Langtidsferie på Mallorca

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sol, opplevelser og tid til å slappe av med hyggelig samvær på den flotte øya. Inklusive 4-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

Mallorca er et av Europas mest attraktive reisemål. Ingen kan ta fra Mallorca den umiskjennelige sjarmen, naturen og den spennende historien. Med utgangsunkt i den herlige byen Paguera tilbringer vi tre uker på den flotte øya. Vi bor på et herlig og sentralt 4-stjerners hotell.

Innlagt i reisen er en utflukt til den fantastiske byen Palma de Mallorca, der den vakre katedralen La Seu imponerer med sin skjønnhet, og det blir også en tur til markedet i Andratx og den vakre kystbyen Sant Elm. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter til herlige Puerto Sóller der vi tar den smale jernbanen over fjellet hjem til Palma, eller til Valdemossa der komponisten Chopin slo sine folder og de praktfulle grottene ved Porto Cristo. 

Det er også satt av tid til å nyte livet. Og hvilket sted kan man gjøre det bedre på enn i Palma? Byen er virkelig en perle, og det er en fornøyelse å spasere rundt i de små gatene og kanskje se litt nærmere på butikkene. Et lite glass vin på en bar og litt tapas lokker de fleste. Mallorca er en blanding av alt det gode: mat, kultur, natur og avkobling. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Ankomst til Mallorca og videre til Paguera
Dag 2
Fottur i området rundt Paguera
Dag 3
Tid til egne eventyr
Dag 4
Halvdagsutflukt til Palma de Mallorca inkl. besøk i katedralen og stopp ved Bellverslottet
Dag 5–6
Tid til egne opplevelser
Dag 7
Mulighet for utflukt til Puerto Sóller, Sóller og togtur tilbake til Palma
Dag 8–10
Tid til egne eventyr
Dag 11
Mulighet for utflukt til Valldemossa og den vakre hagen Jardines de Alfabia
Dag 12
Tid til egne opplevelser
Dag 13
Markedsutflukt til Andratx og Sant Elm
Dag 14
Mulighet for å oppleve langfredag i Palma
Dag 15
Mulighet for utflukt til Cuevas del Drach, «Dragegrottene», og Porto Cristo
Dag 16–21
Tid til egne eventyr
Dag 22
Hjemreise

Hoteller

Hotel BQ Bulevar Peguera

 • 205 rom
 • 300 meter til stranden
 • 100 meter til hovedgaten
 • 200 meter til lokalbussen
 • 3 heiser
 • Restaurant
 • Bar med tv
 • Oppvarmet innendørsbasseng
 • Utendørsbasseng
 • Solterrasse med solstoler
 • Treningsrom
 • Sentralstyrt klimaanlegg
 • Safe på rommet (mot betaling)
 • Satellitt-tv på rommet
 • Telefon på rommet
 • Hårtørker på rommet
 • Vannkoker på rommet
 • Gratis wifi på det meste av hotellet

Dette meget populære og herlige hotellet ligger sentralt og har et herlig bassengområde og en fantastisk takterrasse der man kan nyte solen. Hotellet er perfekt til en avslappende ferie, og hotellet er veldig populært og har mange stamgjester.

Hotel BQ Bulevar Peguera har 205 herlige rom og ble helt renovert og oppusset i 2015.

Allerede i den innbydende resepsjonen med lobby føler man seg i gode hender. Personalet er vennlig og det hersker en herlig stemning på hotellet. Det har en flott bar med tv og utgang til terrasse og flott utsikt over bassengområdet. Det har også 3 heiser, et oppholdsrom, et oppvarmet innendørsbasseng og treningsrom. I utendørsarealene finner du et basseng, en solterrasse med liggestoler, bali-senger og parasoller, og en separat, nydelig designet sky lounge med avslappingsbasseng. Her kan du virkelig koble av og nyte Mallorcas sol.

