkepakke under hele oppholdet på skipet. Pakken har en verdi av ca. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer øl, vin (pr. glass), cocktails, husets sprit, samt utvalgt ikke-alkoholholdig drikke – ad libitum. Se detaljert liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Drikkepakken gjelder kun for 1. og 2. person på lugaren og kun for personer over 21 år.

Hva skal du pakke?

De fleste kveldene på skipet er pen og uformell kleskode. For menn kunne det være et par langbukser og en skjorte/t-hirt med krage og for damer kunne det være kjole, skjørt eller langbukser og bluse. 

Vil du med på et av de mer formelle kveldene på skipet, vil det være smart å ha med et festantrekk. Dress og slips, penkjole eller lignende. 

Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å ha olabukser, shorts og t-shirt i restaurantene etter klokken 17:30, og det er ikke tillatt å ha på badetøy i restaurantene.

Tursekk

Det er en god idé å ha med en mindre tursekk eller veske på dagsturene/utfluktene. Da ser du nemlig ofte ikke bagasjen din før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med seg håndklær.

Strenge tollregler

Merk at Australia har strenge tollregler når det gjelder frukt og andre matvarer. Udeklarerte fødevarer medfører en kontantbot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også mat fra f.eks. flyet eller flyplassen. 

Pakkeliste

 • Liten sekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke
 • Regnjakke
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Der er håndklær på alle de stedene vi overnatter, men hvis du ønsker å bade i naturen underveis er det en god idé å ta med et eget håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tidsforskjell

Alice Springs er 7,5 timer foran norsk tid
Sydney er 8 timer foran norsk tid
Auckland er 11 timer foran norsk tid

Jetlag

Ved flyreiser gjennom mange tidssoner har kroppen ofte vanskelig ved å omstille seg til den nye døgnrytmen, også kalt jetlag. Ved å tilpasse seg så mye som mulig til den nye tidssonen minimerer du følelsen av jetlag. Det kan være så enkelt som å stille inn klokka etter den tiden du skal reise til. Holde seg våken litt lenger på flyet eller sove litt før. 

Utflukter – halvdags og heldags

En halvdagsutflukt varer som regel i 2-4 timer og en heldagsutflukt varer som regel i 5-9 timer. Noen ganger er måltidene inkludert underveis, andre ganger er det for egen regning. Dette finner du informasjon om i dagsprogrammet.

Mellomlandinger og innenriksfly

På denne reisen må det forventes en mellomlanding og eventuelt en teknisk mellomlanding både på utreisen og hjemreisen.

Innenriksflyene får vi når de nasjonale flyselskapene har lagt deres ruter og planer. Vi har lagt programmet basert på tidligere års erfaring, men forbeholder oss retten til å endre i programmet så vi kan gi dere en bedre reiseopplevelse.

Tidspunktene for skipets ankomst og avgang

Tidspunktene opplyst i dagsprogrammet er med visse forbehold. Rederiet kan nemlig forandre på tidspunktene, selv om dette hører til sjeldenhetene. 

Fly fra andre flyplasser i Norge?

Hvis du vil fly fra andre flyplasser i Norge, kan du be oss undersøke mulighetene ved bestilling av reisen. Det kan være tilfeller hvor det ikke kan la seg gjøre, men vi gjør vårt beste.

Før avreise

NZeTA – innreisetillatelse til New Zealand

Senest 10 dager før avreise må du søke om obligatorisk innreisetillatelse på https://nzeta.immigration.govt.nz/

Innreisetillatelsen koster ca. 12 NZD (New Zealandske Dollar) og betales med kort. Den varer i 2 år eller til passet ditt utløper, hvis det skjer før de 2 årene er omme.

Man kan også søke via app, denne lastes ned til Iphone (App Store) eller Android mobil (Google Play). Via appen koster innreisetillatelsen ca. 9 NZD.

Vennligst bemerk at samtidig som du betaler for innreisetillatelsen vil det bli oppkrevd et gebyr for IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy) som går til beskyttelse av naturen på New Zealand. IVL koster ca. 35 NZD.

Pass og visum Australia

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen fra Australia og ha minst to tomme sider til visering. Det kreves visum til Australia, som Albatros utsteder med en gyldighet på 3 måneder.

Vi ber deg om å sende inn en kopi av fotosiden i passet ditt til Albatros Travel, helst med en gang etter at du har booket reisen, og senest 45 dager før avreise.

Hånden På hjertet

Flytider

Vi har ikke de endelige lokale flytidene før de nasjonale flyselskapene har bekreftet disse. (ca. 10 måneder før avreise) Det betyr at programmet er veiledende på de dagene hvor det inngår innenriksfly.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21AUROC09BNO0502