Hotellet ligger i et rolig område bare 300 meter fra den vakre sandstranden og veldig nært den sjarmerende hovedgaten Bulevar (ca. 100 meter) med tallrike shoppingmuligheter, restauranter og barer. Det er ca. 200 meter til lokalbussen.

Det er gratis internett på de tmeste av hotellet.

Halvpensjon er inkludert i reisens pris og alle måltider spises som buffet i hotellets restaurant.

BQ Bulevar Peguera
C/Eucaliptus, 15
07160 Peguera, Mallorca
Tel: 0034-971-686397
Fax: 0034-971685501 B

Romkategorier
Alle rommene er utstyrt med sentralstyrt aircondition, safe (mot betaling), satellit-TV, telefon, dusj, toalett, hårføner og balkong/terrasse.

Type 1: DBWA. Dobbeltrom i hotellets lavere etasjer
Rommene har balkong og er plassert i hotellets to nederste etasjer. Hotellet kaller rommene wall view – de vender primært mot hotellets bakside eller naboeiendommene i nabolaget. Rommene har vanligvis utsikt mot nærliggende steingjerder og naboeiendommer. Rommene er for det meste lyse og trivelige, men vi kaller det utsikt til baksiden for å ikke skuffe noen. Inkludert i grunnprisen.

Type 2: DBST. Dobbeltrom med utsikt mot by/beboelse/naboeiendom
Rommene er plassert i hotellets øvre etasjer (2.-4. etasje) og de har utsikt mot gater, naboeiendommer, hager og andre hoteller osv. Trafikken i området er sterkt begrenset. Rommene er plassert fra 2.-4. etasje. 

Type 3: DBPV. Dobbeltrom med utsikt mot bassenget
Disse rommene er hotellets mest populære, og de vender mot det koselige og rolige bassengområdet (merk at hotellet er vinkelformet). Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. Antall rom er meget begrenset. 

Type 4: DBSU. Superior dobbeltrom med utsikt mot byen
Samme type rom som type 2, men litt større og nyrenovert. Rommene har et moderne åpent baderomsmiljø. Antall rom er meget begrenset. Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. 

Type 5: DBSUT. Superior dobbeltrom med stor terrasse og utsikt mot gaten
Samme type rom som type 4, men litt større, nyrenovert og med stor terrasse mot gaten. Rommene har et moderne åpent baderomsmiljø. Antall rom er meget begrenset. Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. 

Enkeltrom
Vi har meget få enkeltrom. Rommene er som type 1

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
19 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst til Mallorca og videre til Paguera

Vi er framme på Mallorca og kjører til hotellet vårt i Paguera. 

Paguera er et av de få områdene på øya som har åpent året rundt. Når høsten og vinteren nærmer seg i november ligger store deler av de mallorcinske badebyene tomme siden det bare er charterfly som fyller byene, men i Paguera er det annerledes. Her er byen full av mennesker som skal på fottur eller sykle, livsnytere som vil ha en høst og vinter med mer varme og lys enn her hjemme.

Fram til syttitallet var Paguera bare en liten fiskeby, men i de siste 30–40 årene har området blitt et populært samlingssted for glade feriegjester som vil ha alle fasiliteter kombinert med flott natur. Og nettopp det faktum at Paguera er et relativt nytt reisemål gjør at det er forholdsvis uspolert – på tross av at det bare er litt over 2 mil til hovedstaden Palma de Mallorca.

Paguera ligger i en vakker og rolig bukt, beskyttet av klipper som holder vinden vekk og skaper en blåturkis lagune med vakre, innbydende badestrender.

Vi har valgt å bo på et flott firestjerners hotell med god beliggenhet. Hotel Bulevar Paguera ligger sentralt i byen, nært stranden i rolige omgivelser. Det herlige, nyrenoverte hotellet er moderne innredet med blant annet kunst av Botero, og har gode rom og nydelige fellesområder. Avstanden til den vakre bukta og sandstranden i Paguera er bare 300 meter. På hotellet er det flere kategorier rom. Selve rommene er noenlunde like, men utsikten varierer.

Halvpensjon er inkludert i reisens pris, og vi spiser i hotellets herlige restaurant der det er buffet både morgen og kveld med noe for enhver smak.

Dag 2
Fottur i området rundt Paguera
Vakre Paguera

Vi begynner opplevelsene våre på Mallorca med å se nærmere på vårt eget område, Paguera. I mange år har byen vært vant til å ha gjester hele året rundt, og derfor er det litt mere liv her enn andre steder, der det er stengt.

Paguera har tre strender: Playa Palmira, Playa de la Romana og Playa del Tora, som ligger like ved hotellet vårt. Langs Playa Palmira kan man sitte og nyte livet på en av de mange kafeene langs promenaden og nyte utsikten over havet – eller solnedgangen over øya Isla de Malgrat i det fjerne.

På en hyggelig spasertur om formiddagen får vi sett og blitt kjent med den lille byen. Den nydelige strandpromenaden er et trivelig sted på en solskinnsdag, og det er mulig å ordne fotturer i området. Vi kommer nok til å få se naturen litt også, slik at vi får et godt inntrykk av omgivelsene. Og naturligvis byr vi på et lite glass underveis.

Det blir mulighet til å delta i en felles lunsj for de som har lyst, og ettermiddagen er fri til egne eventyr.

Dag 3
Tid til egne eventyr
Nydelig keramikk på markedet

Dager til å nyte tid på egenhånd.

Dag 4
Halvdagsutflukt til Palma de Mallorca inkl. besøk i katedralen og stopp ved Bellverslottet
Den imponerende katedralen i Palma

I dag skal vi bli bedre kjent med Palma. Allerede på avstand legger man merke til den store katedralen som ligger med utsikt til vannet og byr den reisende velkommen. Om formiddagen beveger vi oss til fots rundt i sentrum av Palma. Byen er velholdt og flott med elegante, palmeprydede promenader og ikke minst den vakre Plaça de la Reina. Inne i den historiske gamlebyen ligger det smale gater og smug og en rekke flott utsmykkede familiepalasser fra perioden etter at Amerika ble oppdaget og Spania fikk en økonomisk oppblomstring.

Den berømte dronning Isabella Católica var regent av Kastilia da Den nye verden ble oppdaget. Hun kastet maurerne ut av Granada, og jøde ble også forvist fra Spania.

Vi besøker den vakre katedralen La Seu, som er oppført på restene av maurernes store moské på Mallorca. Katedralen er blant Spanias vakreste domkirker og må være Mallorcas største kulturarv. Byggingen ble begynt i 1230,og siden hare man sagt at kirken har vært Palmas største arbeidsplass. Det er nemlig blitt bygd, restaurert og utvidet her i snart 800 år.

Den verdensberømte arkitekten Antoni Gaudí lagde en nydelig ombygning inne i kirken. Kirkens seneste utsmykking av St. Peter-kapellet, som kalles Capilla del Santísimo, er lagd av en moderne kunstner og har vært meget omdiskutert både i kunstkretser og blant lokalbefolkningen. Noen kaller det spennende verket som består av 2000 forskjellig utformede keramikkbiter for fantastisk, andre ytrer seg mindre positivt. Men en ting er sikkert, det er et interessant kunstverk.

Det blir mulighet for å smake på lokal spansk mat, og reiselederen anbefaler gjerne et sted man kan spise lunsj på i byen.

Før vi kjører hjem igjen er det god mulighet for å shoppe litt eller bare nyte livet med et glass vin på en av byens mange barer.

Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen.

Dag 5–6
Tid til egne opplevelser
Stranden i Paguera

Dagen er til fri disposisjon, og du kan for eksempel utforske Paguera og omegn. Det er gode muligheter for fotturer i området. Noen av dagene viser vi film, holder foredrag, lager minigolfturnering eller gir en introduksjon til det spanske språket, så det er lett å få tiden til å gå.

Dag 7
Mulighet for utflukt til Puerto Sóller, Sóller og togtur tilbake til Palma
Puerto de Sóller er et av Mallorcas herligste steder

I dag går turen på svingete veier til den sjarmerende byen Sóller, som ligger i Mallorcas appelsindistrikt. Her blir det tid til å se litt nærmere på den hyggelige kystbyen, besøke den moderne katedralen og kanskje titte innom noen av de små butikkene eller fruktmarkedet. Eller kanskje bare nyte livet og ta en kaffepause på det lille torget? Puerto Sóller er et nydelig lite sted og det er ikke vanskelig å få noen timer til å gå her på nordkysten.

Fra kysten drar vi til «søsterbyen» Sóller, som ligger 5 kilometer lenger inn i landet, og her får vi også tid til å se litt på byen. Turen tilbake mot Palma foregår med den hyggelige jernbanen som sakte beveger seg over fjellet til Palma. Vi kjører forbi vakre hager, dyrket mark og fjellområder der appelsintrærne pynter opp landskapet. Det er litt som en reise tilbake i tiden, og de gamle togvognene gjør det til en helt spesiell opplevelse.

Før vi er helt framme i Palma går vi av og blir hentet av bussen som tar oss med tilbake til hotellet.

Utflukten kan kjøpes som en del av utfluktspakken eller på stedet. Pris 775 kr.

Hvis man ikke deltar på utflukten er dagen fri til egne eventyr.

Dag 8–10
Tid til egne eventyr
Nydelig keramikk på markedet

Dager til å nyte tid på egenhånd.

Dag 11
Mulighet for utflukt til Valldemossa og den vakre hagen Jardines de Alfabia
Vakre Valldemossa

I dag går turen nordover. Først stopper vi i byen Valldemossa, der den polske komponisten Frédéric Chopin og hans venninne, forfatteren George Sand, valgte å tilbringe vinteren 1838–39 på klosteret Sa Cartuja de Valldemossa. Den fraskilte og piperøykende George Sand, som likte å gå kledd i herreklær, og den tuberkuloseramte Chopin var flyktet fra sladderen i Paris. Begeistringen over det som lignet paradis var stor da de kom fram, og George Sand skrev: «Hele denne hagen, plantet med granattrær, sitron- og appelsintrær.. det strenge, yndefulle, melankolske og vakre landskapet… under den vakreste av alle himler». Men intet gikk som de ønsket. En frigjort, ugift kvinne med to barn som levde sammen med sin elsker var mer enn lokalbefolkningen kunne akseptere. I boken «En vinter på Mallorca» omtaler George Sand befolkningen som «barbarer og aper». Men stedet fortryllet henne med sin skjønnhet, og hun skriver: «Valldemossa er det vakreste stedet jeg noensinne har bodd, og ett av de vakreste stedene jeg har sett.» Vi besøker det flotte klosteret og ser blant annet Chopins dødsmaske, håndskrevne brev samt noen av de originale notearkene fra tiden på Mallorca. Det var her på klosteret at Chopin komponerte det berømte «Regndråpe-preludiet» som ble til under en nattlig storm.

Etter klosterbesøket drar vi langs den flotte kystveien langs øyas imponerende vestkyst der vi får den ene flotte utsikten etter den andre. Herfra går turen inn i landet til den lille byen Bunyola. Her finner man Jardin de Alfabia som er en vakker hage med fargerike planter, springvann og flotte skulpturer. Hagen har en rik historie og er kjent for sin imponerende arkitektur som fusjonerer maurisk og middelhavsstil. Besøkende kan ta en avslappende gåtur på de fine stiene og nyte utsikten over de frodige omgivelsene. Hagen er også hjemsted for en gammel herregård som kan utforskes og som byr på interessante historiske detaljer. 

Utpå ettermiddagen fortsetter vi mot Paguera og hotellet.

Utflukten kan kjøpes som en del av utfluktspakken eller på stedet. Pris på stedet er 725,–.

Avhengig av klostrerets åpningstid er det mulig at utflukten flyttes til en annen dag. Deltar du ikke på utflukten, er dagen fri til egene opplevelser. 

Dag 12
Tid til egne opplevelser

Dagen er satt av til egne opplevelser.

Dag 13
Markedsutflukt til Andratx og Sant Elm
La Seu-katedralen i Palma

I dag går turen til byen Andratx, som ligger litt inne i landet. Her går folk på marked om onsdagen, og vi skal ta en titt på hva de kjøper. Det er alltid liv og glade dager på markedet, og de fleste pleier å finne noe fint de kan ta med seg hjem.

Etter et par timer i den hyggelige byen er det tid til å kjøre helt ut på øyas sørvestlige hjørne til byen Sant Elm, som den heter på det lokale språket katalansk, eller San Telmo på kastiljansk spansk. Byen ligger ved foten av Tramuntana-fjellene, og her er det krystallklart vann som om sommeren kan få en til å tenke på Karibia. Mange drar hit for å se utsikten til Sa Dragonera, som er en seks kilometer lang ubebodd øy som ligger utenfor kysten. Øya har tidligere vært vakttårn mot sjørøvere og annet «godtfolk». Her har vi tid til en liten spasertur, og de makelige kan velge å sette seg med en kopp kaffe eller kanskje et glass av den lokale vinen. Vi er tilbake på hotellet tidlig på ettermiddagen.

Dag 14
Mulighet for å oppleve langfredag i Palma
Brug dagen på egen hånd til å gå på oppdagelse

I dag er det langfredag og de pompøse prosesjonene fortsetter i Palmas smale gater. Duften av liljer blandet med røkelse og lyden av horn og trommer preger bybildet i disse dager. 

I dag igjen er det mulig å oppleve hvordan hele byen feirer påsken.

 

Dag 15
Mulighet for utflukt til Cuevas del Drach, «Dragegrottene», og Porto Cristo
Cuevas del Drach, «Dragegrottene»

Mallorca er kjent for sine mange grotter og dryppsteinshuler, og her er det mer enn 300 små og store av dem. Vi skal helt mot øst for å se de mest imponerende og kanskje mest berømte gruppene ved Porto Cristo, nemlig Cuevas del Drach – Dragegrottene. Her kan vi komme langt inn i de fire dryppsteinshulene som går over 25 meter ned i jordens indre, og grottene er over 2,4 km lange. Her ser vi vakre stalagmitter som er blitt skapt gjennom flere hundre tusen år, og det er en slags vandring dypt i historien når man ser de meterhøye formasjonene og tenker på at det tar hundre år å vokse bare en centimeter.

Den spanske ingeniøren Carlos Buigas har stått for belysningen i hulene, og lyssettingen gjør opplevelsen til noe helt spesielt. I deres indre gjemmer hulene på en stor underjordisk innsjø som vurderes til å være en av de største i sitt slag i verden (177 meter lang og 30 meter bred). Ved sjøen skal vi høre en klassisk konsert, siden akustikken i hulen er perfekt til en musikkopplevelse.

Etter besøket i grottene skal vi opp i lyset igjen. Her skal vi til den lille byen Porto Cristo, og det er tid til å spise en herlig lunsj på et av de mange spisestedene i byen.

Vi kjører tilbake til hotellet og kommer hjem utpå ettermiddagen.

Utflukten kan kjøpes som en del av utfluktspakken eller på stedet. Pris 650 kr.

Hvis man ikke deltar på utflukten er dagen fri til egne eventyr.

Dag 16–21
Tid til egne eventyr

Disse dagene er til fri disposisjon, og du kan for eksempel shoppe noen siste ting for reisen går hjemover. Det er gode butikker i Paguera, men de beste handlemulighetene har du i Palma de Mallorca, der du blant annet finner stormagasinet El Corte Inglés. Her kan du blant annet få god spansk ost, krydder og andre spesialiteter.

Dag 22
Hjemreise
Om morgenen kjører vi til flyplassen og det er tid til å reise hjem.

Utfluktspakke

For å gjøre Mallorca-opplevelsen komplett har vi lagd en utfluktspakke som er ledet av Albatros-reiselederen. Utfluktspakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise og gjennomføres ved minimum 25 deltagere. Skulle det være ledige plasser, vil det være mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis på plass. 

Utfluktspakken inkluderer:

 • Utflukt til Valldemossa og den vakre hagen Jardines de Alfabia
 • Utflukt til Sóller og Puerto Sóller med tog gjennom fjellene tilbake til Palma
 • Utflukt til Cuevas del Drach og Porto Cristo

Pris per person kr 2 000,–

Togturen fra Sóller går gjennom flott natur

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 19 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Romkategorier

Type 1: DBWA. Dobbeltrom i hotellets lavere etasjer
Rommene har balkong og er plassert i hotellets to nederste etasjer. Hotellet kaller rommene wall view – de vender primært mot hotellets bakside eller naboeiendommene i nabolaget. Rommene har vanligvis utsikt mot nærliggende steingjerder og naboeiendommer. Rommene er for det meste lyse og trivelige, men vi kaller det utsikt til baksiden for å ikke skuffe noen. Inkludert i grunnprisen.

Type 2: DBST. Dobbeltrom med utsikt mot by/beboelse/naboeiendom
Rommene er plassert i hotellets øvre etasjer (2.-4. etasje) og de har utsikt mot gater, naboeiendommer, hager og andre hoteller osv. Trafikken i området er sterkt begrenset. Rommene er plassert fra 2.-4. etasje. Tillegg 1200,- per person.

Type 3: DBPV. Dobbeltrom med utsikt mot bassenget
Disse rommene er hotellets mest populære, og de vender mot det koselige og rolige bassengområdet (merk at hotellet er vinkelformet). Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. Antall rom er meget begrenset. Tillegg 2 350,– per person.

Type 4: DBSU. Superior dobbeltrom med utsikt mot byen
Samme type rom som type 2, men litt større og nyrenovert. Rommene har et moderne åpent baderomsmiljø. Antall rom er meget begrenset. Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. Tillegg, 1 650,– per person.

Type 5: DBSUT. Superior dobbeltrom med stor terrasse og utsikt mot gaten
Samme type rom som type 4, men litt større, nyrenovert og med stor terrasse mot gaten. Rommene har et moderne åpent baderomsmiljø. Antall rom er meget begrenset. Rommene er plassert i 1. og 2. etasje. Tillegg 1 900,– per person. 

Enkeltrom

Vi har noen få enkeltrom. Rommene er som type 1 og tillegget er 6 100 kr

Prisen inkluderer
 • Albatros-reiseleder
 • Fly Oslo–Mallorca med mellomlanding t/r
 • Innkvartering i delt dobbeltrom på 4-stjerners Hotel Bulevar Paguera
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Utflukt til Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca inkl. entré til katedralen
 • Halvdagsutflukt til Andratx og Sant Elm
 • Utflukt til fots i lokalområdet i Paguera
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke med 3 utflukter (må bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. 6€) og evt. driks til hotellpersonalet
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under «Prisen inkluderer»

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Program

Av praktiske årsaker kan det skje at vi endrer litt på programmet. Derfor kan de beskrevne utfluktene finne sted på andre dager enn nevnt. Endelige datoer blir opplyst ved ankomst.

Reiseleder

Under oppholdet vil det naturligvis være tilknyttet en Albatros Travel reiseleder. Reiselederen vil i løpet av reisen ordne noen felles arrangementer, holde et par foredrag og selvfølgelig gjennomføre utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er likevel vesentlig forskjellig fra hva den er på en alminnelig Albatros-rundreise på grunn av reisens varighet. Reiselederne vil ha treffetider på visse dager og arrangerer løpende turer, foredrag med mere. Reiselederne fungerer slik både som kontaktpersoner på reisen hvis du skulle få behov for hjelp, men de sikrer også at oppholdet ditt blir best mulig, og at du får masse opplevelser med hjem i bagasjen.

Måltider

Reisen inkluderer halvpensjon, som består av frokost og middag. Måltiderne spises i hotellets restaurant. Middagen består av en utmerket buffet, der det blir servert forskjellige retter – det er noe for enhver smak.

Mer om Spania

Her kan du få vite mer om Spania:
www.albatros.no/reisemaal/europa/spania

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from God sted å være på langtidsopphold Tre forhold peker seg ut. 1. Et veldig bra hotell med god og variert mat. 2. Mange flotte turstier i nærområdet.3. Dedikerte og vennlige ansatte på hotellet. Utrolig god service.
Date published: 2019-11-25
Rated 4 out of 5 by from En bra reise Flinke reiseledere, men noen avlysninger p.g av været. Turen var i seneste laget. Mye nedlokking og anleggsarbeid på stranden.
Date published: 2019-11-21
Rated 4 out of 5 by from Det meste var svært bra. Reiselederen kunne vært mer tilstedeværende. Stort sett veldig bra. Er lite fornøyd med avreise- og ankomsttid ved retur til Oslo.. Ekstra kostnad med overnatting når boligadresse er et stykke fra Gardermoen
Date published: 2019-11-20
Rated 4 out of 5 by from God tone blant personalet. Totalt vurderes reisen til 4 +. Pluss: Svært god og variert mat. Hyggelig personale. Godt renhold.Gode turmuligheter i fint landskap.Minus: Begrenset hyggelig fellesområde. Totalt ukoselig bar med skrekkelig akustikk. Litt små rom (men absolutt OK)
Date published: 2019-11-20
Rated 3 out of 5 by from Skuffende for å være Albatros Hotellrom, rengjøring, mat, pool : Veldig bra Felles oppholdsrom dårlig. Tilbud om å se filmer på en liten TV i et rom hvor det også samtidig foregår biljard og TV i naborommet (uten lukket dør) sender sport hele åpningstiden.Ikke noe tilbud å by sine gjester. Utfluktene burde vært lagt til tidlig i oppholdet da alt etter hvert stenges grunnet sesongslutt. Virket litt krampaktig når de aller siste dagene ble opptil 4 tilbud på aktiviteter på samme dag. Reiste for å se Mallorca, da er det ikke tilfredsstillende at serverdigheter nevnt i programmet ble sløyfet på 2 utflukter.
Date published: 2019-11-19
Rated 4 out of 5 by from Reiser gjerne med albatross igen Norske reiseleder var kjempe flink og kunnskapsrik om malorkas historie.så vi takker henne for en fin tur.
Date published: 2019-04-10
Rated 5 out of 5 by from Et opplegg som var herlig og meget interessant!! Reiste på langtidsferie til Mallorca med ønsker om: - å se mest mulig av øya - bo og spise godt - få sol på kroppen - få kunnskap om liv og levnet på øya Ønskene ble til fulle innfridd og spesielt interessant ble det å høre på to forelesninger a en time, om Spania i dag: Politisk - økonomi - levekår med mer...... = supert opplegg! Forelesningene var vel egentlig ikke med i Albatros sitt opplegg, men det burde det ha vært det!
Date published: 2019-03-31
Rated 4 out of 5 by from En fin ferie, med mange gode opplevelser Paguera var en sjarmerende bekjentskap. Hovedreiseleder på stedet var meget dyktig. Hun ga oss en masse av seg selv som gjorde oppholdet meget positivt. Medarbeiderne på hotellet ( spesielt ) spisesalen var dyktige og hyggelige. Maten var veltillaget og god.
Date published: 2019-03-29
 • y_2024, m_4, d_11, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_67
 • loc_no_NO, sid_ESVLT06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser